Hayırlı işler,
Database üzerinden A bölgesindeki mobları B bölgesine eklemek için kolay yol arayan ve yeterince bilgi sahibi olmayan arkadaşlar için az önce bulduğum bir yolu sizinle paylaşacağım.
Benim hedefim Taklamakan'daki bir mobu Roc'da spawn etmekti.
Aradım, taradım düzgün bir guide bulamadım.
Bazı arkadaşlarda yarım ağız bahsetmiş gibi geldi.
Improvise yapmak gerekti, nihayetinde çalıştı işinize yararsa diye sizinle de paylaşıyorum ATLA DEVE değil ya ne olacak
***Başlamadan önce önemli NOT***
1.) Olası bir sürprizle karşılaşmamak adına TÜM DOSYALARINIZIN YEDEĞİNİ ALIN. Şahsen hiç bir mesuliyet kabul etmem haberiniz olsun.
2.) Benim database'de Ref_Nest tablosu ==> Tab_RefNest olarak görülüyor, sizinki farklı ise gerekli değişikliği yapmayı unutmayın.
ÖRNEK SENARYOMUZ :
Roc'daki Mobların Spawnlarını kapatıp, yerine Taklamakan'dan Mob çekmek.
*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***
-------
[KOMUT CALISTI TEST EDILDI> ROC MOBLAR SPAWN KAPANDI. QUEST MOBLAR HALA GORUNUYOR ONLARI DA TESPIT EDIP KAPATABILIRSINIZ.]
Moblar silindikten sonra şimdi Feather Mask Moblarının yerine Edimmu spawn edeceğiz.
_RefNest tablosunda Feather Mask ve Edimmu şu şekilde görüntülenmekte:
Feather Mask'ın Hive ID'lerinin kodundan hangi NestID'lere sahip olduğunu şu şekilde SQL koduyla bulacağız.
Bende toplam 98 satır çıktı.
Sizde eksik fazla varsa ona göre ekleme/çıkarmayı yapabilirsiniz.
Daha sonra bulunan bu satırlarda,
dwHiveID, dwTacticsID ve dwMaxTotalCount'unu düzenleteceğiz. (dwMaxTotalCount Roc'daki spawnları kapattığımız için 0 oldu çünkü)
İşlem başarılı.
Double check için tekrar bir sorguyla 236 ve 237 dwHiveID'ye sahip bir dwNestID kalıp kalmadığını kontrol edelim.
Her şey yolunda gözüküyorsa, serveri tekrar çalıştıralım ve Roc bölgesine gidelim.
Ekteki fotoğrafta görüntüleneceği üzere Feather Mask => Edimmu replace başarılı.
Tekrardan hayırlı işler.