Merhaba değerli vSRO.ORG Ailesi, Metin2 geliştirici ve sunucu sahibi arkadaşlar!
Bu konuda sizlerle daha önce paylaştığım GM Haritası S1'in alternatifi olan GM Haritası S2 dosyasını sunuyorum. S1 haritasına göre farklı bir konseptte, farklı bir tasarımla hazırlanan bu ikinci harita, sunucunuzda birden fazla gizli yönetici bölgesine ihtiyaç duyanlar veya S1'in tasarımından ziyade farklı bir atmosfer arayanlar için mükemmel bir seçenektir.
In this topic, I am presenting GM Map S2, the alternative to the previously shared GM Map S1. Designed with a different concept and layout than S1, this second map is a perfect choice for those who need multiple hidden admin areas on their server or seek a different atmosphere.
S2 Haritasını Ne Zaman Kullanmalısınız? / When Should You Use Map S2?
S1 haritasını genellikle ana etkinlikler ve yönetim için kullanıyorsanız, S2 haritasını VIP oyuncu ödül alanları, özel boss test bölgeleri, sunucu tanıtım videoları için temiz arka planlar veya farklı yetkilendirme seviyeleri (örneğin Jr. GM'ler için ayrı bir bölge) için kullanabilirsiniz.
If you use Map S1 for main events and management, you can use Map S2 as VIP player reward areas, special boss test zones, clean backgrounds for server promo videos, or for different authorization levels (e.g., a separate area for Jr. GMs).
- Alternatif ve Yeni Tasarım: S1'den tamamen bağımsız, farklı mimari ve arazi yapısına sahip harita. / Completely independent map with different architecture and terrain structure from S1.
- Tamamen Güvenli Bölge: Herhangi bir canavar doğumu (regen) bulunmaz, saldırı yoktur. / No monster spawns, completely safe from attacks.
- Çoklu Amaç Uyumu: İçerisine eklenecek basit NPC ve objelerle farklı fonksiyonlar kazandırılabilir. / Can be given different functions with simple NPCs and objects added inside.
- Performans Odaklı: Gereksiz obje yığınlığı olmadan, fps dostu bir şekilde tasarlanmıştır. / Designed to be FPS-friendly without unnecessary object clutter.
- Işıklandırma (Lightmap): Sorunsuz ve gölgeli düzgün bir ışık haritasına sahiptir. / Has a flawless lightmap with proper shadows.
Eğer her iki haritayı da sunucunuza eklerseniz, alanları şu şekilde bölüştürebilirsiniz:
- S1 Haritası: Ana GM headquarters, OX etkinliği yönetim alanı, genel item test bölgesi.
- S2 Haritası: Gizli dungeon girişi noktası, sunucu arşivi (eski eşyaların sergilendiği bir müze alanı), sadece en üst düzey yetkililerin (GameMaster/Admin) girebildiği özel çalışma odası.
- İkisini Bir Arada: Işınlanma (warp) menüsüne "GM Paneli 1" ve "GM Paneli 2" şeklinde ekleyerek ekibin ihtiyacına göre yönlendirme yapabilirsiniz.
- İndirdiğiniz dosyayı arşivden çıkarın.
- Client Tarafı: Harita dosyalarını (genellikle "map_gm_s2" veya benzeri isimle) pack/ dizinine veya ymir work/ klasörüne atın. index dosyanıza yeni haritanın paket adını ekleyin.
- Server Tarafı: Harita klasörünü /usr/game/share/locale/turkey/map/ (veya kendi locale dizininiz) içine kopyalayın.
- Güvenlik (MAP_ALLOW): Haritanın index dosyasına (server tarafındaki) girip oyuncuların giriş yapmasını engelleyin:
- Erişim Komutu: GM'lerin girebilmesi için cmd_general.cpp veya quest aracılığıyla (örneğin /go gm_s2) warp kodunu ekleyin.
- Minimap ve Atlas: Eğer haritanın bir minimap görseli varsa, clientınızdaki ilgili dizine atmayı unutmayın.
- Server'ı yeniden başlatın ve test edin.
- Bu harita da S1 gibi yöneticiler içindir. Oyuncuların erişimini kesmek için MAP_ALLOW kuralını veya giriş quest'ini kesinlikle uygulayın.
- S1 ve S2 haritalarının serverinfo.py / server.conf dosyalarındaki kanal tanımlamalarında (CHANNEL: 1, 2 vb.) doğru bir şekilde durduğundan emin olun.
- Eğer S1 haritasını kullanıyorsanız, S2 haritası ile çakışan bir map_index numarası vermemeye dikkat edin. Her haritaya benzersiz bir ID atayın.
- Dosyalar topluluk içi paylaşım amacıyla sunulmuştur.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.