vSRO Çözüldü Sıfırlama scrolları bug durumu

QueenDagmar

.
Aktiflik: 3%
1 Mesaj
Thread owner
@Sieger hocamın aşağıda bağlantısını paylaştığım sıfırlama scrollarını kendi oyunuma eklemek istiyorum. Yorumları ve konuları incelerken, benzer başka bir konuda @Yuppi hocam bazı scrollar için (Stat vb.) DC verdirilmesi gerekiyor, aksi halde stat bugu oluşur diye belirtmiş. Stat bugu nedir, ilgili konu için de bu bug durumu geçerli midir, çözüm için ne yapmak gerekir?

Daha önce ekleyen veya test etme imkanı bulan var mı?

Doğrudan konu sahibi @Sieger hocam, vaktiniz varsa bir açıklık getirmeniz mümkün müdür? 🙏🏻

Vakit ayırıp, yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim. 🙏🏻

Sieger hocamın konusu

Yuppi hocamın mesajının bulunduğu konu.

Çözüm
Paylaştığım scrolların hiç birinde bug yoktur. Bahsi geçen stat scroll için safe zone kontrolü vardır. Safe zone içerisinde kullanılmadığı taktirde karaktere iade edilir. Tüm scrollar sıfır bug ile çalışıyor. Hepsi tarafımdan düzenlendi ve paylaşıldı. Konu içeriğinde ki açıklamalarını okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Copy paste ile ekleyip çalıştırabilirsiniz. Daha ileri seviye için mantığı anlayıp guardınıza özel sorunsuzca geliştirebilirsiniz. Şahsen ben bu ve benzeri tüm scrollarımı kendi guardıma göre revize ettim herşeyi kontrol ettiriyorum ve anlık tp ile karakteri olduğu yere tp ettirip işlemi tp anında yaptırıyorum ve sonrasında bir mesajla bilgi verdiriyorum. Kullanılması gerektiği şekilde kullanılmadığında ise...
En basitinden benim bildiğim şekilde açıklayayım stat bugunu.
Eğer ki stat reset kullanıldığı zaman aslında return veya dc verilmesi gibi bir şey bug değil stat için bana kalırsa ayrı bir region yazılmalı ki oranın dışında kullanılması engellensin çünkü örnek olarak karakteri donwhang kapı dibine sokup partiye girip partide ki karakterin kapının dibinde mobu kestiği an ile stat resete bastığın zaman bug oluşuyordu. Hâlâ yapılıyor mu bilmiyorum.

Oyla 0
Stat sıfırlama yaparken. Eğerki snowa int limiti koymuşssan. Snow skillerinide sildirmelisin. Bu işlemleri genelde panelden yaptırıyor herkes. Oyuncu oyunda olmamak şartıyla.

Oyla 0
Thread owner
Beyler öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim fakat bu işlerde yeniyim ve teknik birçok anlatım hali hazırda geçmiyor. Snowa int limiti koymak veya ayrı bir region yazmak bunlar nedir 😅 Bu hocamızın "Fixlenmiş" olarak sunduğu konuda paylaşılan dosyalarda ilgili bug mevcut mudur, bunu nasıl kontrol edebilirim? Mümkünse geri zekalıya anlatır gibi tane tane anlatırsanız çok mutlu olurum. 🙏🏻🥳

Oyla 0
Scroll Basede basılabilir olarak ayarlaman lazım ve Maxi den on loading screen prosedürü muydu neydi ona işlem yaptırman lazım sağlama almak için çünkü bi sw de görmüştüm Basede basılabilir yapman bile yetmiyor adam bı şekilde bug yapiyor

Oyla 0
Bir scroll oluştur bu scroll bir skille bağlı scroll olsun.
Kullandığın guard özelliklerinde bunun filtreleme mantığı elbet vardır.
Mesela ben aktif olarak kullandığım guardda bu özellik mevcut diğer guardlardada % 100 vardır.
Paylaşılan içeriğe bakmadım fakat muhtemelen default olarak paylaşılmıştır.
Eğer prosedür bilgin var ise , oluşturduğun ItemID 'leri bir if bloğu içinde toplayıp bunu basit şekilde notice sistemine bağlayarak yapabilirsin.
Ben balık vermeyi sevmem ama tutmasını öğretirim , buradaki özet şu , karakter herhangi bir reset scrollu yalnız şehir içinde kullanıcak ,dışarıda kullanmak isterse uyarı vericek.Önce karakter şehir İçindemi, değilmi diye sorgulayıp şehir içindeyse önce dc verip sonra görevini tamamlayacak.

Sıfırlama scrolları bug durumu-1.png

Oyla 0
Paylaştığım scrolların hiç birinde bug yoktur. Bahsi geçen stat scroll için safe zone kontrolü vardır. Safe zone içerisinde kullanılmadığı taktirde karaktere iade edilir. Tüm scrollar sıfır bug ile çalışıyor. Hepsi tarafımdan düzenlendi ve paylaşıldı. Konu içeriğinde ki açıklamalarını okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Copy paste ile ekleyip çalıştırabilirsiniz. Daha ileri seviye için mantığı anlayıp guardınıza özel sorunsuzca geliştirebilirsiniz. Şahsen ben bu ve benzeri tüm scrollarımı kendi guardıma göre revize ettim herşeyi kontrol ettiriyorum ve anlık tp ile karakteri olduğu yere tp ettirip işlemi tp anında yaptırıyorum ve sonrasında bir mesajla bilgi verdiriyorum. Kullanılması gerektiği şekilde kullanılmadığında ise anlık tp işlemi olmadan kontrolleri geçemediği için direkt chestine iade ediyorum.

Oyla 0
Çözüm
Scrollar çalışır ama teleport mantığında scrollar safede kullanılsa bile güvenli değil. Bugun nasıl tetiklendiğini hatırlamıyorum ama bug oluyor. En güvenli yol websitene bu sıfırlamaları ekleyip, logger ile karakterin oyunda olup olmadığını kontrol ettirip sıfırlama yapılmasına izin vermendir. Websiteden oyuncu sıfırlama yapmak isteyecek veri loggera gidecek, logger karakterin oyunda olmadığını kontrol edip sıfırlama yapılmasına izin verecek, oyundaysa işlemi geri çevirip izin vermeyecek.

Edit: En güvenli yol yukarıda anlattığım. Bunları yapma imkânım yok dersen 2. güvenli yol Monarch’ın anlattığı.

Ek güvenlik olarak safede kullandır. Sıfırlama komutu işlemeden önce oyuncuyu dcleyeceksin. Oyuncu Dc olacak. (Modüller ile irtibatı kesilecek sıfırlama komutu karakter oyunda yokken onaylanacak) karakter oyundaysa komut geri dönüp işlemi yaptırmayacak. Yeşil ile yazdığım yerde sıralamada hata yaparsan yine bug olur. Oyuncuyu dclemek için guardı kullan.

Oyla 0
Thread owner
Detaylı açıklama için herkese içtenlikle teşekkür ederim. 🙏🏻

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt