vSRO Çözüldü Başka DB den Event çekmek istiyorum hangi bilgileri almalıyım ?

realmardinspor

.
Aktiflik: 12%
500 mesaj Muhafız
Thread owner
Merhaba dostlar ,

101INS_SURVIVAL
102INS_LMS
103INS_FFA
104INS_CHAOS
105INS_KILL_RACE
106INS_MADNESS

6 Adet Event var eski DB de benm. bunları şuan edit işlemi yaptıgım db ye çekmek istiyorum da , bunları çekerken tam olarak yapmam gereken işlem nedir ?

Sadece bunları kendi oyunuma entegre etmek istiyorum. Event ayarları vs felan Kovboi ile halledecegim ama bunları çekmem lazm öncelik eksik işlem yapmak istemiyorum desteklerinize ihtiyacım var.

Teşekkür ederim <3

Merhaba dostlar ,

101INS_SURVIVAL
102INS_LMS
103INS_FFA
104INS_CHAOS
105INS_KILL_RACE
106INS_MADNESS

6 Adet Event var eski DB de benm. bunları şuan edit işlemi yaptıgım db ye çekmek istiyorum da , bunları çekerken tam olarak yapmam gereken işlem nedir ?

Sadece bunları kendi oyunuma entegre etmek istiyorum. Event ayarları vs felan Kovboi ile halledecegim ama bunları çekmem lazm öncelik eksik işlem yapmak istemiyorum desteklerinize ihtiyacım var.

Teşekkür ederim <3
Eventlerin bağlı oldugu bütün prosedürleri çekmelisin log db'de vs de girdileri olabilir biraz karışık olur eğer tam nerelerde girdileri oldugunu bilmiyorsan ama tüm db ve prosedürlerde kelime aratan bir query vardı onunla deneyebilirsin.

Oyla 0
Thread owner
Eventlerin bağlı oldugu bütün prosedürleri çekmelisin log db'de vs de girdileri olabilir biraz karışık olur eğer tam nerelerde girdileri oldugunu bilmiyorsan ama tüm db ve prosedürlerde kelime aratan bir query vardı onunla deneyebilirsin.
Prosedürler felan var sıkıntı yok da , şimdi ben bu eventleri çekecegim ama mesala bunlara teleport yolu ile ışınlanıyor eski DB de benim. ben işlem yapmadıgım için tam mantıgı bilmiyorum. mesala Survival-Madnessi çekecegim bunların datası map bilgisi elbet extra eklenmiştir diye düşünüyorum. procedür tablo vs var işin açıkcası ama işte media ve db kısmı kafamı karıştırıyor.

Oyla 0
Kanka, bunları eski DB’den yeni DB’ye çekeceksen sadece event verisini taşımak yetmez.

Eski DB’de bunlar hangi table’lara, procedure’lara, system ayarlarına ve filter’lara bağlıysa hepsini kontrol etmen lazım. Çünkü çoğu event tek başına çalışmaz, arkasında bağlı yapı olur. Sadece datasını çekersen eksik işlem kalır.

Yani bakman gereken şeyler:

• ilgili table’lar
  • procedure / function tarafı
  • system bağlantıları
  • filter / setting yapısı
Bunları ya birebir yeni DB’ye taşıyacaksın, ya da yeni sistemine göre ayarlarını komple yeniden düzenleyeceksin.

Hatta bazen en temiz yol, ihtiyacına göre sistemi sıfırdan yeniden kurmak oluyor.

Özet:
Eventi değil, eventin bütün altyapısını taşıman lazım.

Oyla 0
Thread owner
Kanka, bunları eski DB’den yeni DB’ye çekeceksen sadece event verisini taşımak yetmez.

Eski DB’de bunlar hangi table’lara, procedure’lara, system ayarlarına ve filter’lara bağlıysa hepsini kontrol etmen lazım. Çünkü çoğu event tek başına çalışmaz, arkasında bağlı yapı olur. Sadece datasını çekersen eksik işlem kalır.

Yani bakman gereken şeyler:

• ilgili table’lar
  • procedure / function tarafı
  • system bağlantıları
  • filter / setting yapısı
Bunları ya birebir yeni DB’ye taşıyacaksın, ya da yeni sistemine göre ayarlarını komple yeniden düzenleyeceksin.

Hatta bazen en temiz yol, ihtiyacına göre sistemi sıfırdan yeniden kurmak oluyor.

Özet:
Eventi değil, eventin bütün altyapısını taşıman lazım.
Ne bilim baba ya. o kadar karışık ki tablolar içinde kayboldum resmen :D en ufak eksik de uğraştırıcak biliyorum o yüzden adım atamıyorum çünki hangi verileri çekcegimi net bilmiyorum :D procedüre ve tablo yapısı hazır. sadece oyuna entegre edilmesi gerekiyor. Evente ışınlanılabilmesi için verilerin çekilmesi lazım :D az çok hangi world vs baglılar anladım ama daha fazla bilgi lazm

Oyla 0
Forumda paylaşılmış olan eventleri incele çalışma mantığını anla ondan sonra neyin nasıl olduğunu anlarsınız daha rahat olur direk copy paste ile çalıştırsan dahi ileride sorun çıktığında nerden kaynaklı anlayamazsın

Oyla 0
Thread owner
%85 i hallettim bittiginde konuyu çözüme kavuşturacagım.
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Forumda paylaşılmış olan eventleri incele çalışma mantığını anla ondan sonra neyin nasıl olduğunu anlarsınız daha rahat olur direk copy paste ile çalıştırsan dahi ileride sorun çıktığında nerden kaynaklı anlayamazsın
Kardo @Thor herşeyi ekledim. Teleport npc sinin oraya geldiğimde teleportu görmeden client kapatıyor bu nedendir sence ?

Oyla 0
%85 i hallettim bittiginde konuyu çözüme kavuşturacagım.
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Kardo @Thor herşeyi ekledim. Teleport npc sinin oraya geldiğimde teleportu görmeden client kapatıyor bu nedendir sence ?
Eksik dosya yada yanlış dosya yolu

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt