Sunucu yönetimini kolaylaştıran, modüler yapıya sahip gelişmiş Admin Panel sistemi!
Metin2 Oyun İçi Modular Admin Panel, sunucu yöneticilerinin ve oyun yöneticilerinin işlemlerini doğrudan oyun içerisinden gerçekleştirebilmesi için geliştirilmiş modüler bir yönetim sistemidir.
Tamamen genişletilebilir yapıya sahip olan bu sistem sayesinde yeni modüller kolayca eklenebilir, mevcut modüller düzenlenebilir ve sunucunun ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir.
Modüler mimarisi sayesinde her özellik ayrı bir Python dosyasında çalışır. Bu sayede kod düzeni korunur, geliştirme süreçleri hızlanır ve yeni modül entegrasyonları oldukça kolay hale gelir.
- Modüler sistem altyapısı
- Yeni modülleri kolayca ekleyebilme
- GM seviyesine göre görünür modüller
- Sunucudan gelen CMD ve Packet yönlendirme desteği
- Düzenli ve yönetilebilir kod yapısı
- Esnek pencere boyutlandırma sistemi
- Oyun içinden erişilebilir yönetim paneli
- Hazır modül desteği
Panel, yalnızca GM yetkisine sahip karakterlerde görüntülenen özel bir buton üzerinden açılmaktadır.
Bu sayede normal oyuncular sistem arayüzüne erişemezken, yöneticiler ihtiyaç duydukları tüm araçlara doğrudan oyun içerisinden ulaşabilmektedir.
Sistemin varsayılan olarak sunduğu modüllerden biri Ana Sayfa Modülü'dür.
Bu modül üzerinden;
- Anlık oyuncu sayısı görüntüleme
- Belirli aralıklarla otomatik güncelleme
- Sık kullanılan GM komutları
- Özelleştirilebilir bilgi alanları
- Yönetici kısayolları
özelliklerine erişebilirsiniz.
Panel içerisinde yer alan ikinci hazır modül ise gelişmiş Item Oluşturma Sistemi'dir.
Bu modül sayesinde oyun içerisinden;
- İsim veya VNUM ile eşya arama
- Anında eşya oluşturma
- Silah, zırh ve takılara bonus ekleme
- Taş ve cevher yerleştirme
- Çevrimiçi oyunculara eşya gönderme
- Hızlı ve pratik eşya yönetimi
işlemleri gerçekleştirilebilir.
Bu sistemin en dikkat çekici yönlerinden biri tamamen modüler olarak geliştirilmiş olmasıdır.
Yeni özellikler eklemek isteyen geliştiriciler, mevcut yapıyı bozmadan kendi modüllerini oluşturabilir ve sisteme entegre edebilirler. Böylece yönetim paneli zamanla çok daha kapsamlı bir hale getirilebilir.
- Kolay geliştirme
- Kolay bakım
- Daha düzenli kod yapısı
- Bağımsız modül yönetimi
- Topluluk katkısına uygun altyapı
Versiyon 1.2
- Addon klasörüne BorderA desteği eklendi.
- Oyunculara eşya gönderiminde oluşan hata giderildi.
- Debug amaçlı komut çıktıları düzenlendi.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.