vSRO Çözüldü vSro Skill Hk. (Değişik Fikirler)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

trukafatsum

.
.
Aktiflik: 22%
Lord 500 mesaj
Web sitesi
www.trukafatsum.com
Thread owner
Merhaba arkadaşlar,
Skiller hakkında yeterince bilgim yok ancak yapmak istediğim olayı özetliyim, konu hakkında fikir sahibi olanlar cevap verecektir umarım.

Her mob'un petini oluşturup, bu mobları evcilleştirilir hale getirmek gibi bir niyetim var.
Bu konu ile ilgili 3 sorum var;

Soru-1:
Rogue'de bulunan "Monster Mask" skillini ele almak istiyorum. Bunun üzerinde nasıl bir değişiklik yaparsam verdiği itemi değiştirebilirim?

Örn.: "Ong" kestim ve skill'i kullandım. Bana "Ong"un maskesini değilde başka bir item vermesini istiyorum. Özel olarak oyuna ekleyeceğim herhangi bir peti.
Yani bu işi skill kullanarak item verdirme olarak da düşünebilirsiniz.

Soru-2:
Yine "Monster Mask" skillini kullanarak ama bu sefer mobu kestikten sonra değilde kesmeden belli bir süre stunladıktan (sleep) sonra bu itemi vermesini nasıl yapabilirim?

Belli bir süre (saatler-günler olabilir :D)

Soru-3:
Bu skilli kullandığımız zaman hangi mobsa onun itemini (petini) vermesini nasıl ayarlayabilirim?
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

1. sorumun cevabını buldum, _RefSkill'de param4'e girilen değer vermesini istediğimiz itemi temsil ediyor.
2 ve 3. sorumla ilgili yardımcı olabilecek olan var mı?

1. sorunun cevabında param4'e yaptığın girdi de sabit bir item mi veriyor? Eğer öyleyse, buna erişmek için herkes crossbow açar, extra bir öncelik vermiyor bu xbow'lara ya da iteme. Herkes her şekilde elde edecekse bir anlamı kalmıyor.

Thread owner
Skilli default olarak herkese vermeyi düşünüyordum, sadece crossbow açmalarına gerek kalmaz.
2. soruyu çözebilirsem elde etmesi o kadar kolay olmayacak :)
2. soru ile ilgili de _RefSkill'de TargetEtc_SelectDeadBody sütunu var oradaki değer 1 olduğu için ölen mobda kullanılıyor. Alternatif bir yol bularak stun/sleep durumundan çıktıktan sonra item vermesi kolay olmayacak sanırım.

Bahsettiğimiz skiller;
Basic_Code : SKILL_EU_ROG_TRANSFORMA_MASK_A_01
Param2 : 1835229552 (Monster Mask skill paramı)
Param3 : 20 (Gereken seviye olarak düşünüyorum _02,_03,_04..'de 10ar artıp 120de bitiyor)
Param4 : 10371 (Verdiği itemin _refobjcommon'daki ID'si)
1615293831082.png

1615293795959.png

Daha sonra bu verdiği 10371 itemini incelediğimde;
_RefObjCommon;
Codename128: ITEM_ETC_TRANS_MONSTER
_RefObjItem;
Desc1_128: SKILL_ETC_TRANS_MONSTER_01
Bu sonuçlara vardım.

Konsoldan düşürdüğüm itemle ilgili de şunu söyleyebilirim,
Bu item _Items'e Data = 0 olarak geçiyor. Oysa bu skilli mobda kullanırken Data kesilen mobun _RefObjCommon'daki IDsini alıyor.
Data'yı "3877" olarak değiştirip kontrol ettim. Böylelikle Roc Mask oldu.
1615295196485.png
1615295286715.png

return "Link data"
Case 1835229552 ;mcap
return "Monster mask"

Case 1835229552 ;mcap
return "Monster Level|Item ID"

Case 29556 ;st
return "Stunt"

Kullanacağın guard maxiguard olursa eğer region'a özel skill kullandırma aç kapat gibi özelliklerini kullanarak bu işlemi yapabilirsin.
Bu mask skillini önce kopyala daha sonra skill veri girişlerine param2 link datayı gir > param 3'e hangi cap değeri ise ona göre skill'a aktif bir level belirt (mcap).
Param 4 e ise verdireceğin itemin common ID 'sini girmelisinki mobu o skill ile kestiğin zaman skill kullanım sonrası o itemi verdirebilesin.

Gelelim Stun Mevzusuna
Param5 6 7 8
--st-- -süre- -şn- Lv--
29556 3000 20 11

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar