vSRO Çözüldü vSro EXP_RATE_LIMIT Hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan resone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

resone

.
Aktiflik: 8%
Lord 1 Mesaj
Thread owner
Merhaba, dün kale savaşını test ederken böyle bir hatayla karşılaştım ve bir defalığına GameServer bu hatayı verip çöktü. Yeniden başlattığım zamansa herhangi bir hata almadım garip bir şekilde. Hatanın tam hali:
SR_PLAYTIME_FOR_METER_RATE_EXP_LIMIT_NOTIFY failed!!

Yaptığım işlemler şunlardı:

- Kervan mal fiyatlarını ve stack oranlarını düzenledim
- Kervan petlerinin slot miktarlarıyla birlikte thief kar oranını düzenledim.
- Forumda bulunan kale savaşı fix Query'lerini okuttum.
- Ardından kale savaşını test edebilmek amacıyla SMC üzerinden kale savaşı ayarlarını yapıp, sunucu saatini ileri aldım. Daha sonra smc'yi kapatıp yeniden açtığım zaman bu hatayı aldım.

Ardından hiçbir hata almadım. Araştırdığım kadarıyla bu hatayı alanlar genellikle Unique ayarlarıyla oynarken hatayı almışlar. Fakat ben yalnızca job ve kale savaşı için yukarıda saydığım işlemleri yapmıştım. Bu hatanın sebebi ne olabilir?

Thread owner
Merhaba,

Forum içerisinde daha önc çözülmüş bir konu sanırım.Bu Konuyu incelemenizi öneririm.
Teşekkür ederim hocam, dün linkteki konuyu okumuştum. Oradakilerle ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü Server.cfg'de bir problem göremedim. Aynı şekilde vSroPlus'ın paylaştığı Guard'ı kullanıyorum direk olarak. Guard Panelinden de Green Book'u kapatmıştım.

Yalnızca yukarıda yazdığım işlemler sonrasında bir defalığına bu hatayı aldım. Yaklaşık 12 saattir sunucu açık olmasına rağmen yine herhangi bir hata almadım. Garip bir hata ve sebebini çok merak ediyorum açıkçası :D

Oyla 0
Thread owner
FW Uniqlerin ayarları ile oynadın mı
Bu konuda bulunan şu query'lerle birlikte:

truncate table _SiegeFortressStoneState
truncate table _SiegeFortressRequest
truncate table _SiegeFortressObject
truncate table _SiegeFortressItemForge
truncate table _SiegeFortressBattleRecord
delete from _SiegeFortress
delete from _SiegeFortressStruct
truncate table _gphistory

Aşağısındaki kale fix query'lerini okutmuştum hocam. Bu tabloların FW Unique'leriyle bağlantılı olabileceğini düşünmemiştim açıkçası. Bir bakayım hemen.

NOT: Bu tablolar Unique'ler ile bağlantılı değil fakat, aklıma şey de geldi. SMC'den Job Cave Unique'lerinin spawn ayarlarını yapmıştım. Bu hataya sebep olur mu bilmiyorum ama, haroeris, seth, anubis ve isis'in spawn sürelerini 1 dakikaya ayarlamıştım çıkmamaları için.

Oyla 0
Olayın fgw ile alakası yok.
Sorun magic pop, custom quest ve npcler ile alakalı.

Oyununuz da 1 tane magic pop olsun ve onu ana şehir harici bir yere konumlandırın.

En çok kullanılan NPC'nizi ise magic pop bulunmayan bir npcye konumlandırın.

Quest NPC'niz ise bunlardan ayrı bir yerde bulunsun.

Oyla 0
Thread owner
Olayın fgw ile alakası yok.
Sorun magic pop, custom quest ve npcler ile alakalı.

Oyununuz da 1 tane magic pop olsun ve onu ana şehir harici bir yere konumlandırın.

En çok kullanılan NPC'nizi ise magic pop bulunmayan bir npcye konumlandırın.

Quest NPC'niz ise bunlardan ayrı bir yerde bulunsun.
Magic Pop'u da düzenlemiştim. Şimdilik konuyu çözüldü olarak güncelliyorum hocam. Çünkü çok sık hata vermiyor. Magic Pop'u taşımadan hata vermesini bekleyeceğim. Ardından Magic Pop NPC'sini taşıyıp yeniden kontrol edeceğim. Bilginizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Oyla 0
Magic Pop'u da düzenlemiştim. Şimdilik konuyu çözüldü olarak güncelliyorum hocam. Çünkü çok sık hata vermiyor. Magic Pop'u taşımadan hata vermesini bekleyeceğim. Ardından Magic Pop NPC'sini taşıyıp yeniden kontrol edeceğim. Bilginizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Rica ederim dediğim gibi yaparsan aynı sorunu yaşamazsın. Bunu test etmek içinde 50-60 kişiyle magic pop oyna, şehirde dolansınlar. Belirli bir süre sonra hiç bi sorun yokken magic pop ve tüm npclerinin aynı yerde olduğu kısımda clientless yemeye başlayacaksın. 4-5 gün önce yüksek oyunculu bir sunucu da bu sorunu yaşadık ve anlattığım şekilde fixledik.

Oyla 0
Thread owner
Rica ederim dediğim gibi yaparsan aynı sorunu yaşamazsın. Bunu test etmek içinde 50-60 kişiyle magic pop oyna, şehirde dolansınlar. Belirli bir süre sonra hiç bi sorun yokken magic pop ve tüm npclerinin aynı yerde olduğu kısımda clientless yemeye başlayacaksın. 4-5 gün önce yüksek oyunculu bir sunucu da bu sorunu yaşadık ve anlattığım şekilde fixledik.
Doğru söylüyorsunuz hocam. Tam Magic Pop'un önünde Job takılıyken sürekli clientless yiyordum. Diğer char'lara giriyordu ama. Job'tan dolayıdır diye düşünüyordum fakat, şimdi sizin söylediklerinizle her şey kafamda oturmaya başladı. Çok çok teşekkür ediyorum tekrardan

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar