vSRO Çözüldü Silkroad Objelerinde Texture (Doku) Değişimi: .BSR ve .DDJ İlişkisi Hakkında

tugayozayasan

.
Aktiflik: 1%
Çırak 50 mesaj
Thread owner
Merhaba Arkadaşlar,

Silkroad Online üzerindeki mevcut harita objelerini kişiselleştirmek istiyorum. Örneğin, Jangan şehrindeki yapıların çatı renklerini değiştirerek şehre farklı bir hava (ışık değişikliği) katmayı planlıyorum.

Bu işlem için izlemem gereken yol hakkında bazı sorularım var:

1. Texture Düzenleme: Bildiğim kadarıyla objelerin renkleri genellikle .ddj formatındaki doku dosyalarında tutuluyor. Bu dosyaları .png veya .tga formatına çevirip Photoshop üzerinden renk ayarlarını (Hue/Saturation vb.) yaptıktan sonra tekrar .ddj formatına çevirmem yeterli olur mu?
  2. .BSR Dosyası: Bir kaynağın belirttiğine göre .bsr dosyasını tekrar modellemek veya üzerinde işlem yapmak gerekiyormuş. Eğer sadece renk değişimi yapacaksam, .bsr içindeki texture yolunu (path) değiştirmeden sadece ilgili doku dosyasını (texture) manipüle etmek işe yarar mı? Yoksa .bsr dosyasını bir "Resource Tool" ile açıp yeni bir doku tanımlamam mı gerekiyor?
  3. Araç Önerisi: Bu işlem için en stabil çalışan (Media.pk2 uyumlu) .ddj converter ve .bsr görüntüleyici/düzenleyici araçları nelerdir? (Örn: Joymax File Manager, DDJ Converter vb.)
Daha önce bu tarz bir "Retexture" çalışması yapmış veya objelerin görsel yapısını bozmadan sadece renkleriyle oynamış arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var. Şimdiden değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Çözüm
İstediğim şey bu değil anlamamışsınız projeyi yürütenlerden Emir ile irtibat halindeyim ama zaten deneme yanılmayla çözümümü buldum.

.bsr view ile .ddj'yi bulup .ddj'yi .png çevirip düzenleyip aynı işlemi geri tekrarlaıyorum.

hepsini buradan yaparsın tahminen araştır

Oyla 0
Thread owner
İstediğim şey bu değil anlamamışsınız projeyi yürütenlerden Emir ile irtibat halindeyim ama zaten deneme yanılmayla çözümümü buldum.

.bsr view ile .ddj'yi bulup .ddj'yi .png çevirip düzenleyip aynı işlemi geri tekrarlaıyorum.

Oyla 0
Çözüm
.bsr yi düzenlemene gerek yok bilgidiğim kadarı ile o modelin kendisi. Senin istediğin rengini değiştirmek o da .ddjleri düzenlemen gerekiyor sadece

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Etiketler
Geri
Üst Alt