Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Paylaşım vSRO - MagParamlar (Magic Stone Stats) Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Hades

.
.
Türk Lirası
5.00₺
Herkese mutlu haftasonları dilerim :)

Bugün sizlerle magparamlara değineceğim.

Burda anlatıcaklarım ile custom blue scroll'lar red durability removerlar ve buna benzer hayal gücünüze bağlı birçok şeyi yapabileceksiniz.

Paylaşım Adı:​
MagParam Özellikleri​
Paylaşım İçeriği:​
Anlatım​

MagParamların yapısı

Bildiğiniz üzere karmaşık sayılardan oluşan birbirinden farklı bir sürü MagParam değeri mevcut örneğin elimdeki silahın özelliklerine beraberce bakalım;

Bu Query ile çıkan sonucu inceleyelim;

İşleri kolaylaştırmak için yazdığım queryi direk okutup sonuçları alabilirsiniz. Gördüğünüz üzere bizlere bazı değerleri çıkardı. Aslında bu Param sütunundaki değer magparamın hex koduna diğer bir deyişle makina diline çevirilmiş halini GameServerin okuduğu mantıkla SQL'de ufak bir kod ile okunabilir hale getirdik.

Kırmızı ve Yeşil ile işaretlenen yerdeki sayıları Decimale çevirdiğimizde;

1716652363991.png1716652421343.png

100 olan kısım blue'nun miktarıdır, 115 olan kısım _RefMagicOpt tablosundaki blue'nun ID'sidir.

1716652028026.png

115 block rationun ID'si olduğunu anlıyoruz. Peki ben bunu %50 ye düşürmek istiyorsam ne yapmam gerekiyor?

buradaki 64'ü 32 ile değiştirip bu sayıyı decimale çevirmem gerekecek.
Son olarak şöyle bir sonuç çıkacak..

decimale çeviriyoruz;

ve çıkan sonucu _Items tablosunda gerekli alana yapıştırıyoruz sonuç olarak bunu elde ediyoruz;

1716652927515.png

Herşeyi hiç bilmeyen bir insana anlatır gibi anlatmayacağım yoksa forumda iş yaptırmak isteyen insanlardan işten anladığını sanıp iş alıyor ve sonrasında işin üstesinden gelemeyince ne karaktersizlikse parasını dahi iade etmeden çekip gidiyor. Burada işini gerçekten iyi yapan işinin ehli insanlarla görüşmektense adı sanı belli olmayan insanları tercih etmemeniz konusunda dikkat etmenizi istiyorum..

Benden bu kadar bir sonraki rehber/anlatım konusunda görüşmek üzere.. Saygılarımla..

Not: Eğer aklınıza takılan bir kısım olursa yorumlarda belirtmeyi unutmayın elimden geldiğince yardımcı olmak isterim..

Geri
Üst Alt