Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle paylaşım yapan konu açan arkadaşlara teşekkür ederim ben de uzun zaman sonra tekrar başladım en son konumu bu forumda heralde 7 sene önce açmışımdır.
Gelelim konumuza, maxiguarda entegreli her hafta istediğiniz dynamic rank sekmesindeki oyunculara ödül verme sistemini anlatacağım bunu yaparken ben sql server agent özelliğini kullandım.
Öncelikle paylaşım yapan konu açan arkadaşlara teşekkür ederim ben de uzun zaman sonra tekrar başladım en son konumu bu forumda heralde 7 sene önce açmışımdır.
Gelelim konumuza, maxiguarda entegreli her hafta istediğiniz dynamic rank sekmesindeki oyunculara ödül verme sistemini anlatacağım bunu yaparken ben sql server agent özelliğini kullandım.
Adım 1: SQL Server Agent Kontrolü
- SSMS'i açın ve veritabanınıza bağlanın.
- Sol taraftaki Object Explorer penceresinin en altına inin.
- SQL Server Agent klasörünü göreceksiniz. İkonun üzerinde yeşil bir ok (Play) işareti varsa çalışıyordur. Eğer kırmızı bir ikon varsa, sağ tıklayıp Start diyerek servisi başlatın.
Adım 2: Yeni Görev (Job) Oluşturma
- SQL Server Agent klasörünü genişletin.
- Jobs klasörüne sağ tıklayın ve New Job... seçeneğine tıklayın.
- Açılan pencerede Generalsekmesindesiniz:
- Name: Göreve anlaşılır bir isim verin (Örneğin: vSRO_Haftalik_Rank_Odulleri).
- Owner: sa olarak kalabilir.
Adım 3: Kodu Sisteme Ekleme (Steps)
- Aynı pencerede sol menüden Steps sekmesine geçin ve alttaki New... butonuna tıklayın.
- Yeni açılan pencerede:
- Step name: Adıma bir isim verin (Örneğin: Odul_Dagitimi).
- Database: Açılır listeden kesinlikle MaxiGuard_User veritabanını seçin.
- Command: Buraya alttaki kodlamayı kendinize göre revize edip yapıştırın. (Kodunu revize edip kullandığım için @Thor kullanıcısına teşekkür ederim.)
- OK butonuna basarak bu adımı kaydedin.
Adım 4: Zamanlamayı Ayarlama (Schedules)
- Sol menüden Schedules sekmesine tıklayın ve New... butonuna basın.
- Zamanlama detaylarını ayarlayın:
- Name: Pazar_Gecesi_Calistir gibi bir isim verin.
- Schedule type: Recurring (Tekrarlayan) olarak kalmalı.
- Frequency (Sıklık): Weekly (Haftalık) seçeneğini işaretleyin.
- Günü Seçin: Haftanın hangi günü dağıtılmasını istiyorsanız o günü işaretleyin (Örneğin Pazar için Sunday).
- Daily frequency (Günlük Sıklık): Occurs once at seçeneğini işaretleyip saati belirleyin. Genellikle rank sıfırlanmadan hemen önce çalışması istenir (Örneğin gece 23:59:00).
- OK diyerek zamanlamayı kaydedin.
Adım 5: Kaydetme ve Manuel Test
- Ana pencerede alt kısımdaki OK butonuna basarak oluşturduğunuz Job'ı tamamen kaydedin.
- Sistemin sorunsuz çalıştığından emin olmak (veya ilk ödülleri hemen dağıtmak) için manuel bir test yapın:
- Sol taraftaki Jobs klasörünü yenileyin.
- Oluşturduğunuz göreve (vSRO_Haftalik_Rank_Odulleri) sağ tıklayın.
- "Start Job at Step..." seçeneğine tıklayın.
- Ekranda yeşil bir tik işaretiyle "Success" yazısını görüyorsanız sistem kusursuz bir şekilde ayarlanmış demektir.
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.