Yardım Vmware clon sunucumu internete bağlayamadım

onur48

.
Aktiflik: 1%
Muhafız 50 mesaj
Thread owner
merhabalar. pc1 ait olan sana sunucumu clonladım lakin clonladığım sunucumda internet yok. ne yaptıysam başaramadım. yardımcı olacak var mı

Aynı cihaz içerisinde mi kurulum yaptın yoksa, aldığın klonu farklı bir makinaya mı kurdun?

Thread owner
Aynı cihaz içerisinde mi kurulum yaptın yoksa, aldığın klonu farklı bir makinaya mı kurdun?
1 ADET sunucum vardı buna sağ tıklayıp clon ladım. adını 2 olarak değiştidi.m sonra clon doldurma bitince clona giriş yaptığımda sanal pc 1 ile aynıydı herşey sadece internet yoktu. AYNI PC İÇERİSİNDE KURULUM YAPTIM
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

yardımcı olacak yokmudur?

Problem büyük ihtimal tam copyalama sağladığın için ip-mac çakışmasıdır.
Yada wmware (ya da ne kullanıyorsan) network ayarları copyalama sağladığın için id çakışması yapması sebebiyle network ü algılamayacaktır.
Bunun için sunucuyu kapat, wmware ayarlarına gir orada internet "ağ adaptörünü sil – yeniden oluştur" şeklinde ilerlemen lazım.
  • VM → Settings → Network Adapter → Remove
  • Sonra “Add” ile ekleme yap.
Bu şekilde düşünebilirsin.

Haricen problem çözülmez ise cmd ile şu komutları kullan. Bunlar senin ip-mac'ini yenileyecek.

VMware:
  • Network Adapter → Advanced → Generate MAC

Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Bana kalırsa bu tarz hataların nedeni %99 network adapter'in çakışması sebebi ile oluşan bağlantı problemi oluyor. Mac ip yenilemene gerek kalmayacaktır bile.

Thread owner
Problem büyük ihtimal tam copyalama sağladığın için ip-mac çakışmasıdır.
Yada wmware (ya da ne kullanıyorsan) network ayarları copyalama sağladığın için id çakışması yapması sebebiyle network ü algılamayacaktır.
Bunun için sunucuyu kapat, wmware ayarlarına gir orada internet "ağ adaptörünü sil – yeniden oluştur" şeklinde ilerlemen lazım.
  • VM → Settings → Network Adapter → Remove
  • Sonra “Add” ile ekleme yap.
Bu şekilde düşünebilirsin.

Haricen problem çözülmez ise cmd ile şu komutları kullan. Bunlar senin ip-mac'ini yenileyecek.

VMware:
  • Network Adapter → Advanced → Generate MAC

Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Bana kalırsa bu tarz hataların nedeni %99 network adapter'in çakışması sebebi ile oluşan bağlantı problemi oluyor. Mac ip yenilemene gerek kalmayacaktır bile.
nasıl yol izlemem gerek? ne yapmam gerek

Canım açıkladım ya, Sanal sunucu olarak kullandığın programı aç, orada network sağlayıcısını kaldır ekle.
hangi programı kullanıyorsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt