vSRO Sorum Var vSro Quest Harici Olarak Alma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Myth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Myth

.
Aktiflik: 3%
Çırak 1 Mesaj
Thread owner
Merhaba dostlar,

Questleri NPC üzerinden almadan doğrudan DB üzerinden Chara verilebilir mi ?

Örn: Inventory Expansion 1 (China) görevini Grocery Trader NPC si üzerinden almadan Char Queste ekleminin bir yolu var mı ?

_CharQuest tablosu var ancak Quest aldığımda buraya her hangi bir insert olmuyor oyun bu verileri nerde tutuyor onu da bulamadım

Questler hangi tabloya yazılıyor biliyor musunuz ? ek olarak böyle bir işlem mümkün mü ?

Böyle bir şey olması lazım. Tam olarak test etmedim; biraz kurcalayarak çözebilirsin.

Aşağıda yazdığım bazı bilgiler hatalı olabilir. Yapay zekânın verdiği bilgilere göre yazdım, bu yüzden doğruluğundan tamamen emin değilim.

Ancak o tablodaki Status değeri, Quest'i belirtiyor.

Aşağıda belirttiğim status değerleri ve açıklamalarında da hatalar olabilir. En sağlıklı yöntem, deneyerek doğrulamak olacaktır.

[SRO_VT_SHARD].[dbo].[_CharQuest]

1781443379025.png

StatusAnlamı
1QUEST_STATUS_ACHIEVING → Görev alındı / devam ediyor
2QUEST_STATUS_ACHIEVED_BUT_NOT_PAYED → Tamamlandı, ödül alınmadı
3QUEST_STATUS_ACHIEVED → Tamamlandı, ödül alındı
4QUEST_STATUS_NODATA → Görev hiç alınmamış
5QUEST_STATUS_ACHIEVED_ONLYFOR_SERVER → Sunucu tarafında tamamlanmış
6QUEST_STATUS_LOCKED_BY_ABORT → İptal edilmiş / kilitli
7QUEST_STATUS_ACHIEVING_KILL_MONSTER → Canavar kesme görevi devam ediyor
8QUEST_STATUS_ACHIEVED_KILL_MONSTER → Canavar kesme görevi tamamlandı

Oyla 0
_AddNewChar prosedürüyle , tablosuna girdi yaparak ister yapılı halde eklersin ister yapması için eklersin mümkün yani

Oyla 0
Thread owner
Böyle bir şey olması lazım. Tam olarak test etmedim; biraz kurcalayarak çözebilirsin.

Aşağıda yazdığım bazı bilgiler hatalı olabilir. Yapay zekânın verdiği bilgilere göre yazdım, bu yüzden doğruluğundan tamamen emin değilim.

Ancak o tablodaki Status değeri, Quest'i belirtiyor.

Aşağıda belirttiğim status değerleri ve açıklamalarında da hatalar olabilir. En sağlıklı yöntem, deneyerek doğrulamak olacaktır.

[SRO_VT_SHARD].[dbo].[_CharQuest]

1781443379025.png

StatusAnlamı
1QUEST_STATUS_ACHIEVING → Görev alındı / devam ediyor
2QUEST_STATUS_ACHIEVED_BUT_NOT_PAYED → Tamamlandı, ödül alınmadı
3QUEST_STATUS_ACHIEVED → Tamamlandı, ödül alındı
4QUEST_STATUS_NODATA → Görev hiç alınmamış
5QUEST_STATUS_ACHIEVED_ONLYFOR_SERVER → Sunucu tarafında tamamlanmış
6QUEST_STATUS_LOCKED_BY_ABORT → İptal edilmiş / kilitli
7QUEST_STATUS_ACHIEVING_KILL_MONSTER → Canavar kesme görevi devam ediyor
8QUEST_STATUS_ACHIEVED_KILL_MONSTER → Canavar kesme görevi tamamlandı

evet tüm tabloyu temizleyip tekrar takip edince anlık olarak aslında buraya işliyor,

Takip/Test ettiğim kadarı ile Status değeri

1 > Görev Aktif
4 > Görev Bırakıldı (Q Penceresinden Abandon quest)
7 > Mob kesme görevi devam ediyor
8 > Görev tamamlandı
Nasıl bir hesap tuttuğunu anlamadığım kısım QuestData1 ve QuestData2

Örn: Mob kesme (Penon Fighter) görevinde QuestData1 > 1 Değerini alıyor QuestData2 > 0 Değerini alıyor.
Inventory Expend görevinde QUestData1 de QuestData2 de 0 değerini alıyor mob kestikçede int olarak bu alan değişiyor ama hesabını çözemedim.

Mesela 3 tane Penon Fighter Mob kestiğimde aldığı değer > 844424930131969
Görev tamamlandığında 300 Mob kesildiğinde aldığı değer > 84442493029974017 şeklinde oluyor benim yapay zeka buraya bir çözüm üretemedi hesabın içinden çıkamadı :D

Oyla 0
SQL:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

_AddNewChar prosedürün içinde olan kod bu. Biraz karıştırıp bakabilirsin yani aynı mantıkta oyunda olan bir görevi direkt karakter kurulur kurulmaz üzerine ekleyebilirsin.

Oyla 0
Thread owner
SQL:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

_AddNewChar prosedürün içinde olan kod bu. Biraz karıştırıp bakabilirsin yani aynı mantıkta oyunda olan bir görevi direkt karakter kurulur kurulmaz üzerine ekleyebilirsin.
Teşekkürler hocam, amacım karakter oluştuğunda değil oyun içinde aktifken görev eklemek aynı mantık ile oluyor test ediyorum charı olduğu yerde ışınlanmak gerekiyor sadece client ın haberi olması için
Asıl amacım da WebGui üzerinde archiments üzerine çalışıyorum KGuardEdge ile örn 100 Mangyang öldür Mangyang Slyer tagını elde et gibi bir yapı düşünüyorum KGuard için hazır prosedür var ancak bunu kullanmak yoğun bota salınan bir Server de sql e çok yük bindirebilir diye düşündüm

Oyla 0
Hangi guard'ı kullanıyorsunuz acaba? VsroPlus'ta karaktere doğrudan görev verebiliyorsunuz canlı olarak

Oyla 0
Thread owner
Hangi guard'ı kullanıyorsunuz acaba? VsroPlus'ta karaktere doğrudan görev verebiliyorsunuz canlı olarak
KGuardEdge kullanıyorum hocam canlı olmasa da charı olduğu yerde ışınlıyarak yapabiliyorum. Şimdi durum ilerlemesi için QuestData1 kısmına oyunun yazdığı değeri çözmek lazım

Oyla 0
Mantık olarak böyle bir durum mu istiyorsunuz

Oyla 0
Thread owner
Mantık olarak böyle bir durum mu istiyorsunuz
Kısmen evet hocam aslında isro nun Achievement & Title System in benzerini yapmayı düşünüyorum üzerine çalıştığım Web tabanlı sistem üzerinden konunuzu görmüştüm ama incelememiştim buna da bir bakayım

Aslında Achievement & Title System Maxiguard ve vsroplus ta bildiğim kadarı ile var ama guard bağımsız bir yapı düşünüyorum

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar