Selam arkadaşlar,
Kendi vSRO tabanlı server kurulumumda DbToMedia aşamasında bir problem yaşıyorum. Yaşadığım sorunu ve detayları aşağıda özetledim, tecrübeli arkadaşların desteğini bekliyorum.
Sorun:
SQL üzerindeki tabloları DbToMedia aracılığıyla dışarı aktarıp (export), çıkan txt dosyalarını PK2 Editor ile Media.pk2 içerisine entegre ediyorum. Ancak işlemden sonra media.pk2 hasarlı diyip oyun açılmıyor.
Gözlemlediğim Garip Durumlar:
Bu boyut farklılıkları normal mi? Her DbToMedia neden farklı sonuç veriyor ve en önemlisi, DB ile Media'nın %100 uyumlu olması için hangi "stabil" yolu izlemeliyim? Client'ın crash vermesini engellemek için dosyaları export ederken dikkat etmem gereken özel bir ayar mı var (Encryption/Sütun ayarı vb.)?
Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
Kendi vSRO tabanlı server kurulumumda DbToMedia aşamasında bir problem yaşıyorum. Yaşadığım sorunu ve detayları aşağıda özetledim, tecrübeli arkadaşların desteğini bekliyorum.
Sorun:
SQL üzerindeki tabloları DbToMedia aracılığıyla dışarı aktarıp (export), çıkan txt dosyalarını PK2 Editor ile Media.pk2 içerisine entegre ediyorum. Ancak işlemden sonra media.pk2 hasarlı diyip oyun açılmıyor.
Gözlemlediğim Garip Durumlar:
- Dosya Boyutu Tutarsızlığı: Piyasadaki 5 farklı DbToMedia aracını denedim. Hepsi aynı DB'den çekmesine rağmen hepsinin çıkardığı dosya boyutları birbirinden farklı (Örn: itemdata.txt birinde 1MB, diğerinde 2MB çıkıyor).
- Orijinal Dosya Farkı: Client'ın kendi orijinal Media.pk2 içindeki dosyalarıyla, benim programlarla çektiklerim arasında da ciddi boyut farkları var.
- Farklı DbToMedia versiyonlarını denedim.
- PK2 Editor ile import işlemini kontrol ettim.
- SQL tablolarında (RefObjCommon vb.) manuel bir hata yapmadım, hatta hiçbir değişiklik bile yapmadım, orijinal tablolar üzerinden işlem yapıyorum.
Bu boyut farklılıkları normal mi? Her DbToMedia neden farklı sonuç veriyor ve en önemlisi, DB ile Media'nın %100 uyumlu olması için hangi "stabil" yolu izlemeliyim? Client'ın crash vermesini engellemek için dosyaları export ederken dikkat etmem gereken özel bir ayar mı var (Encryption/Sütun ayarı vb.)?
Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.