vSRO Çözüldü Agent Server Token Timeout Hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Destiny.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Destiny.

.
Aktiflik: 1%
1 Mesaj
Thread owner
Selamlar, bu problemi forumda ve forum dışında araştırıp sonuç alamadım.
Bir süredir müsait olamadığım için sunucuyla ilgilenemedim, arada bir arkadaşlar giriyordu fakat dün akşamdan beridir giremediklerini söylediler. Connect butonuna bastıktan sonra AgentServer'da "Token Timeout! [token id: 1, jid: 2, elapsed: 10125 ms" uyarısı görünüyor. KGuardEdge ücretsiz sürümünü kullanıyorum ve sunucuyu VDS üzerinde çalıştırıyorum. Localde de aynı hata olduğu için sorunun filter kaynaklı olduğunu düşünüyorum, sizce problem nerede?

Hayır yani localde dahi 10125ms göstermesi akıl mantık işi değil burada gateway ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum, yoksa KGuardEdge belirli bir süre boyunca mı ücretsiz 100 player hakkı sağlıyor? Bütün ayarlar olması gerektiği gibi, bu problem durduk yere oldu hatta alakasız olmasına rağmen yedeğe de geri döndüm filesi de tekrardan KGuard'ın verdikleriyle değiştirdim sonuç yok. Bütün kaynakları araştırıp yazanların hepsini yaptım sonuç alamadığım için konu açıyorum.

Merhabalar, guard bir sebeple oyununuzun agent portlarına bağlanamıyor olmalı. Öncelikle firewall'a block eklenip eklenmediğine bakmalısınız. İkinci senaryo da sunucunuzun bulunduğu veri merkezi ile ilgili olabilir.

Bize kguardedge discord hesabımızdan ulaşırsanız bağlanıp kontrol edebiliriz.

Merhaba hocam bu hatanın 2 sebebi var;
1 Guard lisansı bittiği için bu hatayı verir
2 Aşırı fazla obje sayısı varsa veya internet problemleri ile alakalı olabilir.

Thread owner
Merhabalar, guard bir sebeple oyununuzun agent portlarına bağlanamıyor olmalı. Öncelikle firewall'a block eklenip eklenmediğine bakmalısınız. İkinci senaryo da sunucunuzun bulunduğu veri merkezi ile ilgili olabilir.

Akşam bakalım hocam her şeyi denedim firewall devredışı, aktifken de portlar açıktı checkerlar aracılığıyla dışarıdan da kontrol etmiştim aktif görünüyordu. Bu durum durduk yere oldu ben de anlam veremedim, komple serverı restartlamayı da denedim ayarlar db files zaten halihazırda çalışıyordu.

Şuan hiç bir Guard dosyaları tr veri merkezinde barınmıyor guard tercih edicekseniz yurtdışı lokasyon öneriyorum

Bağlantı sorunu oyuna almama delay yaşamamak için

Thread owner

Merhaba hocam bu hatanın 2 sebebi var;
1 Guard lisansı bittiği için bu hatayı verir
2 Aşırı fazla obje sayısı varsa veya internet problemleri ile alakalı olabilir.
GM charla giriyorsan ip adresini eklemeyi unutma !
Şuan hiç bir Guard dosyaları tr veri merkezinde barınmıyor guard tercih edicekseniz yurtdışı lokasyon öneriyorum

Bağlantı sorunu oyuna almama delay yaşamamak için

Başta @kovboi olmak üzerek destek olan herkese teşekkür ederim, uzun uğraşlar sonucunda sonucu basit bir şekilde çözdüm; Agent Server portunu değiştirmek. Aslında bunu ilk başlarda yapmıştım ancak yapılandırma aktif olmadan işe yaramadı diyerek geri eskiye dönmüşüm, muhtemelen Cert'e restart atmadım :)
Anlaşılan sunucuyu kiraladığım firma serverı açtıktan birkaç gün sonra 15884 portunu alt network katmanında engellemiş, oysa ticketta portu da belirtmiştim...

Bu süreçte denediğim adımları filtreleyip en önemli noktalarını sizlerle paylaşacağım, ileride bu sorunu yaşayan kişiler için rehber olsun.
  • - Firewall ayarlarınızı kontrol edin, port erişimi açık olmalı.
  • - Sunucu uzak bilgisayarda aktif iken telnet aracılığıyla portlara bağlanmayı deneyin, 15779'dan yanıt gelirken 15884'ten(v1.188 default Agent Server portu) gelmezse port erişimini kontrol edin.
  • - sr_Patcher aracılığıyla Agent Server'a public ip adresinizi patch ettiğinize emin olun.
  • - (vSRO 1.188 varsayılan yapılandırmada Agent Server'ın portu 15884 olarak gelir) 15884 portunun dinlendiğinden emin olun; server aktif iken CMD'ye ' netstat -ano -p TCP | findstr ":15884" ' komutunu girin LISTENING yanıtını almalısınız. Eğer dinlenmiyorsa Agent Server'ın public IP'sini, DEP'ini ve DB'de SRO_CERTFITICATON > Server Body üzerinde Module ID'si 6 olan modülün BindPort değerini kontrol edin, bu Agent Server portunuzdur.
  • - Guard'ın IP adreslerine(KGuardEdge için Firewall'a otomatik olarak eklenen whitelist IP adresi listesidir) telnet ya da tracert ile izleyerek bağlantıyı kontrol edin gerekirse ilgili adresleri sağlayıcınıza ileterek engelleme olup olmadığını kontrol ettirin.
  • - Server.cfg ve Cert ini ayarlarınızı kontrol edin.
  • - Wireshark ile izleme yaparken uzaktaki clientten oyuna girmeyi deneyip paketleri toplayın ve AI'ya analiz ettirin (Ağ kartınıza çift tık yapıp üstteki filter kısmına "tcp.port == 15884" yazarak gelen/giden paketleri 15884 portuna göre filtreleyebilirsiniz.)
Bu süreçte en büyük kayıplarım sunucuyu formatlamak ve OVH'nin IP adresimizi engelleme ihtimalini ele alarak yeni bir IP adresi satın almak oldu :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar