vSRO Çözüldü Pet Envanter Genişletici Itemi H.k.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozsro54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozsro54

.
.
Aktiflik: 1%
Çırak 1 Mesaj
Thread owner
Bahsi geçen item oyunda mevcut lakin 1 dakikalık olarak işlem yapıyor ne yaptıysam düzeltemedim bunu 28 günlük yapmak istiyorum bir bilgisi olan var mıdır?
item ile ilgili kısımlar fotoğraflarda mevcut
Param kısımları ufak bir değişiklik yapsam Gameserver Hata veriyor
petto.webp

Çözüm
Bahsi geçen item oyunda mevcut lakin 1 dakikalık olarak işlem yapıyor ne yaptıysam düzeltemedim bunu 28 günlük yapmak istiyorum bir bilgisi olan var mıdır?
item ile ilgili kısımlar fotoğraflarda mevcut
Param kısımları ufak bir değişiklik yapsam Gameserver Hata veriyor
petto.webp

1 dakikalık kullanımın sebebi, item’in konsol üzerinden indirilirken kullanılan miktar (count) değeridir.
/makeitem komutunda yazılan sayı, item’in kullanım süresini dakika cinsinden temsil eder.

Örneğin:

/makeitem ITEM_MALL_PET_WATCH_CHULHYEN_4W 1

→ Item 1 dakikalık süreyle tanımlanır.

/makeitem...
Thread owner
Anlatamadım galiba kullandım kullanıldı kullandılar daha ne gibi sorun olacak dostum çalışıyor işte 2 ay ECSRO fıles de server oynattık ordakı charları VSRO aktarıp 5 ayda VSRO da server oynattık ve ınsanlar bu ıtemı kullandı haftalık olarak sureklı guncelleme attım normal bir şekilde server işlettik diyorumki herhangibir sorun olmadı ve oyunun kendi temelinde olan iteme neye dayanarak sorun çıkartır dediğinizi hala anlamadım ileride sorun çıkartır diyorsunuz 5 aydır çıkartmadıysa neden çıkartsın 28 günlük döngüde işleyen bir item sonuçta
neyse yinede en iyisini siz biliyorsunuz paket kodları falan uzatmaya gerek yok

Oyla 0
bu itemi değil ama page 2 yi 4 senedir kullanıyorum sorun yaşamadım. fakat konuda söylenen şeylerde haklılık payı var sorun yaşamadığın, yaşamayacağın anlamına gelmiyor bilgin olsun.

Oyla 0
Arkadaşlar selamlar,

Konuyu baştan sona inceledim. Burada aslında iki farklı bakış açısı var; bir tarafta 'oyun mimarisinin sınırlarını zorlamayalım' diyen teknik bir hassasiyet, diğer tarafta ise 'pratik çözüm, uzun süredir stabil çalışıyor' diyen bir deneyim var.

Bir yazılımcı gözüyle baktığımda:

1. Teknik Risk: İmonarch'in belirttiği 4096 byte paket limiti ve parser stabilitesi konusu, vSRO mimarisinde görmezden gelinemeyecek bir gerçektir. Bu tür 'workaround' (geçici çözüm) yöntemleri, yüksek oyuncu trafiğinde veya farklı paket tetikleyicilerinde beklenmedik 'runtime' hatalarına sebep olabilir.
  2. Deneyim: Diğer yandan, sistemin 5 aydır hatasız çalışması da göz ardı edilemez bir veri. Eğer bu yöntem kullanılacaksa, mutlaka yük altında (stress test yaparak) logları sürekli izleyerek takip etmek şart.
Çözüm önerisine gelince: Konu sahibi arkadaşımız 2. envanterin açılmadığını söylemiş. Bu durum, süre (time) parametresi doğru işlese bile, petin RefObjItem veya RefSkill tablosundaki pet paramları 2.sayfaları açan tetikleyicinin GameServer tarafından 'okunamadığını' veya paket boyutunun bu ek komutu işlemek için yetersiz kaldığını gösteriyor olabilir.

Eğer bu sistemi kullanmakta kararlıysanız, itemin tetikleyici parametrelerini (Param) ve trigger'leri bir kez daha gözden geçirin çünkü bunu kendimde kullandım çalışıyor ve çalışması gerek biryerde hata yapıyorsunuz sanırım, Ancak unutmayın uzun vadeli sürdürülebilirlik istiyorsanız, orijinal paket yapısına müdahale etmeyen alternatif sistemlere geçiş yapmak her zaman en güvenli yoldur , dediğin sistem 100-200 kişide kullanılır sorun olmaz ama 1000+ aktif kullanıcıda gameserverde sorunlara yol açabilir

Herkese iyi çalışmalar.
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

eğer risk alırım sorun yok dersen bana DM den yaz sorununu çözerim bütün sayfaları açarız , ama oyununa garanti vermem yüksek kapasitede gameserver çökebilir bunuda göz önünde bulundurman lazım

Oyla 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt