vSRO Çözüldü Kasılma Alanlarında Kaç Adet Mob Spawn Noktası Olmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan resone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

resone

.
Aktiflik: 7%
Lord 1 Mesaj
Thread owner
Merhaba, shambala haritasını kasılma alanı yapacağım. Daha önce hiç yeni slot eklemedim. Spawn noktalarını planlamaya çalışıyorum fakat işin içinden bir türlü çıkamadım :D Bir bölgede ya da örneğin 50 metrelik bir alanda kaç adet spawn noktası olmalı? Bunun ideali nedir?

- EU&CH Server
- MaxTotalCount 5-7 arası yapmayı düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla 7'nin üzerine çıkınca sorun oluyormuş.
- dwDelayTime bilmiyorum. Daha önce hiç slot düzenlemesi yapmadım.

Merhaba, shambala haritasını kasılma alanı yapacağım. Daha önce hiç yeni slot eklemedim. Spawn noktalarını planlamaya çalışıyorum fakat işin içinden bir türlü çıkamadım :D Bir bölgede ya da örneğin 50 metrelik bir alanda kaç adet spawn noktası olmalı? Bunun ideali nedir?

- EU&CH Server
- MaxTotalCount 5-7 arası yapmayı düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla 7'nin üzerine çıkınca sorun oluyormuş.
- dwDelayTime bilmiyorum. Daha önce hiç slot düzenlemesi yapmadım.
Kaç GameServer kullanmayı düşünüyorsunuz?

Oyla 0
Muhtemelen 4 olacak hocam
Sorularımla devam edeyim hem sizde aslında ister istemez karar vereceksiniz

1- Oyununuz EU&CH demişsiniz (Server kaç cap olacak)
2- Serverınızda kasılma durumu nasıl olacak yani rateler nasıl olacak?
3- Hangi bölgeleri kullanacaksınız (Bunu sorma sebebim gameserverları ona göre dağıtmanız gerekecek)
4- En çok hangi mobu kullanacaksınız

Oyla 0
Thread owner
Sorularımla devam edeyim hem sizde aslında ister istemez karar vereceksiniz

1- Oyununuz EU&CH demişsiniz (Server kaç cap olacak)
2- Serverınızda kasılma durumu nasıl olacak yani rateler nasıl olacak?
3- Hangi bölgeleri kullanacaksınız (Bunu sorma sebebim gameserverları ona göre dağıtmanız gerekecek)
4- En çok hangi mobu kullanacaksınız
110 Cap planlıyorum.
Oyuncular bir slotta bir günden fazla kalacaklar muhtemelen.
Jangan Cave ve Donwhang Cave moblarını yeni haritaya taşımak istiyorum hocam. Hem bug'lardan kurtulabilmek için, hem de o haritaları event'ler için kullanabilirim. Fakat 8 kişilik bir partinin oturduğu bir slotta kaç tane spawn noktası gerekir açıkçası bir türlü kafamda oturtamadım :D Dediğiniz gibi deneyerek karar vermem gerekecek galiba belli bir ideali yok bunun. Fazla olursa partiler ölür, az olursa mob çıkmaz :D

Oyla 0
110 Cap planlıyorum.
Oyuncular bir slotta bir günden fazla kalacaklar muhtemelen.
Jangan Cave ve Donwhang Cave moblarını yeni haritaya taşımak istiyorum hocam. Hem bug'lardan kurtulabilmek için, hem de o haritaları event'ler için kullanabilirim. Fakat 8 kişilik bir partinin oturduğu bir slotta kaç tane spawn noktası gerekir açıkçası bir türlü kafamda oturtamadım :D Dediğiniz gibi deneyerek karar vermem gerekecek galiba belli bir ideali yok bunun. Fazla olursa partiler ölür, az olursa mob çıkmaz :D
110 cap ise Alex tarafını ister istemez 6 yapacaksınız gibime geliyor.

Sizden isteyeceğim testler
1- Solo bir oyuncu ile Alex bölgesine giden birisinin ortalama eşyalar ile ne kadar slotta dayanıyor ne kadar exp kasıyor.
2- 2 lü bir parti ile Alex bölgesine giden bir ekip ortalama eşyalar ile ne kadar slotta dayanıyor ne kadar exp kasıyor
3- 4 lü bir parti ile Alex bölgesine giden bir ekip ortalama eşyalar ile ne kadar slotta dayanıyor ne kadar exp kasıyor
4- 8 li bir parti ile Alex bölgesine giden bir ekip ortalama eşyalar ile ne kadar slotta dayanıyor ne kadar exp kasıyor

1.2- Solo oyuncu kaç kere ölmüş veya ölmüş mü? (Verdiğiniz eşyalar ortalama veya ortalama altı olmak zorunda)
2,3,4.2- Gruplu kasanlar kaç kere ölmüş veya ölmüş mü? (Verdiğiniz eşyalar ortalama veya ortalam altı olmak zorunda)

//

5- Gameserverları ayarladıktan sonra /worldstatus ile ne kadar mob olduğunu incelemesini yapmanız lazım. Normalde tek gameserver için 25 - 35 bin arası idaeledir. 40 bin ve üstü sıkıntıdır zaten 50001 veya 50002 olduğunda artık moblar yok oluyor ondan dolayı hiç o hanelere çıkmayınız.

Not : Yukarıda belirttiğim şeyleri tek tek asıl slotlarda belirleyerek yapınız.
Not 2: Exp rate olarak ne yapacağınız bilmediğim için düşük levellı moblarda ne kadar takılacaklar bilmiyorum ondan dolayı o bölgeler "3" ideal olacak diyiyorum sadece mantık olarak

Başarılar.

Oyla 0
Aleriya sana profesyonel kısımda ki detayları anlatmış ben direkt sonucu vereyim.

Shambala da ki slotlar max mob leveli olacaksa ve herkes orada kasılacaksa bu haritaları 1 gsye doldurabilirsin.
1 gs 90K obje taşıyabilir maksimum.
Slot yoğunluğunu 8, respawn değerlerini 0 yaparsan 2 partiyi 1 slot rahatlıkla kaldırır.
Bunu yaptıktan sonra gm konsolundan /worldstatus yaparsanız slot sayısını görebilirsiniz. Bu değeri 45000 üstüne çıkartmadığınız sürece slot yoğunluğunu istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.

45000 diyorum çünkü karakterler, petler spawn olunca sayı çoğalır. 5000 boşluk bırakıyoruz bunlar için.

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt