Paylaşım Adı: | Kupon Kodu Sistemi |
Paylaşım İçeriği: | Prosedür, Tablo Yapısı, Örnek Kullanım |
Download: |
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.
|
VirüsTotal: |
Herkese merhaba,
Bugün sizlere chat üzerinden Kupon Kodu (Voucher) yapısını paylaşıyorum.
Sistemin tarafımca vsro.org Topluluğuna özel olarak hazırlanmıştır. Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Emeğe Saygı olarak kod içerindeki imza satırlarını kaldırmayınız ve tekrar paylaşırken kaynak gösteriniz
Öncelikle sistemi hazırlamama ilham olan durum, Bir sunucunun bu yapıya benzer bir şekilde oyuncularına hediye çeki dağıttığına denk geldim sosyal medya da ve biraz araştırdığımda bu yapı ile ilgili genel olarak bir paylaşıma denk gelmemiş olmamdır. Bunun üzerine kolları sıvayıp topluluğa bir katkıda bulunmak istedim
Bu sistem ile Oyuncuya (Char Adına göre) özel veya genel kullanıma açık bir şekilde kupon kodu oluşturabilir ve kullanıcı/kullanıcılarınız ile paylaşabilirsiniz. Örneğin bir sosyal medya çekilişi sonrası veya etkileşim için yorum ve beğeni yapanlar ile paylaşılabilir vs vs gibi kullanım şekilleri çoğaltılabilir. (Bu yapıyı baz alan bir etkinlik üzerinde çalışıyorum sorunsuz olarak tamamlandığında onu da paylaşıcam takipte kalın
Bu sistem üzerine kurmuş olduğum etkinlik için > vSRO MyTh Code Breaker Event (KGuardEDGE) Yeni Etkinlik
Genel olarak sistemden bahsettiğime göre gelelim artık paylaşımımıza;
İlgili kodu kullanıcı ile paylaştığınızda tek yapması gereken chat kısmına " !kod KUPON-KODU " şeklinde girmesidir.
Sistem ilgili Kupon Kodu kontrol edecek ve geçerli ise ilgili hediyeleri otomatik olarak Chest'e gönderecektir.
Kupon kodu bir Char tarafından kullanıldığında tekrardan kullanılamaz ve kullanıcıya ilgili bilgilendirme mesajını döner.
Girilen Kupon Kodu geçersizse veya İlgili Char kullanımına ait değilse Geçersiz hata mesajı kullanıcıya gönderilir
Koda sahip herkesin kullanabileceği yapıda (Char Adı boş bırakılmış ise) eğer kupon kodu tükenmişse kullanıcıya bununla ilgili mesaj gönderilir.
Bu sistemin doğru çalışabilmesi için KGuardEDGE Paneliniz üzerinden Log_Chat sistemini aktif etmelisiniz.
KGuardEDGE Panel > Geliştirici > Log_Chat Prosedürü
Adımlarını izleyerek ilgili Prosedürü Aktif konuma getiriniz.
VSRO_MYTH Veritabanını oluşturmak için;
İlgili Tablo ve Prosedürlerimiz;
Ana Tablo Yapımız;
Ana Prosedürümüz;
Kupon Kodu Oluşturmamıza yardımcı olacak prosedürümüz
--Kupon Kodu Oluşturma Örnek Yapı ve Önemli Notlar
KGuardEDGE Log_Chat Prosedür eklemesi;
Emeğe Saygı olarak kod içerindeki imza satırlarını kaldırmayınız ve tekrar paylaşırken kaynak gösteriniz
Sistemi bir çok defa bir çok farklı şekilde test ettim her hangi bir bug ve/veya hatalı mükerrer işleme denk gelmedim. Böyle bir durum yaşan durumu bildirirse gerekli güncellemeyi sağlarım.
Paylaşımın tamamı link olarakta eklenmiştir.