Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

dsgn kguard
ROLLET remastered
vsupload kguardedgeakademi
cleopatra legacy

vSRO Görsel Anlatım vSRO Launcher Hakkında Herşey

tylu

VSro
.
Katılım
2 May 2020
Mesajlar
893
Alınan Beğeni
980
Ödül Puanları
93
Konum
Türkiye
[REPLYTHANKS,2,3,4]
Arkadaşlar merhaba,bu konuda launcher hakkında a dan z ye bildiğim bütün her şeyi anlatacağım.Öncelikle launcherde kullanılan tüm sayıların birimi
pixeldir.


- Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi launcherin kordinat düzleminde 0,0 noktası sol üst köşesidir.Aynı şekilde launcher objelerinin de 0,0 noktası sol üst köşeleridir.Dolayısıyla siz eğer değerleri - olarak yazarsanz objenizin tamamını veya yarısını launcher üzerinde göremeyeceksiniz.Bu bilgi launcheri editlerken işinize yarayacak.

KORDINAT.png


-Launcherin üzerindeki objelerin ölçüleri ve kordinatları Media>launcher>refsources.txt içerisinde yer almaktadır.İçerisine girdiğinizde bir kaç ingilizce yazı ve
sayılardan başka bir şey göremeyeceksiniz.Ben işinize yarayacak bir çok şeyi Türkçeleştirerek görsele döktüm.Aşağıda herhangi bir ref sources satırını inceleyelim.
Bu satır launcherin start butonuna aittir.Peki sayılar ne anlama geliyor ? X ve Y kordinat düzleminde launcher üzerinde objenin yerini belirliyor.Genişlik ve uzunluklar
ise objenin boyutunu belirliyor.

Kod:
İçeriği görebilmek için Uye olmanız gerekiyor.


-Aşağıdaki görsellerde ref sources de ıd kısımlarına göre hangi satırın nereye ait olduğunu belirttim.Konunun en altında resimde gözüken launcheri ve sources dosyasını ekleyeceğim.

1.png



2.png
3.png
Türkçe açıklamaları yazan ref soruces.
Kod:
İçeriği görebilmek için Uye olmanız gerekiyor.

Bu bilgileri öğrendikten sonra bir launcheri görsel olarak nasıl editleriz ? Launcher görseliniz hazılamanız için bir kaç detay vardir konunun devamında bundan bahsedeceğim.

-Launcher Görsellerde Dikkat Edilecekler-

1-Launcher arka planı
Launcher_europe klasöründe bulunan bg_4 ve bg_5 dosyaları launcherin arka planını oluşturuyor.

bg_4.png


2-Launcher butonları

Dikkat edilmesi gereken bir nokta da butonlardır.Aşağıda yukarıdaki launchere ait start butonunu görüyorsunuz.Gördüğünüz gibi butonların 3 farklı türü var.Soldan sağa doğru bunları söyleyeceğim.

Launcherin sağ üstte bulunan Home butonu hariç bütün butonlar Media>Launcher klasöründe bulunuyor.Home butonu Media>Launcher_europe klasöründedir.

1-İmleç üzerinde olmadığında
2-İmleç ile butonun üzerine geldiğimizde
3-İmleç ile butona tıkladığımızda


start.png

Butonları tasarladığınız da 3 çeşit tasarlıyor ve aynı yukarıdaki gibi üçünü yan yana diziyorsunuz.
Bu anlatılanlar bütün butonlar için geçerlidir.



3-Patch çubugu

Siz patch atarken yüzdeyi gösteren çubuğu istediğiniz gibi boyutunu değiştirip ayarlayabilirsiniz.Dilerseniz kaldırabilir veya tek çubuğa düşürebilirsiniz.

Media>Launcher>Gauge



gauge.png

4-Patch Çubugu Arka Plan

Yukarıdaki objede yaptığınız değişiklikleri aynı şekilde bu objeye de uygulamalısınız.

Media>Launcher>bitmap_g



bitmap_g.png

Görsel konusunda çok fazla detaya girip konuyu uzatmayacağım dikkat etmeniz gerekenleri söyledim.Launcher klasörünü incelersenız launcher üzerinde bulunan bütün görselleri orada görebilirsiniz.Aşağıda bırakacağım programla launcher içerisindeki dosyaları .bmp uzantısına çevirerek açıp bakabilirsiniz.


Virüs total linkini inceleyin ona göre indirin.






-Launcher Yönlendirme Linkleri-

Launcher tasarımımız bitti ve launcher üzerinde bulunan yönlendirmeleri kendi sitemize yönlendirmek istiyoruz.Bunun için Media>Launcher>reflinkurl.txt dosyasının içerisinde yönlendirme linkleri var.Bu linkleri değişerek istediğimiz siteye yönlendirebiliriz.

Aşağıda hangi linkin hangi butona ait olduğunu yazıyor.

Kod:
İçeriği görebilmek için Uye olmanız gerekiyor.


-Launchere Notice Yazmak-
Launcherle işimiz bitti ve launchere güncelleme notları detayları yazmak istiyoruz.Bunun için SMC üzerinden Notice sekmesinden aşağıda resimde gözüken boş bölgeye sağ tık yaparak add diyoruz.


smc.png

Add ye bastıktan sonra aşağıda bulunan bölgeler aktif oluyor.Subject kısmına notıce başlığımızı article kısmınada metnimizi yazıyoruz ve butonlardan add ardından update diyoruz.Download ve Gateway servere restart atarak launcher üzerinde noticenizi görebilirsiniz.


smc1.png

Resımlerdeki Launcher




[/REPLYTHANKS]​
[REPLYTHANKS,2,3,4]
[/REPLYTHANKS]
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    325.1 KB · Görüntüleme: 356
  • 1.png
    1.png
    325.1 KB · Görüntüleme: 342

RelaysGG

vSro Basic Edit - Web Tasarım - Css&html&php
.
Katılım
12 May 2019
Mesajlar
337
Alınan Beğeni
120
Ödül Puanları
43
Konum
Sakarya
Eyvallah dostum
 
AdBlock Detected

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engellemede harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi için lütfen AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım.