Öncelikle düşüncelerini bu kadar içten paylaştığın için teşekkür ederim, gerçekten kıymetli.
Ancak ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum. 2005’te çıkan bir oyunun, günümüz dinamiklerine hiç dokunulmadan devam etmesi maalesef artık çoğu oyuncu için çekiciliğini yitiriyor. Günümüzde oyuncu kitlesi hem beklenti hem de oyun alışkanlıkları açısından çok değişti. Bu yüzden yapılan yeniliklerin birçoğu aslında oyunun yaşamasını ve daha geniş bir oyuncu kitlesine hitap etmesini sağlıyor.
Elbette nostalji hepimizin içinde o eski günlerin atmosferi, yavaş ilerleme hissi, topluluk ruhu… bunlar hiçbir yenilikle birebir değiştirilemez. Ama tamamen geçmişe takılı kalmak da oyunun ilerlemesini engeller.
Şu anki yeniliklerin çoğu, oyuncuların geri bildirimleriyle şekilleniyor ve genel olarak topluluğun büyük bir kısmı bu değişimlerden memnun. Kimi zaman “yenilik” sadece modernleştirme anlamına geliyor; oyunun özünü kaybetmeden günümüze uyum sağlaması için yapılan küçük dokunuşlar aslında.
O yüzden bu dönüşümü “oyunun ruhunu öldürmek” olarak değil, “onu hayatta tutmak” olarak görmek lazım diye düşünüyorum.
Her şeye rağmen fikirlerine ve bu konudaki hassasiyetine saygı duyuyorum. Hepimizin amacı aynı: sevdiğimiz oyunun en iyi hâlini görmek.