vSRO Çözüldü F10 Fazla İtem Eklemelerinde Yaşanan Client Donma Hatası !

MarsEDIT

Database & PK2 Editör

.
Aktiflik: 25%
Lord 250 mesaj
Web sitesi
mars-edit.com
Thread owner
Arkadaşlar Merhaba, Bu konu hakkında bir kaç gönderi var forumda ancak başına gelen olursa direk bir konu olarak ortada bulunsun diye burada tartışmaya açmak istedim.

SORUN: F10 Fazla item eklenmesi ile kalabalık oyunlarda client donması.

aşağıdaki gibi hemen hemen tüm itemleri F10 da satışa koymuştum.
screenshot_6-png.23301

oyunda ortalama 900-1200 arası oyuncu oynadı. (smc de aktiflik sayısı bu ortalamada idi.)

Sorun tam olarak şuydu; özellikle ana şehirde bazen durduk yere Sroclient donuyordu ve görev yöneticisinden kapatıp terkar oyuna giriyorduk o şekilde düzeliyordu.
(Clientless değil direk donup kalıyordu ve işin garibi Dumpta oluşmuyordu.)

tahminimce sorun F10 daki fazla itemden kaynaklıydı tüm müşterileri maxiguard kullanıyor her ne kadarda,
maxiguard F10 limit değerini arttırmış olsada kalabalık oyunlarda F10 a fazla yüklenmenin bedeli bu şekilde ödedik :)

@PortalDark @sarkolata Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    320.6 KB · Görüntüleme: 163
@iMonarch hoca zamanında yanlış hatırlıyorsam düzeltsin f10 a fazla şey eklenmesi ile ilgili clientin çökebileceğini söylemişti diye hatırlıyorum. Bu belirttiğin oyunu biliyorum bi arkadaş rica etmişti t46,sarko ile görüşüp bütün yolları denemiştim effekleri kapamıştım,debugger denemiştim, npc ve teleport ları değiştirmiştim mediadan cok şey denedim hatta potcuda bi yerde dahada yoğunlasıyordu ama orijinal şeyler vardı rica üzerine baktım ama çözüme ulaşamamıştm @TALENT reisle de konuşmutum oda biçok çözüm yolu söyledi ama f10 ile ilgili birşey denemedim t46 geceleri dönüşebilen bir dress var o varsa onada dikkat edilsin demişti

--birde her karakterde aynı tepkiyi vermiyor janganda return attıgında ben mesela 50 return attım mbotlu ve düz olarak fakat farklı aktif bi charda donma yapıyor bazende 3 girişte düzeliyor garip birşeydi

Oyla 0
Evet bunun bir obje limiti var sayıyı tam hatırlamıyorum ama sanırım 701 di.
Bunu guard üzerinden fixlediyse bir sorun olmaması gerekir.
Zamanında belenusta bunu bende yaşadım dilim yanmıştı en iyi yöntem Npc dir herzaman.

Oyla 0
Thread owner
@iMonarch hoca zamanında yanlış hatırlıyorsam düzeltsin f10 a fazla şey eklenmesi ile ilgili clientin çökebileceğini söylemişti diye hatırlıyorum. Bu belirttiğin oyunu biliyorum bi arkadaş rica etmişti t46,sarko ile görüşüp bütün yolları denemiştim effekleri kapamıştım,debugger denemiştim, npc ve teleport ları değiştirmiştim mediadan cok şey denedim hatta potcuda bi yerde dahada yoğunlasıyordu ama orijinal şeyler vardı rica üzerine baktım ama çözüme ulaşamamıştm @TALENT reisle de konuşmutum oda biçok çözüm yolu söyledi ama f10 ile ilgili birşey denemedim t46 geceleri dönüşebilen bir dress var o varsa onada dikkat edilsin demişti

--birde her karakterde aynı tepkiyi vermiyor janganda return attıgında ben mesela 50 return attım mbotlu ve düz olarak fakat farklı aktif bi charda donma yapıyor bazende 3 girişte düzeliyor garip birşeydi
Aynen Alfa120 cap ten bahsediyorum benimde client üzeride denemediğim şey kalmadı.
Çözüme bir türlü ulaşamadım. en sonunda dedim bu database bir daha kullanılmicak kendimi buna ikna ettim ve sıfırdan database yaptım
ve sıfırdan yaptığım databasedede F10 ile çalışmayı tercih ettim fakat f10 da sekmeleri çoğaltıp itemleri ekledikçe F10 açarken bile clientin donduğuna şahit oldum.
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Evet bunun bir obje limiti var sayıyı tam hatırlamıyorum ama sanırım 701 di.
Bunu guard üzerinden fixlediyse bir sorun olmaması gerekir.
Zamanında belenusta bunu bende yaşadım dilim yanmıştı en iyi yöntem Npc dir herzaman.
F10 normal NPC lerden farklı bir alt yapıda mı çalışıyor tam olarak bilmiyorum ama F10 açılırken sanki oyun dışından birşeye bağlanıyor gibi hissediyorum yani npc lere bağlanmak 10 güç gerektiriyorsa F10 a bağlanmak sanki 70-80 güç istiyor gibi (Misal diyorum yani)
Bu sebepten mümkün olduğunca geri herşeyi NPC ye çektim şimdilik bir problem görünmüyor eğerki f10 ağırlıklı çalışmadığım halde aynı problemi yaşarsam buraya tekrar dönüş yapar bilgilendirme yaparım.

ilginiz için teşekkür ederim @iMonarch ,@C#MNHSHYTAIN+3

Oyla 0
Evet, F10 kısmında bir ihtimal denenebilir. Ancak ben daha önce MaxiGuard kullanılan yabancı bir sunucuda oynamıştım; oldukça kalabalık bir sunucuydu. Orada da F10 tamamen doluydu. Oyuncu, 1. dereceden 14. dereceye kadar olan tüm orijinal eşyaları bile dress şeklinde yapmıştı ve Avrupa karakterleri (EU CH) olarak ayırmıştı. Yani neredeyse her şeyi F10'a yüklemişti. Tabii ekstra bir şey yapıp yapmadığını bilmiyorum ama o sunucuda hiçbir sorun yaşanmıyordu. Oranın da ana şehri Jangan'dı ve pazar (stall) karakterleri mevcuttu yaklaşık 800-900 kişi vardı janganda . Umarım sorunu çözebilirsin. Eğer çözersen, bizimle paylaşırsan seviniriz. Böylece biz de bir tecrübe daha kazanmış oluruz.

Oyla 0
Thread owner
Evet, F10 kısmında bir ihtimal denenebilir. Ancak ben daha önce MaxiGuard kullanılan yabancı bir sunucuda oynamıştım; oldukça kalabalık bir sunucuydu. Orada da F10 tamamen doluydu. Oyuncu, 1. dereceden 14. dereceye kadar olan tüm orijinal eşyaları bile dress şeklinde yapmıştı ve Avrupa karakterleri (EU CH) olarak ayırmıştı. Yani neredeyse her şeyi F10'a yüklemişti. Tabii ekstra bir şey yapıp yapmadığını bilmiyorum ama o sunucuda hiçbir sorun yaşanmıyordu. Oranın da ana şehri Jangan'dı ve pazar (stall) karakterleri mevcuttu yaklaşık 800-900 kişi vardı janganda . Umarım sorunu çözebilirsin. Eğer çözersen, bizimle paylaşırsan seviniriz. Böylece biz de bir tecrübe daha kazanmış oluruz.
mutlaka bilgilendirme geçerim burada

Oyla 0
Nude Patch açıksa kapatın Düzelir ben öyle düzeltmiştim sebebi bundan kaynaklıydı

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar