vSRO Çözüldü Magic Pop Set_ID = 2 Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan resone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

resone

.
Aktiflik: 8%
Lord 1 Mesaj
Thread owner
Merhaba, son 2 gündür Magic Pop ile uğraşıyorum. Forumda gezerken bir yerde hesaplamanın 10.000 üzerinden yapıldığını okumuştum. Bunun üzerine Set_ID = 2 olanların toplamlarını hesapladığım zaman da 10.000 olduğunu gördüm.
Sorum şu:

Set_ID = 2 olanların oranını her zaman 10.000'e eşitlemeli miyiz? Eşitlemezsek uzun vadede sorun çıkartma ihtimali var mı?

Çözüm
Şöyle ilerleyebilirsiniz;
3 tanede öğe olsa, 80 tanede öğe olsa toplamları tamamen 10.000 (%100)'e eşit olmak zorundadır.

Bu orana göre en çok çıkmasını istediğinize yüksek rate verebilir, nadir olmasını istediğinize düşük rate verebilirsiniz.
Ama işlem sonucunda toplamının %100'e denk gelmesi zorunludur. Aksi halde istediğiniz gibi işlemez, en basit ratede olanı sürekli verir.

SetID 1 ve 2 için üstte yazdığım işlemler olmak zorundadır.
SetID 1 kendi içinde, SetID 2 kendi içerisinde %100' denk gelmelidir.
Bu konudan bakabilirsin
Set_ID = 1 için neyse Set_ID = 2 için de aynısı geçerli toplamında 10.000'e eşitlemen gerekiyor. Eşitlemezsen sorun çıkarmasa bile ratio kısmında en yüksek hangisini yazdıysan hep onu verir

Oyla 0
Thread owner
Bu konudan bakabilirsin
Set_ID = 1 için neyse Set_ID = 2 için de aynısı geçerli toplamında 10.000'e eşitlemen gerekiyor. Eşitlemezsen sorun çıkarmasa bile ratio kısmında en yüksek hangisini yazdıysan hep onu verir
Set_ID = 2'nin mantığını anladım da, Win kısmı biraz kafamı karıştırıyor açıkçası hocam. Örneğin eklediğin toplamda 10 item varsa bunların toplamını yine 10.000'e eşitlemek gerekiyor değil mi? Çünkü, eklediğim Magic Pop'ta Win Item'ların ratio toplamları 600 :D Yaklaşık 200-300 magic pop ile test ettim. Oranlar tamamen mantıksız çalışıyor. 10.000'e eşitlemeyi deneyeceğim muhtemelen.

Oyla 0
3 tanede öğe olsa, 80 tanede öğe olsa toplamları tamamen 10.000 (%100)'e eşit olmak zorundadır.

Bu orana göre en çok çıkmasını istediğinize yüksek rate verebilir, nadir olmasını istediğinize düşük rate verebilirsiniz.
Ama işlem sonucunda toplamının %100'e denk gelmesi zorunludur. Aksi halde istediğiniz gibi işlemez, en basit ratede olanı sürekli verir.

Oyla 0
Çözüm
Thread owner

Dediğiniz gibi hocam SetID1'in Rate'lerini 10.000'e tamamladığım zaman tam olarak oranladığım gibi çalışıyor her şey. Değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar