vSRO Çözüldü Devil Garden Köprü sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MrLeon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MrLeon

.
Aktiflik: 1%
Şovalye 50 mesaj
Thread owner
Merhaba, iyi günler. Sunucuma Devil Garden ekledim ancak köprüler yerin içinde kalıyor ve karakter üstüne çıkınca düzgün hareket edemiyor bir daha. Map dosyalarına baktım, başka bir sunucudakilerle karşılaştırdım ama aynı görünüyor.

Ekli dosyalar

• resim_2025-01-25_154238479.png
    resim_2025-01-25_154238479.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 75
Oyla 0
Thread owner
Navmeshlerde de sıkıntı var galiba, şimdi köprüler geldi ama üstüne çıkınca yine düzgün hareket edemiyorum

Oyla 0
yok worild region ekledinmi sen belki ondandır

Oyla 0
Thread owner
Bu mapı nereden eklediniz ?
Yanlış hatırlamıyorsam bu olması lazım -> vSRO Paylaşım - vSRO | Arabian Expansion (Map-Mob-NPC) Full Fixed and Limitless Link
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Arien Map ve Data Navmesh'i ile denedim aynı sorun devam ediyor

Oyla 0
GameServer haritaları yüklerken, Data içindeki navmesh'ler de yüklenir.
Navmesh dosyaları, yürüdüğümüz harita ve bölgelerin makine diline çevrilmiş hali olarak düşünülebiliriz.
GameServer haritaları yüklerken, ilk olarak _RefRegionBindAssocServer tablosunu referans alarak ilerleme kaydeder.
Bu süreçte navmesh, temel altyapıyı oluşturur.
Bölgelerin bazı yerlerinde bölge blokları bulunur. Tıpkı sizin o bölgelerde yürümenizin engellendiği gibi, Navmesh Editor programını indirip bölgeyi taratarak, örneğin nv_7815 gibi gelir bu bölge.
Bu bölgeyi object.ifo dosyasından bulup gerekli düzenlemeleri yaparsanız, o bölgeyi yürünebilir hale getirebilirsiniz.
Bahsettiğiniz bölge nvm_ uzantısı içinde 32246 - 32247 - 31991 - 31735 - 31734 bu kısmı linklediği için o bölgeyi doğru yoldan editlemeniz gerekiyor.

Ancak, bu tür işlerle uğraşmanızı tavsiye etmiyorum.
Sonuçta hepimiz aynı dosyaları kullanıyoruz ve sürekli bu tür düzenlemelerle uğraşmak, sorun yaratabilir.
Neden mi?
Çünkü o bölgeye girdiğinizde, odalarda M ile daire döngüsü yaptığınızda (crash) sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.
Region .txt dosyalarındaki ID'ler default olduğu için kolayca düzenlenebiliyor.

ISRO DataPK2 , MapPK2 , ParticlesPK2 kullandığınızda, bu tür sorunlar tamamen ortadan kalkacaktır.
Bu nedenle, daha stabil bir deneyim için bu dosyaları kullanmanızı öneririm.
Daha öncesinde bende manuel olarak bunu fixlemeye çalıştım bağlantılı region mapleri bir süre sonunda patlak veriyor.
LinkedRegionlar bunun için yapıldı .
Keyifli çalışmalar dilerim.

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt