vSRO Çözüldü Pet Envanter Genişletici Itemi H.k.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozsro54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozsro54

.
Aktiflik: 1%
1 Mesaj
Thread owner
Bahsi geçen item oyunda mevcut lakin 1 dakikalık olarak işlem yapıyor ne yaptıysam düzeltemedim bunu 28 günlük yapmak istiyorum bir bilgisi olan var mıdır?
item ile ilgili kısımlar fotoğraflarda mevcut
Param kısımları ufak bir değişiklik yapsam Gameserver Hata veriyor
petto.webp

Çözüm
Bahsi geçen item oyunda mevcut lakin 1 dakikalık olarak işlem yapıyor ne yaptıysam düzeltemedim bunu 28 günlük yapmak istiyorum bir bilgisi olan var mıdır?
petto.webp

1 dakikalık kullanımın sebebi, item’in konsol üzerinden indirilirken kullanılan miktar (count) değeridir.
/makeitem komutunda yazılan sayı, item’in kullanım süresini dakika cinsinden temsil eder.

Örneğin:

/makeitem ITEM_MALL_PET_WATCH_CHULHYEN_4W 1

→ Item 1 dakikalık süreyle tanımlanır.

/makeitem...
Clean'de bu şekilde bir item koduna daha önce hiç rastlamadım.
Eğer bu kodu başka bir yerden alıp ekleme yaptıysan, kod zaten baştan hatalı öyle bir maxstack olamaz ve DESC stunları hatalı.
Muhtemelen amacın, petin 2. > sekmesindeki 28 slotluk alanı 28 gün boyunca aktif tutup karakterler tarafından kullanılmasını sağlamak.
Ancak bu mantıkla ilerlediğinde, 28 günlük süre sona erip slot sayısı tekrar 1’e düştüğünde GameServer tarafında otomatik bug oluşturmuş olursun uğraşıp durursun.
Bu hem mantık dışı hem de oyunun orijinal yapısına aykırı bir edit olur bu nedenle kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Zaten Silkroad’ın orijinal yapısında mevcut olan 28 günlük pet clock sistemleri halihazırda bulunuyor ve stabil şekilde çalışıyor.
Silkroad’un orijinal paket veri yapısı, ne yazık ki genişletilebilir veya derinlemesine özelleştirilebilir bir alan sunmuyor.
Paket boyutunu en fazla 4 byte artırabiliyoruz 10 byte gibi daha esnek bir alan olsaydı, GS üzerinden gerçekten çok daha gelişmiş ve oyuncuları memnun edecek sistemler geliştirilebilirdi.
Bu yüzden orjinalini kullanmaya devam etmeni öneririm.

Oyla 0
petto.webp

1 dakikalık kullanımın sebebi, item’in konsol üzerinden indirilirken kullanılan miktar (count) değeridir.
/makeitem komutunda yazılan sayı, item’in kullanım süresini dakika cinsinden temsil eder.

Örneğin:

/makeitem ITEM_MALL_PET_WATCH_CHULHYEN_4W 60

→ Item 60 dakika (1 saat) kullanım süresiyle tanımlanır.

Bu nedenle item 1 adet olarak oluşturulduğunda, pet envanter genişletme etkisi 1 dakika sonra sona erer.
Daha uzun süreli kullanım için, komutta verilen sayı dakika karşılığı olacak şekilde artırılmalıdır.

@ozsro54

NOT : EK OLARAK EGER NPC VEYA F10 EKLEME YAPTIYSANIZ ILGILI ITEMIN _RefScrapOfPackageItem DATA KISMINI 40320 YAPARSANIZ 28 GUN OLARAK SATIN ALINMIS OLUR

1.webp

Oyla 0
Çözüm
Thread owner
Eğer bu kodu başka bir yerden alıp ekleme yaptıysan, kod zaten baştan hatalı öyle bir maxstack olamaz ve DESC stunları hatalı.
Muhtemelen amacın, petin 2. > sekmesindeki 28 slotluk alanı 28 gün boyunca aktif tutup karakterler tarafından kullanılmasını sağlamak.
Ancak bu mantıkla ilerlediğinde, 28 günlük süre sona erip slot sayısı tekrar 1’e düştüğünde GameServer tarafında otomatik bug oluşturmuş olursun uğraşıp durursun.
Bu hem mantık dışı hem de oyunun orijinal yapısına aykırı bir edit olur bu nedenle kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Zaten Silkroad’ın orijinal yapısında mevcut olan 28 günlük pet clock sistemleri halihazırda bulunuyor ve stabil şekilde çalışıyor.
Silkroad’un orijinal paket veri yapısı, ne yazık ki genişletilebilir veya derinlemesine özelleştirilebilir bir alan sunmuyor.
Paket boyutunu en fazla 4 byte artırabiliyoruz 10 byte gibi daha esnek bir alan olsaydı, GS üzerinden gerçekten çok daha gelişmiş ve oyuncuları memnun edecek sistemler geliştirilebilirdi.
İtemi denedim çalışıyor sorunsuz pete Skill ve Envaanter olarak 1 dakikalık 2 eklenti geliyor 2. page acıyor 2. page ıtem koydum onuda denedim süresi bitti slotlar kapandı Gaameserver yaada başka bir exe hata veya çökme yapmadı ışınlandım sorun vs yok itemi tekrar kullandığımda ise 2. page gene açıldı orada kalan itemler tekrar aynı şekilde devam etti.
Item zamanında silkroadda mevcuttu temelinde var ama bir yerlerinde bir sıkıntı var çözemedim
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Örneğin:

/makeitem ITEM_MALL_PET_WATCH_CHULHYEN_4W 60

→ Item 60 dakika (1 saat) kullanım süresiyle tanımlanır.

Bu nedenle item 1 adet olarak oluşturulduğunda, pet envanter genişletme etkisi 1 dakika sonra sona erer.
Daha uzun süreli kullanım için, komutta verilen sayı dakika karşılığı olacak şekilde artırılmalıdır.

@ozsro54

NOT : EK OLARAK EGER NPC VEYA F10 EKLEME YAPTIYSANIZ ILGILI ITEMIN _RefScrapOfPackageItem DATA KISMINI 40320 YAPARSANIZ 28 GUN OLARAK SATIN ALINMIS OLUR

1.webp
eyvallah reis denicem bunu dediğin mantıklı geldi bakınca 40320 stack sayısı 28 günün dakika karşılığı
Dediğin şekilde yapınca oldu hocam teşekkürler
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Bu şekilde sorunsuz çalışıyor senin dediğin olay Prosedürle yapınca oluyordu onu biliyorum

Ekli dosyalar

Oyla 0
Thread owner
4 byte kadar devam ;) sonrasında 0xAD96 paketi el sallar.
valla tam bilmediğim için ne demek istediğini anlamadım arkadaşın dediği şekilde stackli yapınca istediğin şekilde süre oluyor free silk olana 7 gün donate silk olana 28 günlük yaptım 7 günlükler sorun çıkartmadı herhangibir şekilde kullanınca page 2 açılıyor süresi bitince kapanıyor içerisinde itemler sorun yaratmıyor itemi tekrar kullanınca kaldığı yerden devam ediyor

Oyla 0
4096 byte paket limiti, pet envanterini nereden açtığınla zerre alakalı değil paket nereye giderse gitsin risk birebir aynı.

Eğer bu limit, pet envanterinin 2. sayfasını sadece prosedürden ya da şu “mucize” yöntemden açınca güvenli olsaydı, o sivri zekâlı kafalar çoktan 2 sayfa değil 10 sayfa açmanın yolunu bulmuş olurdu.
Yapamamalarının sebebi düşünmemeleri değil, oyunun yapısının buna izin vermemesi , guard yöneticileri o kadar eklentiyi filterlarına ekliyorken bunu unuttuklarınımı zannediyorsun.
Yapının kaldırmadığını, uzun vadede sistemi bozduğunu biliyorlar.

9 blue + reduce kombinasyonu tek başına 80 byte yiyor, itemin kendi verisini de kaba taslak 100 byte saysan, sadece 41 itemle GS’yi indirecek paket boyutuna çıkıyorsun.
Yani sorunun kökü aynı limit deliniyor, sistem çöküyor.

Benim bildiğim kadarıyla tek bir item ortalama 100 byte civarı buna ek olarak edge-caseler ekstra veriler var.
Bu yüzden, kendi oyunlarımda bile 28 slot limitiyle devam ediyorum bu kadar detaya hakim, riskini bilen biri olarak page 2’yi bilerek açmıyorken, hiç teknik altyapısı olmadan cahil özgüveniyle bu limitlerle oynayanlara gerçekten hayranım.
Ama bu hayranlık, saygı duyduğum anlamına gelmiyor.

Parser hataları logları doldurup runtimeda GS ekranı kıpkırmızı kesildiğinde, ne demek istediğimi anlarsın.

Bu cevabımla konunu çözüldü olarak güncelliyorum.

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt