vSRO Paylaşım Guild Wars Mekaniğine Fetih Dinamiği: PvP'yi Canlandırma

Mükemmel bir mantık paylaşım için teşekkürler dahada güzel şekilde geliştirebilir eline sağlık.

Kesinlikle, benim sistemim mi bilmiyorum ama Guild War sistemi geliştirmeye en açık alanlardan birisi çünkü oyuncuların sosyal olarak oyunla ilişkide kalmasının en temel yolu. Sizin fikirleriniz neydi ? Belki uygulama alanı bulabiliriz.
Öncelikle bu sistemin işleyişini ve potansiyelini artırmanın en önemli faktörü uygulanabilirliğini kolaylaştırmak.
Yani arayüzünü biraz iyileştirip kullanımını düzeltmek ve basit hale getirmekti benim bir nebze olsun isteğim.
Yapmak istediğim mantık ise açık dünya-rekabet faktörleri için morel ve kızgınlık seviyelerini oyuna enjekte etmekti.
Yani misal, oyun içerisinde PK sistemini tamamen etkili bir yönteme çevirip bu sisteme dahil etmek. Yani tamamen değişim.
Jangan kale sahiplerinin (tüm guild üyelerinin) tüm haritasına sahip çıkması gerekmesi demek.
PVP modunda olmayan tüm saldırılar için o bölgedeki kale sahibi guildinin üyelerinin alacağı her saldırı bu sisteme anlık olarak
işlenip morel ve kızgınlık seviyesini yükseltmeyi amaçlayacaktı.
Misal ben jangan sahibi bir guild içerisinde üyeyim. Ben dışarıda herhangi bir bölgede aktif saldırıya maruz kaldığımda
az bir miktar da olsa bu eğer karşı saldırı gerçekleştirmediğim müddetçe benim aleyhime işleyecek.
Morel ve kızgınlık seviyeleri bunlara bağlı kalarak defansif (sahip guild) olarak pozitif veya negatif kalıcı
buflar oluşmasına sebebiyet verecek.
Eğer morel seviyesi yüksek olan kale sahibi ise bunu defansif ve attack avantaja çevirebilir olacak.
Eğer tam tersi ise bunun bastırılmasına yönelmesi gerekicek. (bir nevi isyan bastırma) eğer etki sağlayamaz ise
savaşta avantaj olan taraf olmayacak.
Eğer birden fazla 4-5 kişiden oluşan gruplar halinde çatışmalar başlarsa etki (buf) artış göstermesi muhtemel olacak. Bu elbette kalıcı olur.
Sürekli bu çatışma hali Guild/Union birleşmesi sonucu karşı rakip guildlere karşı bir nevi ilaç gibi gelecek.
Karşı guildler Yüksek bir değere ulaştığında kaleye saldırmak mümkün olacak. Yani kale işgale açık hale gelecek.
Bunun bir çok detayı var fakat anlatıp uzatmak istemem.
Bu sayede PK sistemi anlık olarak işlev sürecek. PK, PVP, GW ve hatta FTW aynı çatı altında hüküm sürecek. Rekabet bitmeyecek. Tabi bir kaç tane daha var aklımda ama diğerleri de bu ve bunun gibi. En muhtemel olan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Etiketler
Geri
Üst Alt