vSRO Çözüldü Item Mall Çökme Sebebi Nedir?

QueenDagmar

.
Aktiflik: 3%
1 Mesaj
Thread owner
Merhaba,
Tecrübe etme fırsatım olmadı fakat F10, Item mall'a çok fazla avatar eklenince çökme sorunu olduğuna dair sayısız konu okudum.

Biraz araştırınca eskiye dayanan kronik bir sorun olduğunu görüyorum. Birçok sorun guard yardımıyla aşılabilirken, bu sorun yıllardır neden çözülemiyor. Silk itemler için NPC oluşturmak bana çok çingene stil bir çözüm gibi geliyor.

Bu sorunun tam olarak sebebi nedir, 1 tab için eklenen item miktarında mı sınır var? Örneğin 50 tane avatarı tek bir taba eklemek yerine "Female", "Male" olarak 2 ayrı tabda 25/25 olarak item mall'a eklersem, yine bir çökme durumu olur mu?

Yani bu sınır kategori tabanlı mı yoksa tüm item mall'ı mı kapsıyor?

Vakit ayırıp, yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden sonsuz teşekkür ederim. 🙏🏻

7000 stack limiti var
Sanırım o yüzden
7000'den daha da az.
Asıl sebebi GFXFileManager.dll.
Verileri okuyamadığı için, okurken hata oluştuğu için client'i kilitliyor.
Size çingene gibi gelen olayı kullanmak istemiyorsanız client'inizin kitlenmesine razı olmanız gerekli.
NPC'lere de 200+'den fazla öğe koyamıyorsunuz mesela.

Item Mall daima sade ve mümkünse boş kalmalı, geri kalan tüm her şey NPC'lere aktarılmak zorunda.

Oyla 0
7000'den daha da az.
Asıl sebebi GFXFileManager.dll.
Verileri okuyamadığı için, okurken hata oluştuğu için client'i kilitliyor.
Size çingene gibi gelen olayı kullanmak istemiyorsanız client'inizin kitlenmesine razı olmanız gerekli.
NPC'lere de 200+'den fazla öğe koyamıyorsunuz mesela.

Item Mall daima sade ve mümkünse boş kalmalı, geri kalan tüm her şey NPC'lere aktarılmak zorunda.
guardsız çalışıyor arkadaş birde sanırım

Oyla 0
OllyDbg ile sro_client.exe dosyasını açın.
CTRL + G
tuşlarına basarak 00BA2156 adresine gidin.
Buradaki 1B58 değerini 2710 olarak değiştirin.

Guard kullanacağınız zaman, Guard’ın sunduğu sro_client.exe dosyasını kullanın.

1776033785992.png

Oyla 0
OllyDbg ile sro_client.exe dosyasını açın.
CTRL + G
tuşlarına basarak 00BA2156 adresine gidin.
Buradaki 1B58 değerini 2710 olarak değiştirin.

Guard kullanacağınız zaman, Guard’ın sunduğu sro_client.exe dosyasını kullanın.

1776033785992.png
7K'dan 10K yapması tam olarak neyi değiştiriyor. Detaylı bahseder misin?

Mesela aktif olarak F10'da toplasan 100 öğe yok ama yine de client'i kilitliyor.
7K F10 kullanan hiç bir oyun yok, olsa bile bir elin parmağını geçmez.

Bu 7K değerini 10K'ya çıkartınca ne değişiyor?

Oyla 0
7K'dan 10K yapması tam olarak neyi değiştiriyor. Detaylı bahseder misin?

Mesela aktif olarak F10'da toplasan 100 öğe yok ama yine de client'i kilitliyor.
7K F10 kullanan hiç bir oyun yok, olsa bile bir elin parmağını geçmez.

Bu 7K değerini 10K'ya çıkartınca ne değişiyor?
Bu konuda yanlış bilgi vermek istemem ama bildiğim kadarıyla buradaki limit, item bazlı değil, UI bazlı çalışıyor. Yani mesele doğrudan item sayısı değil; her item için oluşan ikon, slot, çerçeve, yazı alanı gibi arayüz öğeleri.
Bu yüzden F10’da az item olsa bile, arkada oluşan toplam UI elemanı 7K sınırını geçince client kilitlenebiliyor. 10K’ya çıkartınca da item sayısı değil, bu toplam UI kapasitesi artmış oluyor.
Bu konuda, eğer vakti olursa, daha bilgili olduğunu düşündüğüm Ömer hocam cevap verebilir belki. 🙂 @kovboi

Oyla 0
Bu konuda yanlış bilgi vermek istemem ama bildiğim kadarıyla buradaki limit, item bazlı değil, UI bazlı çalışıyor. Yani mesele doğrudan item sayısı değil; her item için oluşan ikon, slot, çerçeve, yazı alanı gibi arayüz öğeleri.
Bu yüzden F10’da az item olsa bile, arkada oluşan toplam UI elemanı 7K sınırını geçince client kilitlenebiliyor. 10K’ya çıkartınca da item sayısı değil, bu toplam UI kapasitesi artmış oluyor.
Bu konuda, eğer vakti olursa, daha bilgili olduğunu düşündüğüm Ömer hocam cevap verebilir belki. 🙂 @kovboi
Övgüler için teşekkür ederim. Söylediklerin direkt doğru, bir eklemeye gerek yok :)

Oyla 0
Aşko, sen diyorsan ben tamamım. Kitlenirse de oyun bozuktur. 😂
Tek ihtimal o değil o yüzden hem evet hem hayır :ROFLMAO:

Benim müşterilere ve kendimize yaptığım oyunlardaki gibi dressleri M ve F olarak yan yana değil, ayrı sekmelere yerleştirin. Şu adını hatırlamadığım kaydırma çubuğu baya baya "ilkel" bir algoritmayla çalıştığı için oradan kaynaklı crashler de mümkün. Hem arayüzdeki obje sayısı da düşeceği için belki limitle oynamaya bile gerek kalmayabilir.

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt