Merhaba değerli Metin2 geliştirici ve sunucu sahibi arkadaşlar!
Bu konuda sizlerle en kapsamlı ve etkileyici zindan tasarımlarından biri olan Plague Dungeon (Veba Zindanı / İnfeksiyon Zindanı) FULL paketini paylaşıyorum.
Plague Dungeon, Full Run Quest sistemiyle tamamlanmış, PvM (Player vs Monster) odaklı, enfeksiyon ve veba temalı devasa bir zindan deneyimidir. Oyuncularınıza unutulmaz bir macera sunmak istiyorsanız, bu zindan tam size göre!
- Full Run Quest Sistemi: Başlangıçtan son boss'a kadar tamamlanmış quest hikayesi. Oyuncular adım adım görevleri tamamlayarak zindanı fetheder.
- İnfeksiyon Teması: Veba, çürüme ve biyolojik enfeksiyon temalı karanlık atmosfer. Her köşede yeni bir tehdit!
- 7 Katmanlı Yapı: Harita 5x6 boyutunda olup toplam 7 kat içerir (2 kat 2 parçaya ayrılmıştır). Her kat farklı zorluk seviyesi ve görsel tema sunar.
- Özel Yaratıklar (Monsters): Orijinal Plechito tasarımı enfeksiyon temalı yaratıklar — çürümüş askerler, mutant canavarlar, zehirli örümcekler ve daha fazlası.
- Efsanevi Boss'lar: Her katın sonunda farklı yeteneklere sahip devasa boss'lar. Takım çalışması gerektiren stratejik savaşlar!
- Metin Taşları: Zindana özel enfeksiyon temalı Metin taşları ile ödül sistemi.
- Lightmap Desteği: Tam entegre çalışan ışık haritaları ile sinematik atmosfer.
- C++ Quest Fonksiyonları: Marty'nin source'u ile tam uyumlu, özel quest fonksiyonları içerir.
- Regen Sistemi: Tüm yaratık doğum noktaları (regen) önceden hazırlanmıştır.
- mob_proto.txt Uyumu: Yaratık verileri mob_proto.txt formatında hazırlanmıştır. İsterseniz SQL verisi de talep edilebilir.
- Client Tarafı:
- Map (harita) dosyaları — 7 katmanın tamamı
- Texture (doku) dosyaları — enfeksiyon temalı özel dokular
- Terrain (arazi) verileri
- Lightmap dosyaları — tam entegre ışıklandırma
- Minimap görselleri
- Server Tarafı:
- Setting.txt ve index ayarları
- Koordinat (coordinates) dosyaları
- Warp noktaları
- Regen (yaratık doğum) dosyaları
- mob_proto.txt — tüm yaratık verileri
- Quest Sistemi:
- Full Run Quest — başlangıçtan sona kadar tam quest zinciri
- C++ quest fonksiyonları
- Görev diyalogları ve ödül sistemi
- Kurulum Kılavuzu: Adım adım detaylı kurulum rehberi
- Granny 2.9: Tüm Plechito haritaları için Granny 2.9 sürümü gereklidir.
- Marty's Source: Quest sistemi Marty'nin game core'u ile tam uyumludur. Farklı bir core kullanıyorsanız quest uyumsuzlukları yaşayabilirsiniz.
- C++ Desteği: Özel quest fonksiyonları için C++ eklentileri gereklidir.
- Yeterli Disk Alanı: 7 katmanlı harita için yeterli client ve server alanı.
- İndirdiğiniz dosyayı arşivden çıkarın.
- Client: pack/ veya ymir work/ klasörüne ilgili map dosyalarını kopyalayın.
- Server: /usr/game/share/locale/turkey/map/ (veya kendi map dizininiz) içerisine harita klasörünü atın.
- setting.txt dosyasını server map dizinine ekleyin.
- index dosyasına harita ID'sini ekleyin.
- Quest: quest/ klasörüne quest dosyalarını kopyalayın.
- mob_proto: Yaratık verilerini mob_proto.txt'ye ekleyin veya SQL olarak import edin.
- Regen: Yaratık doğum noktalarını server regen dizinine atın.
- Server'ı restart edin ve oyunda /warp komutu ile zindana geçiş yapın.
- Bu dosyalar Plechito'nun resmi sitesinden ve topluluk paylaşımlarından derlenmiştir. Tüm telif hakları kendisine aittir.
- Eğer ticari amaçla kullanacaksanız, lütfen Plechito ile iletişime geçin.
- Dosyaları kullanmadan önce mutlaka yedek almanız önemle tavsiye edilir.
- Granny 2.9 olmadan harita dosyaları düzgün çalışmayabilir.
- Farklı bir game core kullanıyorsanız, quest uyumsuzlukları yaşayabilirsiniz. Bu durumda Plechito sorumlu tutulamaz.
- Harita dosyaları ücretsizdir ve topluluk paylaşımı amacıyla sunulmuştur.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.