Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Paylaşım 🟡Yellow Arena - Steal Gold From Opponents

Herkese iyi akşamlar!
Modern MMORPG oyunlardan tanıdığımız Black - Yellow - Green Zone PvP sistemini Silkroad'a nasıl adapte edebiliriz?
Sizlerle deneyimlerimi ve uyguladığım çözümü paylaşmak istiyorum. 🚀

⚫ Black Zone🟡 Yellow Zone🟢 Green Zone

• Herkes PvP modundadır.
• Ölen oyuncunun tüm eşyaları ve gold'u düşer.
Souls-like deneyim: Risk yüksek, ödül büyük.
Yeni başlayanlara boost verilebilir (başlangıç seti, EXP vs).
En yüksek drop oranı bu bölgelerde olur.

• Herkes PvP modundadır.
• Öldürülen oyuncudan bir miktar gold düşer.
Gold sink sistemine katkı sağlar.
• PvP hâlâ riskli ama daha kontrollüdür.
Event uniqueler ve yüksek drop'lu mob'lar bu bölgelerde spawn olur.

Standart güvenli alanlar.
• PvP kapalıdır veya isteğe bağlıdır.
• Güvenli farm, görev ve ticaret için uygundur.
• Yeni oyuncular için ideal bölgelerdir.
Ben kendi sistemim dahilinde Yellow zone kurmak için neler yaptığımı anlatacağım. Oyuncuların yapıya alışması için iyi bir geçiş noktası olduğuna inanıyorum.

*** Hidden text: cannot be quoted. ***

Kurmaya çalıştığımız yapı için değerlerimizi belirleyelim
📌 Name💰 Value📝 Explanation
Gold Sink Rate20 [%]Oyundaki fazla gold'un sistemden silinmesini sağlar; enflasyonu kontrol altında tutar.
Gold Lost on Death5M [Gold]
Total Death Count3 [-]Karakterin Yellow Zone veya Black Zone'daki toplam ölüm sayısıdır. İstatistik olarak takip edilir.
Zone TypeYellow ZoneRisk ve ödülün dengeli olduğu bölgedir. PvP aktif, ama drop daha az risklidir.
Daily PvP Limit30 [Kills/day]Bazı sunucularda PvP farming'i engellemek için günlük PvP kill limiti uygulanabilir.
Drop Chance Bonus+30%Yellow Zone'da yaratıklardan eşya düşme ihtimali artırılmıştır.

[td>Yellow Zone'da PvP ile ölünce kaybedilen ortalama gold miktarı. Bu miktar, öldüren oyuncuya geçer.[/td]

Bir procedür yardımı ile region'da sürekli olarak yellow cape olduğundan emin oluyoruz, bazı oyuncular bug ile kapatabiliyorlar bunun sürekli kontrol edilmesi gerekiyor. 10 saniyelik bir interval belirleyebilirsiniz.

Artık gold transferinin yapılacağı pvp anına geldik, burayı kontrol etmek için Log_KillLog procedürünü kullanabilirsiniz.

KGuard üzerinden ilgili region'un ayarlarlarını bu şekilde yapabilirsiniz. Exchange ve party kapatılması özellikle önemli çünkü alana girdikten sonra şu anki sistemde tekrar gold kontrolü yapılmıyor.

Bu aşağıdaki trigger'ı _Char tablonuza ekleyebilirsiniz. Böylece, oyuncuların bu alana öldürüldükten sonra, alandan çıkartılırsa reverse atamadıklarından emin olursunuz. Bu kısımda kordinat olarak DW'nin kordinatları veriliyor.

Bu aşamaya geldiğinizde artık unique ekleyerek adımları bitirebilirsiniz. burayı bonus olarak vermek istedim çünkü tatlı bir sistem yaptığıma inanıyorum.

Teşekür ederim,
umarım uygulayarak deneme şansınız olur.
Thanks

Herkese iyi akşamlar!
Modern MMORPG oyunlardan tanıdığımız Black - Yellow - Green Zone PvP sistemini Silkroad'a nasıl adapte edebiliriz?
Sizlerle deneyimlerimi ve uyguladığım çözümü paylaşmak istiyorum. 🚀

⚫ Black Zone🟡 Yellow Zone🟢 Green Zone

• Herkes PvP modundadır.
• Ölen oyuncunun tüm eşyaları ve gold'u düşer.
Souls-like deneyim: Risk yüksek, ödül büyük.
Yeni başlayanlara boost verilebilir (başlangıç seti, EXP vs).
En yüksek drop oranı bu bölgelerde olur.

• Herkes PvP modundadır.
• Öldürülen oyuncudan bir miktar gold düşer.
Gold sink sistemine katkı sağlar.
• PvP hâlâ riskli ama daha kontrollüdür.
Event uniqueler ve yüksek drop'lu mob'lar bu bölgelerde spawn olur.

Standart güvenli alanlar.
• PvP kapalıdır veya isteğe bağlıdır.
• Güvenli farm, görev ve ticaret için uygundur.
• Yeni oyuncular için ideal bölgelerdir.
Ben kendi sistemim dahilinde Yellow zone kurmak için neler yaptığımı anlatacağım. Oyuncuların yapıya alışması için iyi bir geçiş noktası olduğuna inanıyorum.

*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

Kurmaya çalıştığımız yapı için değerlerimizi belirleyelim
📌 Name💰 Value📝 Explanation
Gold Sink Rate20 [%]Oyundaki fazla gold'un sistemden silinmesini sağlar; enflasyonu kontrol altında tutar.
Gold Lost on Death5M [Gold]
Total Death Count3 [-]Karakterin Yellow Zone veya Black Zone'daki toplam ölüm sayısıdır. İstatistik olarak takip edilir.
Zone TypeYellow ZoneRisk ve ödülün dengeli olduğu bölgedir. PvP aktif, ama drop daha az risklidir.
Daily PvP Limit30 [Kills/day]Bazı sunucularda PvP farming'i engellemek için günlük PvP kill limiti uygulanabilir.
Drop Chance Bonus+30%Yellow Zone'da yaratıklardan eşya düşme ihtimali artırılmıştır.

[td>Yellow Zone'da PvP ile ölünce kaybedilen ortalama gold miktarı. Bu miktar, öldüren oyuncuya geçer.[/td]

Bir procedür yardımı ile region'da sürekli olarak yellow cape olduğundan emin oluyoruz, bazı oyuncular bug ile kapatabiliyorlar bunun sürekli kontrol edilmesi gerekiyor. 10 saniyelik bir interval belirleyebilirsiniz.

Artık gold transferinin yapılacağı pvp anına geldik, burayı kontrol etmek için Log_KillLog procedürünü kullanabilirsiniz.

KGuard üzerinden ilgili region'un ayarlarlarını bu şekilde yapabilirsiniz. Exchange ve party kapatılması özellikle önemli çünkü alana girdikten sonra şu anki sistemde tekrar gold kontrolü yapılmıyor.

Bu aşağıdaki trigger'ı _Char tablonuza ekleyebilirsiniz. Böylece, oyuncuların bu alana öldürüldükten sonra, alandan çıkartılırsa reverse atamadıklarından emin olursunuz. Bu kısımda kordinat olarak DW'nin kordinatları veriliyor.

Bu aşamaya geldiğinizde artık unique ekleyerek adımları bitirebilirsiniz. burayı bonus olarak vermek istedim çünkü tatlı bir sistem yaptığıma inanıyorum.

Teşekür ederim,
umarım uygulayarak deneme şansınız olur.
teşekürler :)

Geri
Üst Alt