N

vSRO Çözüldü Şehirden Dışarı Çıkarken Client Donuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nursis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nursis

.
Aktiflik: 1%
Ayın En Aktif Üyesi
Çırak 1 Mesaj
Thread owner
Herkese merhabalar, iyi akşamlar.

Başlıkta da belirttiğim gibi bir sorun yaşıyorum. Mesela karakter Jangan kapıdan dışarı çıkacak. Dışarı çıkarken ekran 3 - 4 saniyeliğine donuyor ve sonra kendine geliyor. Bu sırada karakter de çoktan kapıdan çıkmış ve yürümüş oluyor.

Aynı sorun diğer şehirlerde de geçerli. Donwhang kapıdan çıkarken, hotan kapıdan çıkarken de oluyor. Tabi aynı şey şehir içine de girerken geçerli.

Clean clientin Map.PK2'sini kendi clientime atıp denedim ama sorun aynı devam ediyor.

Sorun sizce tam olarak nerede olabilir ve daha önce başına böyle bir şey gelmiş birisi var mıdır?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Selam @Nursis
Farklı clientlerle bu durumu test edip etmediğini ettim.
Eğer henüz denemediysen ilk olarak bunu yapmanı tavsiye ederim.
Örneğin 3 farklı Silkroad clienti indirip dene.
Eğer bu sorun yalnızca 1 clientte yaşanıyor, diğerlerinde yaşanmıyorsa büyük ihtimalle problem client kaynaklıdır.
Ancak 3 farklı clientte de aynı donma sorunu devam ediyorsa, sorun büyük olasılıkla bilgisayarındandır.
Bunu söyleme sebebim şu tanıdığım bir arkadaşım da aynı clienti kullanıyoruz.
Aynı dosyalarla bende hiçbir problem yokken, onun bilgisayarında Jangan kapısından çıkarken oyun 3-4 saniyeliğine donuyor.
Donma sona erdiğinde ise karakter çoktan kapının dışına çıkmış oluyor.
Aynı client bende sorunsuz çalıştığı için bunun clientten ziyade bilgisayara özgü bir durum olduğu sonucuna vardık.
Bu tarz problemler genellikle disk okuma/yükleme performansı, ekran kartı sürücüsü, depolama birimi (HDD/SSD) veya sistemde çalışan farklı yazılımlardan kaynaklanabiliyor.
Bu nedenle ben olsam ilk etapta Map.pk2 üzerine yoğunlaşmaz, önce bilgisayar kaynaklı ihtimalleri tek tek elerdim.

Oyla 0
Thread owner
Selam @Nursis
Farklı clientlerle bu durumu test edip etmediğini ettim.
Eğer henüz denemediysen ilk olarak bunu yapmanı tavsiye ederim.
Örneğin 3 farklı Silkroad clienti indirip dene.
Eğer bu sorun yalnızca 1 clientte yaşanıyor, diğerlerinde yaşanmıyorsa büyük ihtimalle problem client kaynaklıdır.
Ancak 3 farklı clientte de aynı donma sorunu devam ediyorsa, sorun büyük olasılıkla bilgisayarındandır.
Bunu söyleme sebebim şu tanıdığım bir arkadaşım da aynı clienti kullanıyoruz.
Aynı dosyalarla bende hiçbir problem yokken, onun bilgisayarında Jangan kapısından çıkarken oyun 3-4 saniyeliğine donuyor.
Donma sona erdiğinde ise karakter çoktan kapının dışına çıkmış oluyor.
Aynı client bende sorunsuz çalıştığı için bunun clientten ziyade bilgisayara özgü bir durum olduğu sonucuna vardık.
Bu tarz problemler genellikle disk okuma/yükleme performansı, ekran kartı sürücüsü, depolama birimi (HDD/SSD) veya sistemde çalışan farklı yazılımlardan kaynaklanabiliyor.
Bu nedenle ben olsam ilk etapta Map.pk2 üzerine yoğunlaşmaz, önce bilgisayar kaynaklı ihtimalleri tek tek elerdim.

Merhabalar. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

Sorun kesinlikle sizin dediğiniz gibi. Aynı client benim bilgisayarımda bahsettiğim sorunu yapıyorken, 2 farklı bilgisayarda aynı client ile denedik ve onlarda bir sorun olmadı. Dolayısıyla tıpkı dediğiniz gibi bende bilgisayara özgü olduğu kanaatine vardım.

Sorunu çözüldü olarak işaretliyorum. Tekrar fikriniz için teşekkür ederim.

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Geri
    Üst Alt