vSRO Çözüldü Filter Guard Proxy Devkit Ne Demektir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alir13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alir13

.
Aktiflik: 8%
Şovalye 250 mesaj
Thread owner
Merhabalar,

Filter / Guard / Proxy / Devkit gibi ne işe yaradığını bilmediğim kavramlara çok rastlıyorum. Belki uzaktan sizin için kolay gibi gözüküyordur ama benim gibi olaydan uzak arkadaşlar için bunları kavramak biraz zor. Acaba bunların ne olduğunu açıklayabilir misiniz? Benim gibi bilmeyenlerin de merakı gitmiş olur.
(ayrıca bunun gibi söylemeyi unuttuğum başka bir şey varsa onu da ekleyin lütfen :))

İyi forumlar.

Çözüm
Merhaba!, bu kavramlar gerçekten dışarıdan bakınca karmaşık görünüyor. Hepsini sade bir dille açıklayayım:

Filter

Ne işe yarar?
Oyuna gelen ve oyundan giden veri paketlerini "süzer."
Oyun istemcisi (client) ile sunucu arasındaki iletişimi izler ve şüpheli/zararlı paketleri(exploitleri) tespit edip engeller. Basit anlatımla bir güvenlik kapısı gibi düşünebilirsin.

Guard

Ne işe yarar?
Oyunun çalışma ortamını korur, yani anti-cheat sistemidir.
Filter dışarıdan gelen tehditlere bakarken, Guard içeriden bakar.

Proxy

Ne işe yarar?
İstemci ile sunucu arasına giren bir aracı katmandır.
Oyuncu doğrudan sunucuya bağlanmak...
Merhaba!, bu kavramlar gerçekten dışarıdan bakınca karmaşık görünüyor. Hepsini sade bir dille açıklayayım:

Filter

Ne işe yarar?
Oyun istemcisi (client) ile sunucu arasındaki iletişimi izler ve şüpheli/zararlı paketleri(exploitleri) tespit edip engeller. Basit anlatımla bir güvenlik kapısı gibi düşünebilirsin.

Guard

Ne işe yarar?

Proxy

Ne işe yarar?
Oyuncu doğrudan sunucuya bağlanmak yerine önce Proxy'e bağlanır, Proxy de sunucuya iletir. Bu sayede:
  • Gerçek sunucu IP'si gizlenir
  • DDoS saldırıları hafifletilir
  • Bağlantı yönetimi kolaylaşır
  • Trafik filtrelemesi daha kolay yapılır

Özel serverlarda sıkça kullanılır.

Devkit (Development Kit)

Ne işe yarar?
Geliştiricilere sunulan kütüphane araç setidir.
Özel server kurmak veya oyunun arayüzünü içeriğini modifiye etmek isteyenler için hazırlanmış araç, kütüphane ve doküman paketidir. Devkit sayesinde geliştiriciler sıfırdan yazmak zorunda kalmadan sunucu tarafında özelleştirme yapabilir.

Oyla 1
Çözüm
Thread owner

Filter

Ne işe yarar?

Guard

Ne işe yarar?

Proxy

Ne işe yarar?
Oyuncu doğrudan sunucuya bağlanmak yerine önce Proxy'e bağlanır, Proxy de sunucuya iletir. Bu sayede:
  • Gerçek sunucu IP'si gizlenir
  • DDoS saldırıları hafifletilir
  • Bağlantı yönetimi kolaylaşır
  • Trafik filtrelemesi daha kolay yapılır

Özel serverlarda sıkça kullanılır.

Devkit (Development Kit)

Ne işe yarar?
Geliştiricilere sunulan kütüphane araç setidir.
Özel server kurmak veya oyunun arayüzünü içeriğini modifiye etmek isteyenler için hazırlanmış araç, kütüphane ve doküman paketidir. Devkit sayesinde geliştiriciler sıfırdan yazmak zorunda kalmadan sunucu tarafında özelleştirme yapabilir.
Teşekkürler. Ben de yapay zekadan yardım almıştım ama profesyonelin denetiminden geçmiş bir çıktıyı okumak daha değerli tabii ki.
Bu arada bunların hepsi Kguardedge'de yer alıyor heralde. Anladığım kadarıyla ayrı ayrı olmasına gerek yok. Bi uygulama hem guard hem de filter olabiliyor. Sadece yaptığı işlere göre de ayrı bir başlık altında değerlendiriliyor.

Oyla 0
Teşekkürler. Ben de yapay zekadan yardım almıştım ama profesyonelin denetiminden geçmiş bir çıktıyı okumak daha değerli tabii ki.
Bu arada bunların hepsi Kguardedge'de yer alıyor heralde. Anladığım kadarıyla ayrı ayrı olmasına gerek yok. Bi uygulama hem guard hem de filter olabiliyor. Sadece yaptığı işlere göre de ayrı bir başlık altında değerlendiriliyor.
Bu yapıların çoğu gelişmiş iki guard içerisinde bulunmaktadır.

Oyla 1
Hocam bide "addon" var. Bu ne demektir acaba?

Addon = Ana sistemi değiştirmeden ona ekstra özellik ekleyen eklenti demek aslında örneğin;

• Yeni komut eklemek
  • Oyun paketlerini kontrol etmek
  • SQL ile Moduller arasında iletişim sağlamak
  • Güvenlik sistemi eklemek
Teknik olarak addonlar çoğu zaman:

• DLL
  • Plugin
  • Hook
  • API entegrasyonu
şeklinde çalışır.

Oyla 1

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar