Merhaba değerli vSRO.ORG Ailesi, Metin2 geliştirici ve sunucu sahibi arkadaşlar!
Bu konuda sizlerle yöneticiler için hazırlanmış harita serisinin son ve en gelişmişi olan GM Haritası S5 dosyasını paylaşıyorum. Daha önce sunduğum S1, S2, S3 ve S4 haritalarının ardından gelen bu beşinci harita, devasa ekiple çalışan, profesyonel yönetim kadrolarına sahip ve alan kısıtlaması yaşayan büyük ölçekli Metin2 projeleri için tasarlanmış tamamen yeni bir konsept sunmaktadır.
In this topic, I am sharing the last and most advanced map of the series designed for admins, GM Map S5. Following the S1, S2, S3, and S4 maps I shared previously, this fifth map offers a completely new concept designed for large-scale Metin2 projects with massive teams, professional admin staff, and space limitations.
Beş GM Haritasına Neden İhtiyaç Duyulur? / Why Need Five GM Maps?
Standart sunucularda tek bir GM haritası yeterli olsa da, gelişmiş oyunlarda yönetim alanları genişlemek zorundadır. S5 haritasını devreye sokarak artık arka planınızda tam bir "yönetim şirketi" oluşturabilirsiniz. Her bir haritayı farklı bir hiyerarşiye veya görev birimine atayarak sunucu yönetimini corporation (şirket) seviyesine taşıyabilirsiniz.
While a single GM map is sufficient in standard servers, admin areas must expand in advanced games. By deploying Map S5, you can now create a full "admin corporation" in your background. By assigning each map to a different hierarchy or task unit, you can elevate server management to a corporate level.
- Yeni Beşinci Konsept: Serinin önceki haritalarından bağımsız, tamamen orijinal arazi ve mimari tasarım.
- Tam Güvenli Alan: Hiçbir düşman canavar doğumu (regen) içermez, yöneticiler için kesintisiz güvenli bir ortam.
- Modüler Tasarım: Eklenecek özel objelerle rahatça özelleştirilebilen, geniş ve boş kullanım alanları.
- Yüksek Performans: Sunucu veya oyuncu tarafında hiçbir kasma (lag), takılma veya fps düşüşü yaratmaz.
- Hatasız Entegrasyon: Ekstra bir source (kaynak kod) değişikliğine gerek kalmadan sorunsuz bir şekilde mevcut altyapıya monte edilir.
Tüm seriyi (S1, S2, S3, S4, S5) entegre ederseniz, sunucunuzda şu profesyonel yönetim ağının kurulmasını sağlayabilirsiniz:
- S1 Haritası (Ana Merkez / Lobby): GM'lerin toplandığı, günlük duyuruların yapıldığı ve genel operasyonların yürütüldüğü ana karargah.
- S2 Haritası (Geliştirme Sandbox): Sadece içerik ekibi (Developer) ve test ekibinin girebildiği, yeni item/sistem testlerinin yapıldığı alan.
- S3 Haritası (Etkinlik & Yarışma Komuta Merkezi): OX, Boss çağırma, PvP turnuvalarının hazırlık ve yönetimlerinin yapıldığı saha.
- S4 Haritası (Yönetim Kurulu / VIP Lounge): Server Admin ve en üst düzey yetkililerin strateji toplantıları yaptığı, gizli verilerin bulunduğu oda.
- S5 Haritası (Üst Düzey İnce Ayar / Elite Zone): VIP oyuncu davetlerinin yapıldığı, özel devasa etkinlikler veya "oyun içi gizli görev (hidden quest)" zincirlerinin sadece yöneticiler tarafından tetiklendiği son nokta.
Bu düzen sayesinde ekibiniz kendi içinde izole bir çalışma ortamına sahip olur ve sunucu gizliliği en üst seviyede korunur.
- İndirdiğiniz RAR/ZIP arşivini masaüstüne çıkarın.
- Client Tarafı: Haritanın klasörünü Pack klasörüne atın ve Index belgesine haritanın pack adını ekleyin.
- Server Tarafı: Harita dosyasını /usr/game/share/locale/turkey/map/ dizinine kopyalayın.
- Güvenlik (MAP_ALLOW): Serverınızdaki map_index dosyasına girerek haritayı oyunculardan gizleyin:
- Erişim izni: GM'lerin ışınlanabilmesi için "/go gm_s5" komutunu ekleyin veya özel bir ışınlanma NPC'si koyun.
- ID Uyuşmazlığı Check: Diğer GM haritalarıyla çakışmayacak şekilde benzersiz bir ID atayın (Örn: 115).
- Server'ı yeniden başlatın.
- Haritanın yöneticilere özel kalması için MAP_ALLOW kuralını uygulamanız kesinlikle zorunludur.
- serverinfo.py ve server.conf ayarlarında S5 haritası için doğru channel tanımlamasını yaptığınızdan emin olun.
- Harita varsayılan olarak tamamen boş gelir; içerisine dilediğiniz NPC'yi veya event objesini ekleyerek sunucunuza özel bir anlam yükleyebilirsiniz.
- Dosyalar ücretsiz topluluk paylaşımıdır.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.