Merhaba sayın VSRO.org kullanıcıları Forumumuz her zamanki gibi Serin ve Klimalı ortamıyla sizlere kesintisiz hizmet sunmakta, Bu video akışında , Microsoft’un yeni yayınladığı SQL Server 2025 Preview sürümünü adım adım kurdum. Yeni gelen özellikler gerçekten çok iyi, özellikle AI destekli Copilot ile artık prosedür yazmak çok daha performanslı ve kolay.
Bu sürümle birlikte klasik MSSQL 2014/2016 dönemini bırakıp daha modern araçlarla çalışmak mümkün. AI yardımıyla bir procedure bile oluşturabilirsiniz. [YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN] gerekli örnek kodları verdikten sonra.
Veteran kullanıcılar için yorumum, performansta gözle görülebilir seviyede artış var.
Video kalitesi düşük tutulmuştur ?
2020 yılında, Joymax Co. Ltd. tarafından geliştirilen Silkroad Online’ın Türkiye (ve Orta Doğu) yayın hakları GameGami Bilişim A.Ş. tarafından devralındı.
GameGami, “Silkroad Online” ismi ve logosu için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurdu ve bu başvuru 27 Nisan 2022 tarihinde yayımlandı.
Trademark hakkı sayesinde ilgili içeriklere karşı yasal işlem başlatabilir.
-Copilot ile otomatik prosedür yazımı ve hatalarını kefişedip daha performanlı hale getirme [YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN]
-Query optimizasyonları daha güçlü
-Veri şifreleme (Always Encrypted) gelişti
-%40'a varan performans iyileştirilmesi ve optimizasyonu devam ediyor
-Hızlı kod üretimi
-Hataları anında düzeltme önerileri
-Karmaşık query'leri daha basit şekilde önerme
-Öğrenme aşamasında rehberlik
--FİLES İÇERİĞİ
--SQL2025-SSEI-Eval.exe — SQL Server 2025 PREVİEW sürümü kurulum aracı.
--vs_SSMS.exe — SQL Server Management Studio (SSMS) kurulum dosyası.
--DefenderRemover.exe — Windows Defender’ı TAMAMEN İŞLETİM SİSTEMİNDEN SİLEN open-source github programı (Silkroad dosyaları ilk kaynaktan virüslü sızdırıldı ''Chernobly, kulakları çınlasın''. Anti Malware yazılımı kullanmayı önermiyorum )
--Visual-C-Runtimes-All-in-One.exe — Tüm Visual C++ kütüphanelerini toplu yükler. [Her işletim sisteminde kurulu olması gereken paketler]
--Download
Model Previous Price New Price Babbage-002 $34 / hour $0.0004/1K tokens Davinci-002 $40 / hour $0.006/1K tokens GPT-35-Turbo (4k) $45 / hour $0.008/1K tokens GPT-35-Turbo (16K) $68 / hour $0.008/1K tokens GPT-4 $102 / hour $0.080/1K tokens
KURULUMA GEÇMEDEN ÖNCE;
Sorunsuz kurulum için FİREWALL ayarlarınızı video'da gösterildiği gibi kapatın.
#Microsoft zorunlu kılar.
SQL Server 2025 Preview Kurulumu-adımları takip etmeniz yeterlidir.
SSMS Kurulumu - Copilot ile Azure OpenAI kullanma
-Microsoft hesabınla giriş yapmalısın.
-Geliştirici ayarlarında "Copilot" veya "IntelliCode AI" açık olmalı.
Gereken son adım, dağıtımı oluşturmaktır. Makale uzun olduğu için Microsoft makalesinden adım adım ilerleyebilirsiniz. Azure Open Aİ Yapılandırması
teşekkürler
Merhaba sayın VSRO.org kullanıcıları Forumumuz her zamanki gibi Serin ve Klimalı ortamıyla sizlere kesintisiz hizmet sunmakta, Bu video akışında , Microsoft’un yeni yayınladığı SQL Server 2025 Preview sürümünü adım adım kurdum. Yeni gelen özellikler gerçekten çok iyi, özellikle AI destekli Copilot ile artık prosedür yazmak çok daha performanslı ve kolay.
Bu sürümle birlikte klasik MSSQL 2014/2016 dönemini bırakıp daha modern araçlarla çalışmak mümkün. AI yardımıyla bir procedure bile oluşturabilirsiniz. [YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN] gerekli örnek kodları verdikten sonra.
Veteran kullanıcılar için yorumum, performansta gözle görülebilir seviyede artış var.
Video kalitesi düşük tutulmuştur ?
2020 yılında, Joymax Co. Ltd. tarafından geliştirilen Silkroad Online’ın Türkiye (ve Orta Doğu) yayın hakları GameGami Bilişim A.Ş. tarafından devralındı.
GameGami, “Silkroad Online” ismi ve logosu için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurdu ve bu başvuru 27 Nisan 2022 tarihinde yayımlandı.
Trademark hakkı sayesinde ilgili içeriklere karşı yasal işlem başlatabilir.
-Copilot ile otomatik prosedür yazımı ve hatalarını kefişedip daha performanlı hale getirme [YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN]
-Query optimizasyonları daha güçlü
-Veri şifreleme (Always Encrypted) gelişti
-%40'a varan performans iyileştirilmesi ve optimizasyonu devam ediyor
-Hızlı kod üretimi
-Hataları anında düzeltme önerileri
-Karmaşık query'leri daha basit şekilde önerme
-Öğrenme aşamasında rehberlik
--FİLES İÇERİĞİ
--SQL2025-SSEI-Eval.exe — SQL Server 2025 PREVİEW sürümü kurulum aracı.
--vs_SSMS.exe — SQL Server Management Studio (SSMS) kurulum dosyası.
--DefenderRemover.exe — Windows Defender’ı TAMAMEN İŞLETİM SİSTEMİNDEN SİLEN open-source github programı (Silkroad dosyaları ilk kaynaktan virüslü sızdırıldı ''Chernobly, kulakları çınlasın''. Anti Malware yazılımı kullanmayı önermiyorum )
--Visual-C-Runtimes-All-in-One.exe — Tüm Visual C++ kütüphanelerini toplu yükler. [Her işletim sisteminde kurulu olması gereken paketler]
--Download
Model Previous Price New Price Babbage-002 $34 / hour $0.0004/1K tokens Davinci-002 $40 / hour $0.006/1K tokens GPT-35-Turbo (4k) $45 / hour $0.008/1K tokens GPT-35-Turbo (16K) $68 / hour $0.008/1K tokens GPT-4 $102 / hour $0.080/1K tokens
KURULUMA GEÇMEDEN ÖNCE;
Sorunsuz kurulum için FİREWALL ayarlarınızı video'da gösterildiği gibi kapatın.
#Microsoft zorunlu kılar.
SQL Server 2025 Preview Kurulumu-adımları takip etmeniz yeterlidir.
SSMS Kurulumu - Copilot ile Azure OpenAI kullanma
-Microsoft hesabınla giriş yapmalısın.
-Geliştirici ayarlarında "Copilot" veya "IntelliCode AI" açık olmalı.
Gereken son adım, dağıtımı oluşturmaktır. Makale uzun olduğu için Microsoft makalesinden adım adım ilerleyebilirsiniz. Azure Open Aİ Yapılandırması
teşekkürler