Merhaba Değerli arkadaşlar ben, Ali 28 Yaşındayım ve yaklaşık 10 yıldır VSRO veri tabanı üzerinde çalışmaktayım.
Bu gönderide, VSRO piyasası ile yeni tanışan ilk defa oyun açmak isteyen arkadaşlara öneri ve bilgide bulunacağım.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Öncelikle şunu belirtmek isterimki Türkiyede Resmi olarak Sunucu açmak kesinlikle Yasaktır. Gamegami tarafından türkiye pazarında lisanslanmıştır.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Kesinlikle piyasada paylaşılmış hiç bir database ile direk olarak oyun açmayın!
(Ancak bu databaseler hoşunuza giden parşömenleri kendi oyununuza çekmek için oldukça işinize yarar bu anlamda kullanın.)
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Editörle çalışmak yerine ilk önce kendinizi deneyin, Oyunu kesinlikle kendi bilgisayaraınıza kurmayın çünkü VSRO veritabanına ait files içerisinde bir çok virüs bulunmakta bunlar bilgisayarınıza zarar verebilir!
Peki Nasıl Oyun Kurucam ?
Ben dahil olmak üzere piyasada birçok firmada Kalitelerine göre 750TL den 2500TL ye kadar Edit için kullanacağınız VDS Sunucu kiralanmaktadır.
SQL Server ve Server Files tarafını VDS sunuculara, Oyunun Clientini kendi bilgisayarınıza kurabilirsiniz. bu sayede hem bilgisayarınızı yormaz hemde performansınızı düşürecek virüslerden kurtulmuş olursunuz.
Başlangıç için 8 GB RAM 80GB SSD sunucular ile başlayabilirsiniz edit için yeterli olacaktır.
Takıldığınız yerlerde gerek bana özelden mesaj atın gerekse burada konu açın herkes yardımcı olur.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
EDİTÖR ile çalışarak oyun açmak isteyenler ise Bende dahil olmak üzere piyasada bir çok editör bulunmakta ancak oyun açmadan önce mutlaka VSRO alanında temel bilgilere
(SQL Server,Oyunun yapısı,Drop,unique,kervan sistemi vs. gibi konular) sahip olun. Bu editör ile aranızdaki iletişimi kuvvetlendirecektir.
Ve editör seçiminizi mutlaka birkaç yerde araştırarak yapın!
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Kesinlikle acele etmeyin. Oyuna bir adet unique eklemeyi öğrenince tamam artık ben oyun açabilirim demeyin kendinizi iyice geliştirin.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Sunucunuzun güvenliğini mutlaka sağlayın Firewall ayarlarını mutlaka yapın.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Her yaptığınız edit işleminden sonra mutlaka yedek alın bu sizi tüm tehlikeden korur.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Hazırlamış olduğunuz oyunu bir kaç arkadaşınız ile birlikte minumum 5-10 gün test edin!
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Mutlaka Maxiguard veya KGuard EDGE kullanın piyasada bilinen en iyi Guard firmaları bunlardır.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Oyununuzun Reklamını ve tanıtım kanallarını iyi belirleyin.
(Oyununa 30 kişi gelicem ne vereceksin gibi pay-ingame isteyen kişilere itibar etmeyin.)
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Mutlaka bir topluluk kanalı oluşturun (Facebook Sayfası,WhatsappGrubu veya Discrod Kanalı).
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Oyunu artık hazırlayıp tamamladığınızda artık edit makinasını bir kenara bırakıp biraz daha üst kadameli sunuculara geçin.
Zaten yapmış olduğunuz reklam ve topluluk kanallarınızdaki kişi sayısına göre ortalama oyununuza kaç kişi geleceğini tahmin edersiniz.
(Mesela adam bana geliyor 5000 kişilik sunucu kur! anlatıyorum bak ortalama şu kadar oyuncu geliyor yok sen 5000 kişilik kur)
Asla bu şekilde rehavete kapılmayın kendimiz kandırmaya gerek yok günümüzde Türk vatandaşlarının açtığı sunuculara ortalama 300 kişi ile 1000 kişi arasında gelmektedir.
PC limitin 2 olduğunu varsayarsak buda 600-2000 playerli bir oyun demek
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
500 Kişi >> 16GB RAM | 6x Core İşlemci | 90GB SSD
750 Kişi >> 24GB RAM | 6x Core İşlemci | 100GB SSD
1000 Kişi >> 32GB RAM | 8x Core İşlemci | 120GB SSD
2000 Kişi >> 48GB RAM | 10x Core İşlemci | 150GB SSD
Burada verdiğim değerler net gereksinim değil oyunu rahat Lagsız ve Delaysız oynatabileceğiniz ortalama değerlerdir.
Mutlaka çoklu IP ler ile MultiModule sistemi kullanarak 3x-5x-8x-10x gibi GameServer lar ile sunucuyu destekleyin daha stabil ilerlemenize yardımcı olur.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Oyuncuların en sevmediği güncelleme habersiz anında yapılan güncellemelerdir.
Çok acil bir problem olmadıkça mutlaka 1 gün önceden Oyunda güncelleme&Bakım olacağı bilgilendirmesini oyuncularınız ile paylaşın.
Kesinlikle XXXX yapılacak 10 Dakika sonra Bakım demeyin! (oyuncularınızı kaybedersiniz
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Oyunda herşeyi tek başıma hallederim demeyin!
Çünkü oyun açıldıktan sonra her kafadan ses çıkıyor ve bu sizi ister istemez panik havasına sokuyor.
Discord kanalınız için,facebook sayfanız için ve oyun içi destek için ayrı ayrı Supporter ler koyun size çok faydası olacaktır.
tabi bu kişileri güvendiğiniz kişilerden seçin bir zahmet
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Tüm herşeyi doğru bir şekilde yönettiniz reklamları doğru verdiniz,Editlerinizi tertemiz yaptınız SIFIR sorun ile oyunu açtınız.
500 KİŞİ oyuncu beklerken 100 kişi geldi rehavete kapılmayın ve sabırlı olun 2.3.güne kadar hedefiniz tamamlanacaktır.
Bu arada şunuda söylemiş olayım sizin oyun açılış tarhinizi mutlaka rakip sunucular ile karşılaştırarak terchi edin.
Mesela 15 mart 2026 da açacaksınız diyelim Aynı tarihte sizin oyunununuzun özelliklerini taşıyan (Cap veya Sistem) benzerliği olan oyunlar varmı?
Bunları kontrol edin ona göre tarih belirleyin. Bu sizin için Büyük Avantaj olacaktır.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Oyun içerisinde kesinlikle özel olarak yakın gördüğünüz kişilere yardım yapmayın.
Bir başka oyuncunun emekleriyle elde ettiği parşomen(drop,item,silk,gold) gibi eşyaları siz kolay vaziyette vermeyin.
Kimsenin hakkına girmeyin.