Merhaba değerli vSRO.ORG Ailesi, Metin2 geliştirici ve sunucu sahibi arkadaşlar!
Bu konuda sizlerle GM haritaları serisinin dördüncüsü olan GM Haritası S4 dosyasını paylaşıyorum. Daha önceki konularımda sunduğum S1, S2 ve S3 haritalarının tasarım ve konseptlerinden tamamen ayrı olarak hazırlanan bu dördüncü harita, büyük çaplı projeler yürüten, birden fazla yönetici barındıran veya yönetim alanlarını fonksiyonlarına göre bölmek isteyen profesyonel sunucu sahipleri için düşünülmüştür.
In this topic, I am sharing the fourth map of the GM map series, GM Map S4. Prepared with a completely different design and concept from the S1, S2, and S3 maps I shared in my previous topics, this fourth map is designed for professional server owners who run large-scale projects, host multiple admins, or want to divide admin areas by their functions.
Dört Farklı GM Haritası Kullanmanın Avantajları / Advantages of Using Four Different GM Maps
Sadece tek bir GM haritası kullanmak yerine S4'ü de ekleyerek dörtlü bir sistem kurmak, sunucunuzdaki yetki hiyerarşisini ve düzeni artırır. Her haritayı belirli bir "departman" olarak kullanarak ana GM alanının karmaşasını önleyebilirsiniz.
By adding S4 as well and establishing a quad-system instead of using just a single GM map, you increase the authority hierarchy and order in your server. By using each map as a specific "department," you can prevent the clutter of the main GM area.
- Yeni Dördüncül Konsept: S1, S2 ve S3 serisine ek olarak, yönetim ağını genişletmek için hazırlanmış tamamen özgün arazi ve yapı tasarımı. / Completely original terrain and structure design prepared to expand the admin network, in addition to the S1, S2, and S3 series.
- Güvenli Bölge: Tamamen sakindir, herhangi bir düşman canavar (mob) doğumu yapılmamıştır. / It is completely peaceful, no enemy creature (mob) spawns are present.
- Fonksiyonel Alan: Eklenecek objelerle VIP yönetici lounge, gizli arşiv veya özel sunucu içi etkinlik bölgesi olarak tasarlanmaya müsait. / Ready to be designed as a VIP admin lounge, secret archive, or special in-server event area with objects to be added.
- Optimize Edilmiş: Kasma (lag) veya fps düşüşü yaratmayacak şekilde temiz ve optimize edilmiş harita dosyaları. / Clean and optimized map files that will not cause lag or FPS drops.
- Kolay Entegrasyon: Herhangi bir ek sunucu source (kaynak kod) müdahalesi gerektirmeden mevcut altyapınıza eklenebilir. / Can be added to your existing infrastructure without requiring any extra server source code intervention.
Eğer S1, S2, S3 ve S4 haritalarını aynı anda sunucunuza entegre ederseniz, şöyle profesyonel bir yönetim ağı kurabilirsiniz:
- S1 Haritası (Ana Merkez): GM'lerin ilk ışınlandığı, temel ihtiyaçların ve ana düzeneklerin bulunduğu karargah.
- S2 Haritası (Test ve Geliştirme): Yeni çıkan itemlerin, questlerin ve sistem hatalarının denendiği sandbox (kum havuzu) alanı.
- S3 Haritası (Etkinlik ve Yarışma): Özel boss çağırma, PvP turnuvaları veya izleyicilerin alınarak yönetildiği özel etkinlik alanı.
- S4 Haritası (Yüksek Konsey / VIP Lounge): Sadece Server Admin (SA) veya en üst düzey yetkililerin girebildiği, hassas verilerin test edildiği, dinlenme ve strateji odası.
Bu ayrım sayesinde yönetim ekibi kendi arasında düzenli bir iş akışına sahip olur.
- İndirdiğiniz arşivi çıkartın.
- Client Tarafı: Harita klasörünü (örneğin "map_gm_s4") pack/ dizinine atın ve index dosyanıza bu paket adını ekleyin.
- Server Tarafı: Harita klasörünü /usr/game/share/locale/turkey/map/ (veya kendi dizininiz) içine kopyalayın.
- Güvenlik Ayarı (MAP_ALLOW): Serverdaki map index dosyasına girerek oyuncuların erişimini engelleyin:
- Erişim Komutu: Yöneticilerin bu bölgeye ulaşabilmesi için cmd_general.cpp üzerinden özel bir warp (örn: /go gm_s4) komutu tanımlayın veya bir quest ile ışınlanma sağlayın.
- ID Çakışmasına Dikkat: Diğer GM haritalarıyla aynı map_index numarasını kullanmayın. Benzersiz bir ID (örneğin S4 için 113) atadığınızdan emin olun.
- Server'ı yeniden başlatın (reboot) ve gerekli testleri yapın.
- Bu harita da diğer GM alanları gibi yöneticilere tahsis edilmiştir. Oyuncuların girmesini kesinlikle engellemek için MAP_ALLOW kısıtlamasını koymayı unutmayın.
- Haritanın içinde varsayılan olarak NPC veya mob yoktur; tamamen boş bir alan olarak sunulmuştur. İçerisine dilediğiniz objeyi ve mob regen dosyasını ekleyebilirsiniz.
- S1, S2, S3 ve S4 haritalarını aynı server'a eklerken serverinfo.py ve server.conf dosyalarındaki channel (kanal) tanımlamalarının birbiriyle çakışmadığından mutlaka emin olun.
- Dosyalar ücretsiz topluluk paylaşımıdır.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.