Merhaba değerli vSRO.ORG Ailesi,Metin2 geliştirici ve sunucu sahibi arkadaşlar!
Bu konuda sizlerle 2022 yılında piyasaya sürülen Kraizy Updated Serverfiles'ın 2024 yılı için tamamen yeniden düzenlenmiş (Rework) ve modernize edilmiş versiyonunu paylaşıyorum. Eski ve kararsız altyapılardan sıkılan, güncel ve "Mainline" (ana kademe, güncel kaynak kodlu) bir sistem üzerinde projelerini inşa etmek isteyenler için harika bir başlangıç noktasıdır.
In this topic, I am sharing the completely reworked and modernized 2024 version of the Kraizy Updated Serverfiles released in 2022. It is a great starting point for those tired of old and unstable infrastructures and wanting to build their projects on a modern, "Mainline" system.
Bu Files Neden Önemli? / Why Are These Files Important?
Birçok eski serverfiles (örneğin FreeBSD 11.3 ve GCC 4.9 kullananlar) artık teknolojik olarak geride kalmıştır. Kraizy Rework paketi, işletim sistemi olarak FreeBSD 14, derleyici olarak ise CLANG-Devel kullanarak modern bir yapı sunar. Client tarafında ise Visual Studio 2022 ile derlenmiş güncel bir binary bulunmaktadır. Ayrıca sunucu dosyaları VDI içerisine önceden yüklenmiş olarak gelir, bu da kurulum süresini sıfıra indirir.
Many old serverfiles (e.g., those using FreeBSD 11.3 and GCC 4.9) are technologically outdated now. The Kraizy Rework package offers a modern structure using FreeBSD 14 as the OS and CLANG-Devel as the compiler. On the client side, there is an up-to-date binary compiled with Visual Studio 2022. Additionally, the server files come pre-loaded into the VDI, reducing setup time to zero.
DİKKAT! / ATTENTION!
Aşağıda paylaştığım giriş bilgileri VDI ve veritabanının varsayılan (fabrika) ayarlarıdır. Sanal makineyi indirdikten hemen sonra, sunucunuzu herhangi bir ağa (internet veya lokal ağ) bağlamadan MUTLAKA tüm şifreleri değiştirin! Aksi takdirde sunucunuza yetkisiz erişim sağlanabilir.
The login information shared below are the default (factory) settings of the VDI and database. Immediately after downloading the VM, CHANGE ALL PASSWORDS before connecting the server to any network! Otherwise, unauthorized access to your server may be gained.
- Modern İşletim Sistemi: Eski FreeBSD sürümleri yerine en güncel FreeBSD 14 üzerinde çalışacak şekilde yapılandırılmıştır.
- CLANG-Devel Derleyici: Eski GCC yerine CLANG-Devel kullanılarak derlenmiş modern ve hızlı Mainline kaynak kodları.
- Hazır VDI (Önceden Kurulmuş): Sunucu dosyaları ana klasörde zaten yer almaktadır. VDI'yi VirtualBox'a ekleyip çalıştırmanız yeterlidir, dosya taşıma derdi yoktur.
- Visual Studio 2022 Client: İstemci kaynak kodları ve binary'si en yeni VS 2022 ile uyumlu ve derlenmiş halde gelir.
- Şifre Çözücüler (Decrypters): Paket arşivinin içindeki "Araçlar" (Tools) klasöründe ihtiyacınız olabilecek şifre çözücüler mevcuttur.
- Full Mainline: Oyunun en güncel mekaniklerine, sistemlerine ve hata düzeltmelerine (fix) sahip ana kademe kaynak kodudur.
Bu serverfiles, kaynak kodu (source) kendiniz derlemek isteyenler için tamamen optimize edilmiştir.
Server Tarafı (FreeBSD 14 - CLANG-Devel)
Sanal makineye root olarak giriş yaptıktan sonra kaynak kodun bulunduğu dizine gidin ve aşağıdaki komutu çalıştırın:
(Not: "-j10" parametresi 10 çekirdek paralel derleme yapmasını sağlar. Kendi sanal makinenizin CPU çekirdek sayısına göre bu değeri -j4, -j8 vb. olarak değiştirebilirsiniz.)
Client Tarafı (Visual Studio 2022)
İstemci kaynak kodunu güncellemek veya yeniden derlemek isterseniz, çözülmüş (decrypted) kaynak dosyalarını Visual Studio 2022 ile açarak derleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Aşağıdaki bilgiler VDI ilk açıldığında kullanılan varsayılan bilgilerdir:
MySQL (Oyun İçi Veritabanı Bağlantısı):
Navicat / phpMyAdmin (Root Erişimi):
FreeBSD VDI (Sanal Makine Girişi):
- Host İşletim Sistemi: Windows 10/11, Linux veya macOS (VirtualBox yüklü)
- VirtualBox: En az 7.0+ sürümü önerilir (FreeBSD 14 desteği için)
- RAM: Sanal makine için min. 4096 MB (4 GB) - Derleme için 8 GB önerilir
- İşlemci: Min. 4 çekirdek (CLANG derlemesi CPU yoğunluklu çalışır)
- Disk Alanı: VDI genişlemesi dahil en az 30-40 GB boş alan
- Client Derleme: Windows işletim sistemi ve Visual Studio 2022 (C++ masaüstü geliştirme araçları yüklü)
- Şifreleri Değiştirin! VDI'yi kurup ağa bağladığınız ilk anda MySQL root, kaptan ve FreeBSD root şifrelerini değiştirin.
- CLANG-Devel ile derleme yaparken eski GCC alışkanlıklarından vazgeçmeniz gerekir. Mainline source, CLANG standartlarına göre yazılmıştır.
- VDI üzerindeki dosyalar önceden konfigüre edilmiş olsa da, config dosyalarındaki (auth, channel1, channel2, db) BIND_IP adresini kendi VPS/VDI IPv4 adresinize göre güncelleyin.
- "Araçlar" (Tools) klasöründeki şifre çözücüler (decrypters) client packlerini açmak veya düzenlemek için kullanılabilir, ancak orijinal yedeklerinizi almadan kullanmayın.
- Bu dosyalar topluluk içi geliştirme ve paylaşım amaçlıdır. Mainline source'un kendine has lisanslama koşullarını göz önünde bulundurun.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.