vSRO Çözüldü Jangan Cave B2'nin bir odasını kopyalamak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan resone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

resone

.
Aktiflik: 8%
Lord 1 Mesaj
Thread owner
Merhaba, Madness Event'ini Jangan Cave B2'deki odalardan birinde yapmak istiyorum fakat, Jangan Cave'i tamamen kapatıp oluşturacağım Clone Map'i RefRegionBindAssocServer'da ayrı bir bölge olarak atamak istiyorum.
Fakat, RefRegion tablosuna B2(-32762) Region'unu kopyalayıp yapıştırdığım zaman Duplicate hatası alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim acaba? Yada bunun için alternatif bir yöntem var mı?

Çözüm
Eklemek istediğin bölge > -32762
Buna özel bir bölge oluştur _RefGame_World tablosundan

Bu bölgeyi _RefRegion tablosundan bulup ContinentName stununu MADNESS olarak güncelle.
_RefRegionBindAssocServer tablosundan MADNESS 1 olarak ekledikten sonra.
_RefInstance_World_Region tablosuna oluşturduğun GameworldID yi tanımla teleport yolları sende.
Ben bir şeyi yanlış mı anlıyorum?

Normalde Jangan Cave’i sürekli kullanmayacaksın; sadece Madness Event için aktif olacak. Bu durumda merak ettiğim bir nokta var.

Sadece event saatlerinde açılıp kapanacak şekilde ayarlamak mümkünken neden böyle zahmetli bir yönteme gidiyorsun? Gerçekten merakımdan soruyorum; edit işlerinden pek anlamıyorum.

Veritabanıyla uğraşmak veya clone map oluşturmak yerine şu şekilde yapmak daha basit olmaz mı?

• Event saatleri dışında kapılar kapalı olur. (Maxiguard’da bu özellik var.)
  • İlgili region x y z direkt warp edebilirsin maxiguardda var bu özellik .
  • Event başladığında kapılar açılır.
  • Event bittiğinde kapılar tekrar kapanır ve içeride kalan oyuncular town’a gönderilir.
Bu yüzden clone map ile uğraşmanın amacını merak ettim.

Oyla 0
Thread owner
Ben bir şeyi yanlış mı anlıyorum?

Normalde Jangan Cave’i sürekli kullanmayacaksın; sadece Madness Event için aktif olacak. Bu durumda merak ettiğim bir nokta var.

Sadece event saatlerinde açılıp kapanacak şekilde ayarlamak mümkünken neden böyle zahmetli bir yönteme gidiyorsun? Gerçekten merakımdan soruyorum; edit işlerinden pek anlamıyorum.

Veritabanıyla uğraşmak veya clone map oluşturmak yerine şu şekilde yapmak daha basit olmaz mı?

• Event saatleri dışında kapılar kapalı olur. (Maxiguard’da bu özellik var.)
  • İlgili region x y z direkt warp edebilirsin maxiguardda var bu özellik .
  • Event başladığında kapılar açılır.
  • Event bittiğinde kapılar tekrar kapanır ve içeride kalan oyuncular town’a gönderilir.
Bu yüzden clone map ile uğraşmanın amacını merak ettim.
vSroPlus kullanıyorum hocam. Teleport ihtiyacı olmadan UI üzerinden Event'e kayıt olabiliyorsun ve bot otomatik olarak seni içeri çekiyor. Event bittikten sonra da dışarı atıyor. Açıkçası clone map oluşturmak, teleportu açıp kapatmaktan daha kolay geliyor bana :D

Bir de bununla birlikte B2 gerçekten güzel bir alan. Bir odasını Madness event'i için kullanırken, diğer odalarını Unique veya PvP event'leri için kullanabilirim. Bu sebeple clone map oluşturup B2'deki güzel alanları değerlendirmek istiyorum.

Oyla 0
SQL:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

db yedek alıp yukardaki query denermisin :D yapay zekaya hazırlattım :D Querydeki kapalı notları okumayı unutma
gibi

1772959964231.png

Oyla 0
Thread owner
SQL:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

db yedek alıp yukardaki query denermisin :D yapay zekaya hazırlattım :D Querydeki kapalı notları okumayı unutma
gibi
-- KARAKTERI CLONE MAP'E TASIMAK ICIN:
-- UPDATE _Char SET WorldID=95, RegionID=-32762, PosX=1000, PosY=0, PosZ=1000
-- WHERE CharName16 = N'KarakterIsmi'

Ekli dosyayı görüntüle 43427
Teşekkür ederim hocam, clone map oluşturabiliyorum fakat sorunum Clone Map'i Jangan Cave'den ayırmak. Yani, RefRegion tablosuna bağımsız olarak ekleyebilmek ve ardından RefRegionBindAssocServer'a ekleyip tamamen bağımsız bir map yapabilmek. Fakat, kopyaladığım map ile Jangan Cave B2 Region'ları aynı olduğu için, RefRegion tablosuna yeni ekleme yapamıyorum, aynı Region'u iki defa eklememe izin vermiyor, duplicate hatası veriyor.

Oyla 0
Teşekkür ederim hocam, clone map oluşturabiliyorum fakat sorunum Clone Map'i Jangan Cave'den ayırmak. Yani, RefRegion tablosuna bağımsız olarak ekleyebilmek ve ardından RefRegionBindAssocServer'a ekleyip tamamen bağımsız bir map yapabilmek. Fakat, kopyaladığım map ile Jangan Cave B2 Region'ları aynı olduğu için, RefRegion tablosuna yeni ekleme yapamıyorum, aynı Region'u iki defa eklememe izin vermiyor, duplicate hatası veriyor.
query güncelledim bir dene istersen denedikten sonra sorun yaşarsan söylersin chatgpt gelişti :D

Oyla 0
Thread owner
query güncelledim bir dene istersen denedikten sonra sorun yaşarsan söylersin chatgpt gelişti :D
Hocam affınıza sığınarak chatgpt olmayan yanıtları tercih edeyim :D Verdiğiniz Query'nin sorunun çözümüyle hiç alakası yok çünkü. Sorun zaten RefRegion tablosunun duplicate hatası vermesi :D Sizin verdiğiniz Query'i okutsam bile çalışmayacak çünkü yine RefRegion tablosunda duplicate hatası alacağım.

Region değiştirirsem de muhtemelen gameserver hiç açılmayacak. Navmesh olaylarını hiç bilmiyorum. Neyse, en kötü survival arena'nın desert map'ini yaparım ama b2'yi kullanabilmek iyi olurdu :D

Oyla 0
Eklemek istediğin bölge > -32762
Buna özel bir bölge oluştur _RefGame_World tablosundan

Bu bölgeyi _RefRegion tablosundan bulup ContinentName stununu MADNESS olarak güncelle.
_RefRegionBindAssocServer tablosundan MADNESS 1 olarak ekledikten sonra.
_RefInstance_World_Region tablosuna oluşturduğun GameworldID yi tanımla teleport yolları sende.

Oyla 1
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt