2 Aşamalı Yatırım Planı (Aylık 30.000 ₺ Bütçe): TRSRO mu, iSRO mu?
Herkese selamlar,
Yeni bir sunucuya sıfırdan ve çok sağlam bir giriş yapmak istiyorum. Amacım hırs yapıp hemen "max" seviyeye ulaşmak değil; her görevi eksiksiz yapıp oyunun tadını çıkarmak ve sadece eğlenmek.
Vaktim bol, bu yüzden level zor atlamak için gerekirse 9 gap gideceğim ve bol bol SP kasacağım.
- Wizard / Cleric
- Sword / Shield (Nuker)
- Spear (Nuker)
Kendime 2 aylık bir yatırım planı çıkardım ve her ay için ortalama 28.000 ₺ - 30.000 ₺ bütçe ayırdım.
Stratejim şu şekilde:
- 1. Ay: Sadece Silk alınacak. F10'dan karakterin tüm eksikleri (Fellow pet, Premium, Avatar vb.) dizilecek ve kalan tüm Silk ile S/SS Grade Devil için Magic Pop oynanacak. Silk item satıp Gold'a çevirme kesinlikle yapılmayacak.
- 2. Ay: Bütçenin tamamıyla (veya duruma göre yarısı Silk, yarısı Gold) doğrudan diğer oyunculardan Gold satın alınıp end-game Set/Silah dizilecek.
Döngü böyle devam edecek
1 ay silk
1 ay Gold
Gibi vb
Hesabımı milimetrik yapmak adına private server mantığıyla değil, orijinal Silkroad F10 paket sistemine göre başlangıç maliyetimi çıkardım:
Premium Plus (4 Haftalık): 290 Silk
Fellow Pet (Saldırı/Binek): 130 Silk
Toplayıcı Pet (Peri vb.): 130 Silk
Pet Süre Uzatıcı (Clock of Reincarnation): 48 Silk
Full Avatar Set: Dress (130) + Şapka (50) + Eklenti (50) = 230 Silk
Reverse Return Scroll (5 Paket - 55 Adet): 70 Silk (11'li paketi 14 Silk)
Instant Return Scroll (5 Paket - 55 Adet): 50 Silk (11'li paketi 10 Silk)
Global Chatting (11'li Paket): 90 Silk
Özel HP & MP Potion (1000'er Adet): 32 Silk (Tanesi 16 Silk)
Devil's Spirit (A Grade - Başlangıç için): 150 Silk
Bu noktada güncel piyasa kurlarıyla TRSRO (Gamegami) ve iSRO (Joymax) arasında devasa bir fark var. Asıl kararsız kaldığım nokta burası:
- 30.000 ₺ bütçe ile ilk ay yaklaşık 30.000 - 33.000 Silk arası alabiliyorum.
- Sabit F10 masrafı (1.250 Silk) çıkınca geriye min. 28.750 Silk kalıyor. Bu devasa bakiye ile S Grade Devil için Magic Pop'u defalarca deneyebilirim ve muhtemelen çıkartırım.
- İkinci ay piyasaya 30.000 ₺ ile girip Gold çektiğimde çok rahat end-game bir karakter dizebilirim.
- Dolar kuru sebebiyle 30.000 ₺ bütçe ile ilk ay maksimum 6.000 - 6.600 Silk alınabiliyor.
- Sabit F10 masrafı (1.250 Silk) çıkınca geriye sadece 4.750 - 5.350 Silk kalıyor. Bu Silk ile Magic Pop'tan S Grade Devil düşürmek tamamen bir kumar ve çıkmama ihtimali çok yüksek.
- İkinci ay 30.000 ₺ ile Gold çektiğimde, global enflasyon ve piyasa şartları yüzünden TRSRO'daki kadar kral bir set dizemeyebilirim.
- Sadece ilk ayki Silk alım gücüne bakarsak (30K Silk vs ~6.5K Silk), iSRO'nun mevcut şartlarında sırf Joymax diye bu kur farkına katlanmak mantıklı mı? Yoksa psikolojik olarak yorar mı?
- İkinci ay direkt 30.000 ₺ bütçe ile Gold alıp pazara girdiğimde, hangi sunucunun ekonomisinde (Item/Gold dengesi) bu para beni daha çok tatmin eder ve daha iyi eşyalar dizdirir?
Zaman ayırıp tecrübelerini paylaşacak herkese şimdiden teşekkürler.