Merhaba değerli vSRO.ORG Ailesi,Metin2 geliştirici ve sunucu sahibi arkadaşlar!
Bu konuda sizlerle yöneticiler için hazırlanmış özel harita serisinin zirve noktası olan GM Haritası S7 dosyasını paylaşıyorum. Daha önceki konularımda sunduğum S1'den S6'ya kadar olan tüm haritaların ardından gelen bu yedinci ve en son harita, devasa ölçekli organizasyonlar yürüten, birden fazla alt ekibe sahip mega projeler için tasarlanmış nihai konsepti sunmaktadır.
In this topic, I am sharing the peak of the series designed for admins, GM Map S7. Following all the maps from S1 to S6 that I shared in my previous topics, this seventh and final map offers the ultimate concept designed for mega-projects running massive-scale organizations and having multiple sub-teams.
Yedinci Haritanın Rolü Nedir? / What is the Role of the Seventh Map?
Bazı üst düzey Metin2 projelerinde 6 harita bile yetmeyebilir. Sunucu yönetimi, teknik destek, içerik üretimi, moderatörlük ve etkinlik ekipleri birbirine karıştığında kaos ortaya çıkar. S7 haritasını devreye sokarak arka planda kurduğunuz "yönetim kampüsünü" tamamlar ve her birime fiziksel olarak kendi krallığını verirsiniz. Bu harita, serinin en gelişmiş ve en ferah tasarıma sahip son halkasıdır.
In some high-level Metin2 projects, even 6 maps may not be enough. When server management, technical support, content production, moderation, and event teams mix, chaos ensues. By deploying Map S7, you complete the "admin campus" you built in the background and give each unit its own physical kingdom. This map is the most advanced and spacious final ring of the series.
- Nihai Yedinci Konsept: Serinin önceki altı haritasından tamamen bağımsız, en geniş ve en detaylı arazi yapısına sahip son harita.
- Tam Güvenli Alan: Hiçbir düşman canavar doğumu (regen) içermez, yöneticiler için kesintisiz güvenli bir ortam sunar.
- Ultra Modüler Tasarım: Eklenecek devasa objeler, binalar ve NPC'ler ile tam teşekküllü bir yönetim şehrine dönüştürülebilecek boş alanlar.
- Yüksek Performans: Geniş olmasına rağmen sunucu veya istemci tarafında kasma (lag) veya fps düşüşü yaratmayacak şekilde optimize edilmiştir.
- Hatasız Entegrasyon: Ekstra bir kaynak kod (source) değişikliğine gerek kalmadan mevcut altyapıya sorunsuz monte edilir.
Tüm seriyi (S1'den S7'ye kadar) eksiksiz entegre ederseniz, sunucunuzda sektörde eşi benzeri olmayan şu kurumsal yönetim ağının kurulmasını sağlarsınız:
- S1 Haritası (Ana Karargah): Tüm yetkililerin toplandığı, günlük operasyonların yürütüldüğü merkez.
- S2 Haritası (Geliştirme Sandbox): İçerik ekibinin yeni item ve sistem testleri yaptığı izole alan.
- S3 Haritası (Etkinlik & Yarışma): OX, boss çağırma, turnuvaların hazırlık ve yönetim sahası.
- S4 Haritası (Yönetim Kurulu): Server Admin ve en üst yetkililerin strateji toplantıları yaptığı gizli oda.
- S5 Haritası (Üst Düzey İnce Ayar): Gizli görev zincirlerinin tetiklendiği, VIP oyuncu davetlerinin yapıldığı alan.
- S6 Haritası (Arşiv ve İlişkiler): İttifak görüşmelerinin yapıldığı, sunucu müzesinin bulunduğu prestijli bölge.
- S7 Haritası (Global Merkez & Moderasyon): Tüm diğer haritaları izleyebilecek merkezi bir kumanda katı, moderatörlerin raporladığı oyuncuları inceleyeceği "hapis/hukuk" simülasyon alanı ve devasa cross-server etkinliklerinin kumanda merkezi.
Bu yedi katlı düzen sayesinde ekibiniz tamamen kurumsal bir şirket gibi çalışır.
- İndirdiğiniz arşivi çıkartın.
- Client Tarafı: Haritanın klasörünü pack/ dizinine atın ve Index belgesine haritanın pack adını ekleyin.
- Server Tarafı: Harita dosyasını /usr/game/share/locale/turkey/map/ dizinine kopyalayın.
- Güvenlik (MAP_ALLOW): Serverınızdaki map index dosyasına girerek haritayı oyunculardan gizleyin:
- Erişim izni: GM'lerin ışınlanabilmesi için "/go gm_s7" komutunu ekleyin veya özel bir ışınlanma NPC'si koyun.
- ID Uyuşmazlığı Check: Diğer GM haritalarıyla çakışmayacak şekilde benzersiz bir ID atayın (Örn: 117).
- Server'ı yeniden başlatın.
- Haritanın yöneticilere özel kalması için MAP_ALLOW kuralını uygulamanız kesinlikle zorunludur.
- serverinfo.py ve server.conf ayarlarında S7 haritası için doğru channel tanımlamasını yaptığınızdan emin olun.
- Harita varsayılan olarak tamamen boş gelir; içerisine dilediğiniz NPC'yi, özel yapıları veya event objesini ekleyerek sunucunuza özel bir anlam yükleyebilirsiniz.
- Yedi haritanın tamamını aynı sunucuya eklerken dosya boyutlarının client üzerinde yaratacağı yükü göz önünde bulundurun.
- Dosyalar ücretsiz topluluk paylaşımıdır.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.