Merhaba değerli Metin2 geliştirici ve sunucu sahibi arkadaşlar!
Bu konuda sizlerle efsanevi Halloween 2022 koleksiyonunun en çarpıcı parçası olan Bloody Cathedral (Kanlı Katedral) zindanını ve beraberinde gelen özel silah setlerini paylaşıyorum.
Bloody Cathedral, gotik katedral teması üzerine kurulmuş, 2 katlı, tam entegre quest sistemiyle çalışan, karanlık ve kanlı atmosferiyle oyuncularınıza unutulmaz bir Halloween deneyimi sunan devasa bir zindandır.
- 2 Katlı Yapı: Her kat farklı mekanikler ve zorluklar sunar. İlk kattan ikinci kata geçiş için özel görevler tamamlanmalıdır.
- Tam Entegre Lightmap: Fully implemented and working lightmaps — katedralin karanlık atmosferi kusursuz ışıklandırma ile tamamlanmıştır.
- C++ Eklentileri: Boss doğum animasyonları için özel C++ source kodu eklentileri içerir. Bu, boss'ların sinematik giriş animasyonlarıyla belirmesini sağlar.
- Özel Yaratıklar: Cathedral Zombie (Katedral Zombisi), Cathedral Tomb Cross (Mezar Haçı), Ritual Stone (Ritüel Taşı) ve daha fazlası.
- Efsanevi Boss'lar: Sister Fandalia ve Vampire Lord — her biri özel yeteneklere ve animasyonlara sahip.
- Özel Silah Setleri: Vampire Lord Weapons ve Vampire Slayer Weapons — tamamen özgün tasarım, tüm sınıflara uygun.
- Kostümler: Vampire Lord Robe ve Vampire Slayer Costume — saç modelleri ve ikonları dahil.
- Kanlı Atmosfer: Kırmızı ışıklı vitraylar, kan lekeli zeminler ve gotik mimari detaylar.
Ana Hedef: Bir mühür oluşturun ve aktive ederek 2. kata geçiş kapısını açın.
- 5 adet taş (stone) spawn edilir, sadece yarısını yok edebilirsiniz — bunu yapın.
- Boss spawn olur. Onu öldürerek bir item düşürün, bu itemi ilk Melek heykelini (Angel statue) yok etmek için kullanın.
- 5 hasarlı taşı yok edin.
- Boss'u öldürerek item alın, ikinci Melek heykelini bu itemle yok edin.
- Mühürün ilk parçasını oluşturun.
- Tüm yaratıkları öldürerek item alın, ardından mühürün son parçasını oluşturun.
- Boss'u öldürün, mühürü aktive edin.
- 2. kata geçin!
Ana Hedef: Tüm kadehleri (calyx) kanla doldurun ve son boss'u öldürün.
- İkinci boss'u öldürerek item alın, bu itemle ilk kadehi doldurun.
- Bir taşı yok edin, ardından ikinci kadehi doldurun.
- Tüm yaratıkları öldürün, üçüncü kadehi doldurun.
- 8 adet taşı yok edin, son kadehi doldurun.
- Son boss'u öldürün.
- Ödülünüzü alın!
- Vampire Lord Weapons:
- Tüm sınıflara özel tasarım (Warrior, Ninja, Sura, Shaman)
- İkonlar dahil
- Shining effect (parlama efekti) opsiyonel (+10€ Plechito'dan)
- Gotik-kanlı tema, kırmızı-siyah altın detaylar
- Vampire Slayer Weapons:
- Tüm sınıflara özel tasarım
- İkonlar dahil
- Shining effect opsiyonel (+10€ Plechito'dan)
- Avcı teması, mor-siyah detaylar
- Bloody Knight Weapons:
- Şövalye temalı özel silah seti
- Kanlı ve karanlık estetik
- Vampire Lord Robe: Saç modelleri ve ikonları dahil. Shining effect opsiyonel (+8€).
- Vampire Slayer Costume: Saç modelleri ve ikonları dahil. Shining effect opsiyonel (+7€).
- Bloody Knight Costumes: Kanlı şövalye zırh seti.
- Wings (Kanatlar): [GR2] Vampire Lord Wings, [GR2] Vampire Slayer Wings, [GR2] Halloween Wings — animasyonlar GR2 dosyası içinde.
- Client Tarafı:
- Bloody Cathedral harita dosyaları (2 kat)
- Texture ve terrain dosyaları
- Tam entegre lightmap dosyaları
- Minimap görselleri
- Özel yaratık modelleri (Cathedral Zombie, Tomb Cross, Ritual Stone vb.)
- Boss modelleri (Sister Fandalia, Vampire Lord)
- Silah modelleri (Vampire Lord, Vampire Slayer, Bloody Knight)
- Kostüm modelleri ve saçları
- Kanat modelleri [GR2]
- İkon dosyaları
- Server Tarafı:
- Setting.txt ve index ayarları
- Koordinat dosyaları
- Warp noktaları
- Regen (yaratık doğum) dosyaları
- mob_proto.txt
- C++ Source Eklentileri:
- Boss spawn animasyonları için C++ kodları
- Zindan mekanikleri için quest fonksiyonları
- Kurulum Kılavuzu
Bloody Cathedral — Sister Fandalia Boss ve Katedral İçi
Bloody Cathedral — Plechito Tanıtım Görseli
Plechito Weapons — Genel Silah Koleksiyonu
Plechito Halloween Koleksiyonu — Genel Görünüm
Plechito Halloween — Ekstra İçerikler
Bloody Cathedral — Plechito Tanıtım Görseli
Plechito Weapons — Genel Silah Koleksiyonu
Plechito Halloween Koleksiyonu — Genel Görünüm
Plechito Halloween — Ekstra İçerikler
- Granny 2.9: Tüm Plechito haritaları ve modelleri için Granny 2.9 sürümü gereklidir.
- C++ Source Desteği: Boss spawn animasyonları için C++ source eklentileri gereklidir. Eğer kendi source'unuzda bu eklentiler yoksa, boss'lar normal şekilde spawn olabilir ancak sinematik giriş animasyonu çalışmayacaktır.
- Server Logo: Plechito'nun resmi sitesinde belirtildiği üzere, bu zindanı edinmek için server logonuz gerekebilir.
- Yeterli Disk Alanı: 2 katlı harita, çok sayıda model, silah ve kostüm için yeterli client/server alanı.
- İndirdiğiniz dosyayı arşivden çıkarın.
- Client: pack/ veya ymir work/ klasörüne ilgili map, model, texture dosyalarını kopyalayın.
- Silahlar: Silah model dosyalarını item/ veya ilgili dizine atın.
- Kostümler: Kostüm dosyalarını costume/ dizinine yerleştirin.
- Server: /usr/game/share/locale/turkey/map/ (veya kendi map dizininiz) içerisine harita klasörünü atın.
- setting.txt dosyasını server map dizinine ekleyin.
- index dosyasına harita ID'sini ekleyin.
- C++ Eklentileri: Source kodundaki C++ eklentilerini derleyip server'a entegre edin.
- mob_proto: Yaratık verilerini mob_proto.txt'ye ekleyin.
- Server'ı restart edin ve oyunda /warp komutu ile zindana geçiş yapın.
- Bu dosyalar Plechito'nun resmi sitesinden ve topluluk paylaşımlarından derlenmiştir. Tüm telif hakları kendisine aittir.
- Eğer ticari amaçla kullanacaksanız, lütfen Plechito ile iletişime geçin.
- Dosyaları kullanmadan önce mutlaka yedek almanız önemle tavsiye edilir.
- Granny 2.9 olmadan harita ve model dosyaları düzgün çalışmayabilir.
- C++ eklentileri olmadan boss spawn animasyonları çalışmaz, ancak zindan yine de oynanabilir.
- Shining effect'li silah ve kostüm versiyonları Plechito'dan ayrıca satın alınabilir.
- Harita dosyaları ücretsizdir ve topluluk paylaşımı amacıyla sunulmuştur.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.