vSRO Çözüldü Varsayılan kale savaşı saatleri

QueenDagmar

.
Aktiflik: 3%
1 Mesaj
Thread owner
Merhaba, cümleten kolay gelsin. 🙏🏻

SMC üzerinden iSRO ile birebir aynı şekilde kale savaşı saatlerini ayarlamak istiyorum fakat işleyiş süreci hakkında bilgim ne yazık ki yok. Aşağıdaki 4 adımı sanıyorum doğru şekilde buldum. Fakat 5. Adım olan vergi ayarlanması ve çekimi için doğru süre nedir? Yapay zeka savaşın bittiği pazarı, pazartesiye bağlayan gece 00:00 dan kale savaşından 1 gün öncesi olan cumartesi 00:00 olması gerekiyor demiş. Aşağıdaki adımlar araştırma sonucu bulduğum saatlerdir, doğru veya yanlış, bilgisi olan varsa düzeltirse çok makbule geçer 🙏🏻

Vakit ayırıp, yardımcı olmaya çalışan herkese sonsuz teşekkürler. 🙏🏻

1. Kale savaşı kayıt (Pazartesi 00:00 / Cumartesi 00:00)
2. Kale savaşı (Pazar / 20:00 - 21:30)
4. Kale sahiplerinin güncellenmesi. (Pazar günü savaş bitimini takip eden 21:30 + 1)
5. Vergi ayarlaması ve çekim süresi ayarlanması (Pazar, savaş bitiminden, pazarı pazartesiye bağlayan gece 00:00 dan sonraki kale savaşına 1 gün kala, cumartesi 00:00'a kadar)

Kanka merak ediyorum neden bu kadar uğraşıyorsun. Konuları açma şeklin, sorunlarını aktarma şeklin muazzam, forumda nadir görülür bu topicler.

Lakin, herşeyi isro gibi yapmana gerek yok canın ne istiyorsa onu yap. Mesela %99 kale savaşı 20:30'da 30 dakika kaldı uyarısı verir, 21:00'da başlar, 90 dakika sürer ve 22:30'da biter. 22:30'da 1 dakikalık DB update eklenir ve db verileri günceller oyun içerisinde kale sahipleri güncellenir.

Kale vergisi sıfır olarak sabitlenir ya da belirli bir orana sabitlenip herkes için adil orana getirilir ki gold sürkülasyonu bozulmasın.

Kale vergisi çekimi de sizin sistemenize kalmış bir şey. Kale savaşı sonrası vergi çekilirse ilk kale savaşı sonrası kaleyi kazanan vergi birikimini alır, sonra ki hafta biriken goldu kaleyi alan farklı guild olursa o alır. Tamamen sana bağlıdır yani.

Ayarlamayı nasıl yapacağım diyorsun smc ile alakalı yayınlamış olduğum eğitim videosunu izleyebilirsiniz.

Oyla 0
Thread owner
Kanka merak ediyorum neden bu kadar uğraşıyorsun. Konuları açma şeklin, sorunlarını aktarma şeklin muazzam, forumda nadir görülür bu topicler.

Lakin, herşeyi isro gibi yapmana gerek yok canın ne istiyorsa onu yap. Mesela %99 kale savaşı 20:30'da 30 dakika kaldı uyarısı verir, 21:00'da başlar, 90 dakika sürer ve 22:30'da biter. 22:30'da 1 dakikalık DB update eklenir ve db verileri günceller oyun içerisinde kale sahipleri güncellenir.

Kale vergisi sıfır olarak sabitlenir ya da belirli bir orana sabitlenip herkes için adil orana getirilir ki gold sürkülasyonu bozulmasın.

Kale vergisi çekimi de sizin sistemenize kalmış bir şey. Kale savaşı sonrası vergi çekilirse ilk kale savaşı sonrası kaleyi kazanan vergi birikimini alır, sonra ki hafta biriken goldu kaleyi alan farklı guild olursa o alır. Tamamen sana bağlıdır yani.

Ayarlamayı nasıl yapacağım diyorsun smc ile alakalı yayınlamış olduğum eğitim videosunu izleyebilirsiniz.
Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. 110 ve 100 cap için abartıdan uzak, orijinale en yakın database düzenlemesini yapmaya çalışıyorum. SMC videonuzu kaç kez izledim bilmiyorum, SMC işlemlerin tamamını buradan öğrendim. Emeğinize ayrıca teşekkür ederim. 🙏🏻

İşim yüzünden kendime ayırabileceğim vaktim çok kısıtlı, bunu da en verimli şekilde sevdiğim işlere ayırmak istiyorum. Bir hedef belirliyorum ve o işlem oyunda tamamlanana kadar sonraki adıma geçemiyorum. Rüyalarıma giriyor, takıntı haline geliyor 😅

Peki bu durum isroda nasıldı hatırlıyor musunuz? Savaş bittiğini varsayalım. Vergi sistemi tarih ve saat aralığı olarak ne kadar sürede ayarlanıyordu veya çekiliyordu, defaultu nedir?

Bir de bu kale vergi oranı ve çekimi kale sahibi tarafından mı ayarlanıyor?

Son olarak yok artık diyeceksiniz belki ama Bandit kalesi için kayıtlar hangi NPC üzerinden yapılır, haritada nerede duruyor? 😅

Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻

Oyla 0
Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. 110 ve 100 cap için abartıdan uzak, orijinale en yakın database düzenlemesini yapmaya çalışıyorum. SMC videonuzu kaç kez izledim bilmiyorum, SMC işlemlerin tamamını buradan öğrendim. Emeğinize ayrıca teşekkür ederim. 🙏🏻

İşim yüzünden kendime ayırabileceğim vaktim çok kısıtlı, bunu da en verimli şekilde sevdiğim işlere ayırmak istiyorum. Bir hedef belirliyorum ve o işlem oyunda tamamlanana kadar sonraki adıma geçemiyorum. Rüyalarıma giriyor, takıntı haline geliyor 😅

Peki bu durum isroda nasıldı hatırlıyor musunuz? Savaş bittiğini varsayalım. Vergi sistemi tarih ve saat aralığı olarak ne kadar sürede ayarlanıyordu veya çekiliyordu, defaultu nedir?

Bir de bu kale vergi oranı ve çekimi kale sahibi tarafından mı ayarlanıyor?

Son olarak yok artık diyeceksiniz belki ama Bandit kalesi için kayıtlar hangi NPC üzerinden yapılır, haritada nerede duruyor? 😅

Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻
İsro saatlerini hatırlamıyorum size ilettiğim saatler genel olarak tüm oyunlarda kullanılan saatlerdir

Kale vergisini guardtan izin verirseniz kaleyi kazanan guild master'ı belirlediğiniz tax saatinde ayarlayabilir.

Bandit npc'si janganda bulunan ftw npcsi üzerinden ayarlanıyor. Hem jangan, hem bandit aynı npc üzerinde.

Oyla 0
Thread owner
shard yedek al test et direkt okut
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
Teşekkürler hocam, en kısa sürede deneyeceğim 🙏🏻
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

İsro saatlerini hatırlamıyorum size ilettiğim saatler genel olarak tüm oyunlarda kullanılan saatlerdir

Kale vergisini guardtan izin verirseniz kaleyi kazanan guild master'ı belirlediğiniz tax saatinde ayarlayabilir.

Bandit npc'si janganda bulunan ftw npcsi üzerinden ayarlanıyor. Hem jangan, hem bandit aynı npc üzerinde.
Çok teşekkür ederim Burak hocam, dediklerinizi dikkate alacağım. Bir de son bir konum daha var mümkünse, SMC videonuzda ROC için diğer uniquelerden farklı olarak duration bölümünün kapı kapanma süresi değil de, oyuncuların içeride kalması süresi olduğunu belirtmişsiniz. Test etmek için örnek vermek gerekirse, spawn olacağı saati 12:00 duration bölümünü de 1 dakika olarak ayarlıyorum. Kapı açılıyor ve 1 dakika sonra kapanıyor. Bende hata olabilir diye düşünerek 5 dakika yapıyorum. Bu seferde 5 dakika sonra kapı kapandı noticesi atıyor. Bu bölüm dikkatinizden kaçmış olabilir mi yoksa ben bir şeyleri hatalı mı yapıyorum, yani kesin içeride kalma süresidir değil mi 😅🙏🏻

Oyla 0
Thread owner
Sorun çözülmüştür, vakit ayıran yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. 🙏🏻

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt