Merhaba değerli vSRO.ORG Ailesi,Metin2 geliştirici ve sunucu sahibi arkadaşlar!
Bu konuda sizlerle yöneticiler için hazırlanmış harita serisinin son noktası olan GM Haritası S6 dosyasını paylaşıyorum. Daha önceki konularımda sunduğum S1, S2, S3, S4 ve S5 haritalarının ardından gelen bu altıncı ve son harita, devasa projelerde yönetim alanlarını ikiye katlamak veya ekiplere özel munzam bölgeler yaratmak isteyenler için tasarlanmış tamamen yeni bir konsept sunmaktadır.
In this topic, I am sharing the final point of the series designed for admins, GM Map S6. Following the S1, S2, S3, S4, and S5 maps I shared in my previous topics, this sixth and final map offers a completely new concept designed for massive projects to double their admin areas or create special reserved zones for teams.
Altıncı Haritaya Neden İhtiyaç Duyulur? / Why Need a Sixth Map?
Metin2 sunucu yönetimi günümüzde sadece birkaç komut yazmaktan ibaret değildir. Özel sunucularda içerik üreticileri, test ekibi, etkinlik sorumluları ve üst düzey yöneticilerden oluşan devasa kadrolar bulunur. S6 haritasını devreye sokarak arka planda tam bir "yönetim kampüsü" inşa edebilir ve her birimi fiziksel olarak birbirinden ayırabilirsiniz.
Managing a Metin2 server today is not just about typing a few commands. Custom servers have massive staff including content creators, QA teams, event managers, and high-level admins. By deploying Map S6, you can build a full "admin campus" in the background and physically separate each unit.
- Yeni Altıncı Konsept: Serinin önceki beş haritasından bağımsız, orijinal arazi ve mimari yapı.
- Tam Güvenli Alan: Hiçbir düşman canavar doğumu (regen) içermez, kesintisiz güvenli bir ortam sunar.
- Modüler Tasarım: Eklenecek objelerle rahatça özelleştirilebilen geniş ve boş kullanım alanları.
- Yüksek Performans: Sunucu veya istemci tarafında kasma (lag) veya fps düşüşü yaratmaz.
- Hatasız Entegrasyon: Ekstra bir kaynak kod (source) değişikliğine gerek kalmadan mevcut altyapıya monte edilir.
Tüm seriyi (S1'den S6'ya kadar) entegre ederseniz, sunucunuzda şu kurumsal yönetim ağının kurulmasını sağlayabilirsiniz:
- S1 Haritası (Ana Merkez / Lobby): Tüm yetkililerin toplandığı, günlük operasyonların yürütüldüğü ana karargah.
- S2 Haritası (Geliştirme Sandbox): İçerik ekibinin yeni item ve sistem testleri yaptığı izole alan.
- S3 Haritası (Etkinlik & Yarışma): OX, boss çağırma, turnuvaların hazırlık ve yönetim sahası.
- S4 Haritası (Yönetim Kurulu / VIP Lounge): Server Admin ve en üst yetkililerin strateji toplantıları yaptığı gizli oda.
- S5 Haritası (Üst Düzey İnce Ayar): Gizli görev zincirlerinin tetiklendiği, VIP oyuncu davetlerinin yapıldığı alan.
- S6 Haritası (Arşiv ve Misafir İlişkileri): Diğer sunucu sahiplerinin davet edildiği, ittifak görüşmelerinin yapıldığı veya sunucunun eski sürümlerine ait "müze" eşyalarının sergilendiği prestijli bölge.
Bu altılı düzen sayesinde ekibiniz kendi içinde tamamen izole ve profesyonel bir çalışma ortamına sahip olur.
- İndirdiğiniz arşivi çıkartın.
- Client Tarafı: Haritanın klasörünü pack/ dizinine atın ve Index belgesine haritanın pack adını ekleyin.
- Server Tarafı: Harita dosyasını /usr/game/share/locale/turkey/map/ dizinine kopyalayın.
- Güvenlik (MAP_ALLOW): Serverınızdaki map index dosyasına girerek haritayı oyunculardan gizleyin:
- Erişim izni: GM'lerin ışınlanabilmesi için "/go gm_s6" komutunu ekleyin veya özel bir ışınlanma NPC'si koyun.
- ID Uyuşmazlığı Check: Diğer GM haritalarıyla çakışmayacak şekilde benzersiz bir ID atayın (Örn: 116).
- Server'ı yeniden başlatın.
- Haritanın yöneticilere özel kalması için MAP_ALLOW kuralını uygulamanız kesinlikle zorunludur.
- serverinfo.py ve server.conf ayarlarında S6 haritası için doğru channel tanımlamasını yaptığınızdan emin olun.
- Harita varsayılan olarak tamamen boş gelir; içerisine dilediğiniz NPC'yi veya event objesini ekleyerek sunucunuza özel bir anlam yükleyebilirsiniz.
- Dosyalar ücretsiz topluluk paylaşımıdır.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.