vSRO Yardım kguard

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Margi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Margi

.
Aktiflik: 2%
1 Mesaj
Thread owner
Herkese hayırlı günler kguard kurulumu esnasında sql bağlantımı yapamadım bunun kaynağı localhost 127.0.0.1 kullanıyor olmam mı ?

"Can't connect to sql in 3500ms. (State:Connecting)" normal ip adresimi girincede bu hatayı alıyorum

Local kurulum için ayarlama yapıyorsunuz sanırım

Sabit ip ve modemden port yönlendirmesine ihtiyacınız var kguard panelinden de sabit ip adresinizi/dış ip adresinizi yazmalısınız 127.0.0.1 veya 192.168.x.xx gibi ipler iç ipdir bunlar olmaz

Oyla 0
Oyla 0
Thread owner

Sabit ip ve modemden port yönlendirmesine ihtiyacınız var kguard panelinden de sabit ip adresinizi/dış ip adresinizi yazmalısınız 127.0.0.1 veya 192.168.x.xx gibi ipler iç ipdir bunlar olmaz
hocam yorumunuz için teşekkür ederim söylenilen ayarları yaptım fakat web sitesinden giris yapmaya calıstıgım vakit zaman aşımına uğradı hatası alıyorum sanırım port yönlendirme kısmını pek anlamadım
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

tesekkürler izlemistim tekrar izleyeceğm şimdi

hocam bütün dosyaları gerekli olan dıs ip adresimle değistirddim fakat hala daha kguard panelime sqlimi baglayamadım zaman asımı diyor

Oyla 0
hocam yorumunuz için teşekkür ederim söylenilen ayarları yaptım fakat web sitesinden giris yapmaya calıstıgım vakit zaman aşımına uğradı hatası alıyorum sanırım port yönlendirme kısmını pek anlamadım

tesekkürler izlemistim tekrar izleyeceğm şimdi

hocam bütün dosyaları gerekli olan dıs ip adresimle değistirddim fakat hala daha kguard panelime sqlimi baglayamadım zaman asımı diyor
Port yönlendirmesini yaptınız mı hocam? Ben kendi modemimde ilgili Portları yönlendirmeme rağmen sql hata veriyordu sonrasında modemdeki DMZ ayarını aktif ederek çözüm bulmuştum

Oyla 0
1433 Portun dışarıya aktif mi kontrolünü sagla SQL e erisememe sorunu bu hatayı vermesinin sebebi portun kguardi iplerine açık olmamasıdır

Oyla 0
Thread owner
1433 Portun dışarıya aktif mi kontrolünü sagla SQL e erisememe sorunu bu hatayı vermesinin sebebi portun kguardi iplerine açık olmamasıdır
hocam kguardın bana vermis oldugu dosyaları calısıtrıyorum ve firewall ayarları vs tamamlandı diye geri dönüş alıyorum

Port yönlendirmesini yaptınız mı hocam? Ben kendi modemimde ilgili Portları yönlendirmeme rağmen sql hata veriyordu sonrasında modemdeki DMZ ayarını aktif ederek çözüm bulmuştum
hemen kontrol ediyorum

bu portu internetten kontrol ettiğimde kapalı gözüküyor ama guardın içinden cıkan readme yazısındada hiç bir şey aktifg etmenize gerek yok bat dosyası herseyi halledecek gibi bir şey yazıtyor :D

• [KGuardEDGE Firewall Installer]'ı oyununuzun bütün sunucularında çalıştırmalısınız. Bu işlem güvenlik duvarınızı güncel tutmaya yarar.
  • Sunucunuzdaki [SQL Configuration Manager] aracı ile SQL bağlantınızı dışarıdan bağlanılabilir olarak düzenlemelisiniz.
  • Sunucunuzda herhangi bir port açma işlemi yapmanıza gerek yoktur. [Firewall Organizer] bu işi sizin yerinize 'bizim sunucularımız dışında erişilemez' olarak yapmaktadır.
  • Sunucunuzda herhangi bir port KAPATMAMALISINIZ. Verilen izinler dışında o portlara zaten erişim sağlanamaz.

Oyla 0
Thread owner
Oyla 0
hayır hocam sql bağlayamadım o tarafa geçemedim henüz

dmz yönlendirmemidde yaptım simdi fakat hala sonuc alamadım
Hocam, Microsoft KM-TEST Geri Döngü Bağdaştırıcısı diye bir uygulama var onun kurulumunu yapın ek bir Ethernet kartı gibi görünüyor bilgisayarda IPv4 ayarlarına dış ipnizi girin ilk başta bende böyle bir sorun yaşamıştım yeni aklıma geldi :D

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar