vSRO Çözüldü Yeni devil spirit crash problemi

mutlufkaya

.
Aktiflik: 2%
Muhafız 100 mesaj
Thread owner
Arkadaslar oncelikle iyi bayramlar. Ben serverime gift silk ile devil eklemek icin orjinal devili refobjcommon ve refobjitem tablolarini kullanarak klonladim fakat itemi npcye ekledikten sonra mouse ile üstüne gelir gelmez direkt crash oluyor. Atladigim bir yer mi var? Konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirlerse cok sevinirim. Tekrar hayirli bayramalar.

Çözüm
Devil üzerine gelince oyundan atma nedeni

_RefAbilityByItemOptLevel
_RefSkillByItemOptLevel
_RefMagicOptByItemOptLevel
_RefSkill

tablolarını kontrol etmen gerek ekledıgın devilda kullanılan skill bu tablolarda yok ise ancak _RefObjitem de var ise dc sorunu olusur. Eğer ek olarak eklemediysen bu tabloları orjinali ile degistir. Çünkü genellikle eklenen devilin skill ID leri _RefSkill de olmadıgı için atma sorunu yaşarsın.

_RefSkillByItemOptLevel
_RefSkill

tablolarını kontrol etmen gerek ekledıgın devilda kullanılan skill bu tablolarda yok ise ancak _RefObjitem de var ise dc sorunu olusur. Eğer ek olarak eklemediysen bu tabloları orjinali ile degistir. Çünkü genellikle eklenen devilin skill ID leri _RefSkill de olmadıgı için atma sorunu yaşarsın.

Oyla 0
Çözüm
Thread owner

_RefSkillByItemOptLevel
_RefSkill

Öncelikle cevap icin cok tesekkür ederim. Ben direkt refobjcommonda ekli olan devil girdisini kopyalayip codenamesini degistirdikten sonra yeni girdi olarak refobjcommona ekledim. Daha sonra orjinal devilin bagli oldugu refobjitem girdisini kopyalayip tekrar refobjiteme ekledim ve refobjcommondaki yeni devili linkledim baska hic bir sey degistirmedim, premium, avatar vs. eklerken bu sekilde yaptigimda saglikli sonuc almistim devilde de ayni sekilde olacagini dusunmustum fakat soyledigin tablolari iyice bir kurcalacadiktan sonra sonucu buraya yazarim.

Oyla 0
Öncelikle cevap icin cok tesekkür ederim. Ben direkt refobjcommonda ekli olan devil girdisini kopyalayip codenamesini degistirdikten sonra yeni girdi olarak refobjcommona ekledim. Daha sonra orjinal devilin bagli oldugu refobjitem girdisini kopyalayip tekrar refobjiteme ekledim ve refobjcommondaki yeni devili linkledim baska hic bir sey degistirmedim, premium, avatar vs. eklerken bu sekilde yaptigimda saglikli sonuc almistim devilde de ayni sekilde olacagini dusunmustum fakat soyledigin tablolari iyice bir kurcalacadiktan sonra sonucu buraya yazarim.
sonuç refobjitem tablosunu aynı kopyaladığın için bağlı skilleri kaldırıp veya yeni clonladığın devilin idlerini o dediğim tablolara düzgün eklersen sorunsuz kullanırsın.

Oyla 0
Thread owner
sonuç refobjitem tablosunu aynı kopyaladığın için bağlı skilleri kaldırıp veya yeni clonladığın devilin idlerini o dediğim tablolara düzgün eklersen sorunsuz kullanırsın.
Deneyip sonucu yazacagim tesekkür ederim
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Cok bilgim yok bu konuda ama gift silk ile itemi npc eklerken sanki 1 gold olarakta payment device eklemezsek sorun oluyordu diye bir post gormustum oyle birsey var miydi? @EfsaneSro belki ondandir
Gm konsolundan cantaya aldigimda da ustune gelince direkt crash oluyor. Büyük ihtimalle arkadasimizin soyledigi gibi bagli oldugu skillerle alakali.
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

@EfsaneSro sorunumu cozdum cok tesekkur ederim verdigin tablolari takip ederek. Orjinal devilin bagli oldugu skilleri kopyalayip yeni ekledigim devilin verilerini yazip ilgili tablolara ekledim ve problemim cozuldu cok tesekkur ederim yardimlarin icin :)

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Etiketler
Etiketler Etiketler
crash devil devil bug
Geri
Üst Alt