WordPress Öğretim Yönetim Paneli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alir13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alir13

.
Aktiflik: 8%
Şovalye 250 mesaj
Thread owner
Merhabalar,

Koordinatör olarak çalışıyorum ve tüm operasyon süreçlerini şu anda Google Sheets üzerinden yönetiyoruz. Ancak artık bu yapıyı web sitesiyle entegre etmek ve süreçleri daha profesyonel bir sisteme taşımak istiyorum. Elimizde bir WordPress sitesi var fakat hangi altyapının veya yöntemin daha doğru olacağı konusunda kararsızım.

Şu ana kadar birçok plugin denedim ancak çoğu noktada iş ücretli sürümlere dayanıyor ve ihtiyaç duyduğumuz özelleştirmeleri yaparken ciddi kısıtlamalarla karşılaşıyoruz. Bu yüzden hazır plugin çözümleri bana çok sürdürülebilir gelmiyor.

Diğer taraftan sıfırdan plugin geliştirmeyi de düşündüm fakat güvenlik, bakım, bug fix süreçleri ve uzun vadeli teknik yükü biraz gözümü korkutuyor.

Bu tarz bir sistemi daha sağlıklı kurmak için nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? WordPress içinde devam etmek mantıklı mı, yoksa farklı bir yapı mı düşünmeliyim? Bu konuda deneyimi veya önerisi olan varsa gerçekten fikir almak isterim.

İyi forumlar :)

bilgim yok o yüzden yapay zekaya sordum böyle cevap verdi.

tespitlerinde sonuna kadar haklısın. WordPress'i bir operasyon merkezine (ERP/CRM) çevirmeye çalışmak ve eklentilerle şişirmek ileride veritabanını felç ediyor. Özel eklenti yazdırmak da dediğin gibi tam bir teknik borç ve bakım kabusu.

Bence WP'yi sadece vitrin olarak bırakın. Operasyon için app.sirketiniz.com gibi bir subdomain açıp tamamen bağımsız bir yapı kurun.

Bütçe varsa Laravel veya Node.js ile özel bir panel yazdırmak en sağlıklısı. Ama geliştirme yüküne girmeden, hızlı ve uygun maliyetli bir geçiş istiyorsan Airtable + Softr ikilisine veya Retool gibi platformlara kesinlikle göz at derim. Google Sheets'ten bu tarz low-code yapılara geçmek hem çok kolay olur hem de o korktuğun teknik yükten kurtulursun. Kolay gelsin.

Thread owner
bilgim yok o yüzden yapay zekaya sordum böyle cevap verdi.

tespitlerinde sonuna kadar haklısın. WordPress'i bir operasyon merkezine (ERP/CRM) çevirmeye çalışmak ve eklentilerle şişirmek ileride veritabanını felç ediyor. Özel eklenti yazdırmak da dediğin gibi tam bir teknik borç ve bakım kabusu.

Bence WP'yi sadece vitrin olarak bırakın. Operasyon için app.sirketiniz.com gibi bir subdomain açıp tamamen bağımsız bir yapı kurun.

Bütçe varsa Laravel veya Node.js ile özel bir panel yazdırmak en sağlıklısı. Ama geliştirme yüküne girmeden, hızlı ve uygun maliyetli bir geçiş istiyorsan Airtable + Softr ikilisine veya Retool gibi platformlara kesinlikle göz at derim. Google Sheets'ten bu tarz low-code yapılara geçmek hem çok kolay olur hem de o korktuğun teknik yükten kurtulursun. Kolay gelsin.
Cevabın için sağ ol, daha önce yapay zeka ile çok istişare yaptık ve birkaç çalışma da yaptık. Bu yüzden biraz daha bu işi deneyimleyen gerçek şahısların deneyimlerini merak ettiğimden bu konuyu açmıştım. Yine de sağ olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt