Sohbet Muhabbet [Soru & Analiz] 2 Aşamalı Yatırım Planı (Aylık 30.000 ₺ Bütçe): TRSRO mu, iSRO mu?

PortalDark

Sıkıldım

.
.
Aktiflik: 100%
3000 mesaj Lord
Thread owner
2 Aşamalı Yatırım Planı (Aylık 30.000 ₺ Bütçe): TRSRO mu, iSRO mu?

Herkese selamlar,

Yeni bir sunucuya sıfırdan ve çok sağlam bir giriş yapmak istiyorum. Amacım hırs yapıp hemen "max" seviyeye ulaşmak değil; her görevi eksiksiz yapıp oyunun tadını çıkarmak ve sadece eğlenmek.

Vaktim bol, bu yüzden level zor atlamak için gerekirse 9 gap gideceğim ve bol bol SP kasacağım.

⚔️ Oynamayı Düşündüğüm Karakter Yapıları:
  • Wizard / Cleric
  • Sword / Shield (Nuker)
  • Spear (Nuker)

Kendime 2 aylık bir yatırım planı çıkardım ve her ay için ortalama 28.000 ₺ - 30.000 ₺ bütçe ayırdım.

Stratejim şu şekilde:
  • 1. Ay: Sadece Silk alınacak. F10'dan karakterin tüm eksikleri (Fellow pet, Premium, Avatar vb.) dizilecek ve kalan tüm Silk ile S/SS Grade Devil için Magic Pop oynanacak. Silk item satıp Gold'a çevirme kesinlikle yapılmayacak.
  • 2. Ay: Bütçenin tamamıyla (veya duruma göre yarısı Silk, yarısı Gold) doğrudan diğer oyunculardan Gold satın alınıp end-game Set/Silah dizilecek.
    Döngü böyle devam edecek
    1 ay silk
    1 ay Gold
    Gibi vb

🛒 Orijinal F10 (Item Mall) Gerçek Fiyat Listesi

Hesabımı milimetrik yapmak adına private server mantığıyla değil, orijinal Silkroad F10 paket sistemine göre başlangıç maliyetimi çıkardım:

• 👑 Premium Plus (4 Haftalık): 290 Silk
  • 🐺 Fellow Pet (Saldırı/Binek): 130 Silk
  • 🧚‍♀️ Toplayıcı Pet (Peri vb.): 130 Silk
  • ⏳ Pet Süre Uzatıcı (Clock of Reincarnation): 48 Silk
  • 👘 Full Avatar Set: Dress (130) + Şapka (50) + Eklenti (50) = 230 Silk
  • 📜 Reverse Return Scroll (5 Paket - 55 Adet): 70 Silk (11'li paketi 14 Silk)
  • 📜 Instant Return Scroll (5 Paket - 55 Adet): 50 Silk (11'li paketi 10 Silk)
  • 📢 Global Chatting (11'li Paket): 90 Silk
  • 🧪 Özel HP & MP Potion (1000'er Adet): 32 Silk (Tanesi 16 Silk)
  • 👿 Devil's Spirit (A Grade - Başlangıç için): 150 Silk
👉 Başlangıç Paketi Toplam Harcamam: Düz hesap 1.220 - 1.250 Silk civarı tutuyor.​

⚖️ TRSRO vs iSRO: Karar Aşaması

Bu noktada güncel piyasa kurlarıyla TRSRO (Gamegami) ve iSRO (Joymax) arasında devasa bir fark var. Asıl kararsız kaldığım nokta burası:

🇹🇷 TRSRO (Gamegami) Tarafı:
  • 30.000 ₺ bütçe ile ilk ay yaklaşık 30.000 - 33.000 Silk arası alabiliyorum.
  • Sabit F10 masrafı (1.250 Silk) çıkınca geriye min. 28.750 Silk kalıyor. Bu devasa bakiye ile S Grade Devil için Magic Pop'u defalarca deneyebilirim ve muhtemelen çıkartırım.
  • İkinci ay piyasaya 30.000 ₺ ile girip Gold çektiğimde çok rahat end-game bir karakter dizebilirim.

🌐 iSRO (Joymax) Tarafı:
  • Dolar kuru sebebiyle 30.000 ₺ bütçe ile ilk ay maksimum 6.000 - 6.600 Silk alınabiliyor.
  • Sabit F10 masrafı (1.250 Silk) çıkınca geriye sadece 4.750 - 5.350 Silk kalıyor. Bu Silk ile Magic Pop'tan S Grade Devil düşürmek tamamen bir kumar ve çıkmama ihtimali çok yüksek.
  • İkinci ay 30.000 ₺ ile Gold çektiğimde, global enflasyon ve piyasa şartları yüzünden TRSRO'daki kadar kral bir set dizemeyebilirim.

🤔 Sizlere Sorularım Şunlar:

1. Sadece ilk ayki Silk alım gücüne bakarsak (30K Silk vs ~6.5K Silk), iSRO'nun mevcut şartlarında sırf Joymax diye bu kur farkına katlanmak mantıklı mı? Yoksa psikolojik olarak yorar mı?
  2. İkinci ay direkt 30.000 ₺ bütçe ile Gold alıp pazara girdiğimde, hangi sunucunun ekonomisinde (Item/Gold dengesi) bu para beni daha çok tatmin eder ve daha iyi eşyalar dizdirir?

Zaman ayırıp tecrübelerini paylaşacak herkese şimdiden teşekkürler.​

2 si arasında seçim yapılacaksa tabiki trsro hem maddi yönden hemde oyuncu bakımından

TRSRO bir ara isro gibi süre koymuştu hala devam ediyor mu o özellik belli bir süre oynadıktan sonra xp felan vermiyordu.Eğer o sistem yoksa maddi ve psikolojik olarak daha rahat olur.Yeni sv açıldığında girdiğinde daha çok rekabet ve güzel bir oyun olabilir.

Silkroad = %50 oyun , %50 ortam üzerine kuruludur , eğlence yoksa her şey çöp zamanında herkes gibi bende oynadım o kadar emek ver farm yap item kovala bir süre sonunda ekipten bir asalak çıktı ben bu servere geçiyorum diye gitti.
Onun peşinden kankisi o gitti bu kaldı derken koca guild dağıldı oyun zevksiz bir hale geldi.
Bana sorarsan böyle bir işe yeltenme zevk benim keyfi olarak giricem ben bunun üzerinden hiçbir şey beni ırgılamaz böyle bir sorun yaşarsam kalıp dominasyon kurarım ben diyorsam birşey diyemem.
Buna başlamadan önce bu videoya göz at ondan sonra karar ver baştan sona izle , söyleyeceğim çok şey varda neyse izle sen.
Tıkla

Hocam biraz geç kalmış cevap olacak ama trsro pişmanlıktır gerçekten, insan kafayı yiyor. edit işlerinden anlayan birisi olarak en basit hataların bile fixlenmediğini görüp kafayı yiyebilirsiniz. ayrıca arkanıza 7 tane daha çar almadan hiçbir şey yapamıyorsunuz. 8 çar almadan tek başına da takılabilir insan tabi ama bu sefer trsro nun diğer srolardan farkı kalmıyor, dolayısıyla önermiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt