vSRO Çözüldü Login Ekranında Takılma & Maxiguard Kurulum Sorunu

Ozitaryus

.
Aktiflik: 2%
50 mesaj Muhafız
Web sitesi
leven7.com
Thread owner
Selamlar,

Bu konuda ki (yalnızca) Server Files'ı kullanıyorum. Çeşitli sorunlar yaşadım fakat araştırarak bu sorunların üzerinden geldim.

Maxiguard ile entegreli şekilde kurulum yapmaya çalışıyorum. İzlediğim kurulum videousunda node_id altında ki portları girmeye çalıştım. Gateway ve DownloadServer portunu kabul etti fakat burada ki AgentServer portunu kabul etmedi. Her neyse server.cfg den bulup deneyeyim dedim ve modülle bağlantı kurdu. Filter'ı aktif edip Public hale getirdim. Clienti dns ve porta göre ayarladım fakat server check durumunda gibi information dialog geliyor ve bu şekilde kalıyor. Firewall ayarı da aynen videoda gösterildiği gibi yaptım.

Maxiguard'ı bypass edeyim dedim belki start gelir o tarafta bir sorun vardır diye düşündüm. Düşündüğüm gibi de oldu Kendi ip ve 15779 ile start aldım. Oyuna girmeye çalışırken hem GM hem de normal karakter ile oyuna giremedim. ACCOUNT dbsinde ki privileged ip tablosunu kendime göre düzenledim ve ip adresimi oraya ekledim. Buna rağmen login ekranında request kısmında kalıyor.

Kontrol etmem gereken yerler nereler?

SQL Kurulumunda hata olduğunu düşünmüyorum, varsa nasıl kontrol edebilirim?
IIS ayarı standart yine yukarıda ki linkte bulunan wwwroot dosyalarını attım ve ayarladım.
ODBC ayarını da yaptım sınadım doğru şekilde çalışıyor.
Maxiguard sunucunun veritabanına bağlanıyor buradan veritabanının dışarıya açık olduğunu anlıyorum fakat neden login olamıyorum?

Yardımlarınız için teşekkürler

Çözüm
PrivilegedIP tanımlama rağmen kullanıcı adı şifre yazdıktan sonra kalıyor. Bu aşamayı hem guardlı hem de guardsız bir türlü aşamadım. Nerede hata olduğunu bulabilmiş değilim.
Bu hatayı aldıktan sonra agentte time hatası varmı
Evet, time hatası aldım fakat anlık olarak sorunu çözmüş bulunmaktayım.

15884 portunun üst ağ tarafından engellendiğini düşündüm bu sebepten dolayı portu değşitirip guard panelinde güncelleme yaptım ve başarılı bir şekilde doğru Agent portunu guarda tanımlamış oldum.

Bu tarz durumlarda bakılması gereken noktaların portlar olduğunu öğrenmiş oldum. Eğer her şey doğru çalışıyor gibi görünüyorsa ve oyuna giriş yapılamıyorsa portları kontrol edilmeli. Bunu çok farklı konularda okudum fakat çeşitli sebeplerden...
Hocam ben de aynı problemi yaşamıştım bende ek olarak agentte token time out hatası alıyordum. Benim çözümüm belki size de destek olur denemekten zarar gelmez 😅 srNodeData.ini içinden agent portunu değiştirdiğimde problem çözülmüştü. Certe compile atmayı ve agente patch atmayı unutmayın.

Oyla 0
Thread owner
Hocam ben de aynı problemi yaşamıştım bende ek olarak agentte token time out hatası alıyordum. Benim çözümüm belki size de destek olur denemekten zarar gelmez 😅 srNodeData.ini içinden agent portunu değiştirdiğimde problem çözülmüştü. Certe compile atmayı ve agente patch atmayı unutmayın.
Maxiguard üzerinden halihazırda agent portuna bağlanamıyorum. 15884 olan Agent portunu kabul etmiyor ve 15880 olan gateway portunu kabul ediyor :)

Her neyse, db üzerinden (Cert ini bende yok db üzerinden kontrol ediliyor, farklı bir files kurdum) Agent portunu 15666 olarak değiştirdim guard portu kabul etti ve bağlantı sağladı ancak hala oyun check gibi görünüyor.

Maxiguardı bypasslayıp login olmaya çalışıyorum bu sefer de kod girdikten sonra client kapanıyor. Henüz anlam veremedim ama çözeceğim. (sro_client maxiguardın sro_clienti)

Oyla 0
Maxiguard üzerinden halihazırda agent portuna bağlanamıyorum. 15884 olan Agent portunu kabul etmiyor ve 15880 olan gateway portunu kabul ediyor :)

Her neyse, db üzerinden (Cert ini bende yok db üzerinden kontrol ediliyor, farklı bir files kurdum) Agent portunu 15666 olarak değiştirdim guard portu kabul etti ve bağlantı sağladı ancak hala oyun check gibi görünüyor.

Maxiguardı bypasslayıp login olmaya çalışıyorum bu sefer de kod girdikten sonra client kapanıyor. Henüz anlam veremedim ama çözeceğim. (sro_client maxiguardın sro_clienti)
Baskan ben cok files deneme fırsatım olmadı, silkroadın da wiki sayfası gibi bir şeyi yok ki hata kodlarını arastıralım. Geçen gün forumda gezerken görmüştüm hatırladığım kadarıyla _Shard tablosu gibi bir sey vardı değeri 99'du onu 64 yapınca checkten falan çıkıyordu forumda arastırırsan bulabilirsin.

Oyla 0
Thread owner
Baskan ben cok files deneme fırsatım olmadı, silkroadın da wiki sayfası gibi bir şeyi yok ki hata kodlarını arastıralım. Geçen gün forumda gezerken görmüştüm hatırladığım kadarıyla _Shard tablosu gibi bir sey vardı değeri 99'du onu 64 yapınca checkten falan çıkıyordu forumda arastırırsan bulabilirsin.
Cevabın için teşekkür ederim hocam, onların hepsini denediğimi düşünüyorum. Files değiştirip farklı files deneyeceğim artık :)

Oyla 0
Files değiştirmekten ziyade farklı bir cert dosyası kullan muhtemelen kullandığın certte farklı portlar ve ayarlar mevcut temiz bir cert ile tekrar dene

Oyla 0
Thread owner
Files değiştirmekten ziyade farklı bir cert dosyası kullan muhtemelen kullandığın certte farklı portlar ve ayarlar mevcut temiz bir cert ile tekrar dene
iki farklı türde cert denedim ikisi de benim için aynı sonucu verdi. Artık client ile FarmManagerin (sanırım login işlemleri bunun üzerinden oluyordu) haberleşemediğini düşünmeye başladım.

Hala SQL de bir sorun olabileceğini düşünmüyorum, öyle olsa en azından Maxiguard database erişimi olmazdı. Henüz eve gelebildim şimdi farklı bir db ve farklı files ile deneme yapacağım aynı sonucu alırsam SQL kurulumunda bir sorun olduğunu düşünmeye başlayabilirim, tabi bunu test etmem için basit bir yol varsa o da vakit kazandırır.

Oyla 0
smc de tüm modüller sorunsuz aktif oldumu
Güvenlik duvarından maxiguardın tüm iplerine tam yetki verdinmi
Panel kısmında sql port ve veritabanı bağlantısı başarılı mı oyun Online oluyormu
Bu adımlarda hata var ise berilt ona göre bakalım

Oyla 0
Thread owner
smc de tüm modüller sorunsuz aktif oldumu
Güvenlik duvarından maxiguardın tüm iplerine tam yetki verdinmi
Panel kısmında sql port ve veritabanı bağlantısı başarılı mı oyun Online oluyormu
Bu adımlarda hata var ise berilt ona göre bakalım
SMC Modülleri sorunsuz aktif oldu, Farklı bir files ve Farklı bir db denedim ve garip bir şekilde maxiguardı çalıştırabildim.

PrivilegedIP tanımlama rağmen kullanıcı adı şifre yazdıktan sonra kalıyor. Bu aşamayı hem guardlı hem de guardsız bir türlü aşamadım. Nerede hata olduğunu bulabilmiş değilim.

Gateway modu public durumda ve kendi ip adresim de guard üzerinden izinli.

Oyla 0
SMC Modülleri sorunsuz aktif oldu, Farklı bir files ve Farklı bir db denedim ve garip bir şekilde maxiguardı çalıştırabildim.

Gateway modu public durumda ve kendi ip adresim de guard üzerinden izinli.
Bu hatayı aldıktan sonra agentte time hatası varmı

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt