Merhaba değerli vSRO.ORG Ailesi,Metin2 geliştirici ve sunucu sahibi arkadaşlar!
Bu konuda sizlerle yöneticiler için hazırlanmış özel harita serisinin en yeni üyesi olan GM Haritası S8 dosyasını paylaşıyorum. Daha önceki konularımda sunduğum S1'den S7'ye kadar olan tüm haritaların ardından gelen bu sekizinci harita, oyun tarihinde eşi benzeri görülmemiş devasa ölçekli organizasyonlar yürüten mega projeler için tasarlanmış son derece ferah ve kullanışlı bir konsept sunmaktadır.
In this topic, I am sharing the newest member of the series designed for admins, GM Map S8. Following all the maps from S1 to S7 that I shared in my previous topics, this eighth map offers a very spacious and usable concept designed for mega-projects running unprecedented massive-scale organizations in gaming history.
Sekizinci Haritaya Neden İhtiyaç Duyulur? / Why Need an Eighth Map?
Bazı üst düzey ve uzun ömürlü Metin2 projelerinde yönetim alanları hızla dolabilir. Yeni açılan departmanlar, artan içerik üretici kadrosu ve karmaşık hale gelen etkinlik senaryoları mevcut alanları darlaştırır. S8 haritasını devreye sokarak arka planda kurduğunuz devasa "yönetim kampüsüne" yeni bir kanat ekler ve alan sınırlamasını tamamen ortadan kaldırırsınız. Bu harita, serinin en geniş ve en rahat tasarıma sahip son noktasıdır.
In some high-level and long-lived Metin2 projects, admin areas can quickly fill up. New departments, growing content creator staff, and complex event scenarios narrow down existing spaces. By deploying Map S8, you add a new wing to the massive "admin campus" you built in the background and completely eliminate space limitations. This map is the widest and most comfortable final point of the series.
- Yeni Sekizinci Konsept: Serinin önceki yedi haritasından tamamen bağımsız, en geniş arazi yapısına sahip harita.
- Tam Güvenli Alan: Hiçbir düşman canavar doğumu (regen) içermez, kesintisiz güvenli bir ortam sunar.
- Ultra Modüler Tasarım: Eklenecek devasa objeler ve yapılarla tam teşekküllü bir bölgeye dönüştürülebilecek boş alanlar.
- Yüksek Performans: Geniş olmasına rağmen sunucu veya istemci tarafında kasma (lag) veya fps düşüşü yaratmayacak şekilde optimize edilmiştir.
- Hatasız Entegrasyon: Ekstra bir kaynak kod (source) değişikliğine gerek kalmadan mevcut altyapıya sorunsuz monte edilir.
Tüm seriyi (S1'den S8'e kadar) eksiksiz entegre ederseniz, sunucunuzda sektörde eşi benzeri olmayan şu kurumsal yönetim ağının kurulmasını sağlarsınız:
- S1 Haritası (Ana Karargah): Tüm yetkililerin toplandığı, günlük operasyonların yürütüldüğü merkez.
- S2 Haritası (Geliştirme Sandbox): İçerik ekibinin yeni item ve sistem testleri yaptığı izole alan.
- S3 Haritası (Etkinlik & Yarışma): OX, boss çağırma, turnuvaların hazırlık ve yönetim sahası.
- S4 Haritası (Yönetim Kurulu): Server Admin ve en üst yetkililerin strateji toplantıları yaptığı gizli oda.
- S5 Haritası (Üst Düzey İnce Ayar): Gizli görev zincirlerinin tetiklendiği, VIP oyuncu davetlerinin yapıldığı alan.
- S6 Haritası (Arşiv ve İlişkiler): İttifak görüşmelerinin yapıldığı, sunucu müzesinin bulunduğu prestijli bölge.
- S7 Haritası (Global Merkez & Moderasyon): Tüm haritaları izleyebilecek kumanda katı ve moderasyon alanı.
- S8 Haritası (Canlı Yayın & Sahne): Sunucu için çekilecek tanıtım videoları, YouTuber/Streamer davetleri için hazırlanmış stüdyo alanı, özel sinematik sahnelerin kurgulandığı devasa boş platolar.
Bu sekiz katlı düzen sayesinde ekibiniz tamamen kurumsal bir yapı gibi çalışır.
- İndirdiğiniz arşivi çıkartın.
- Client Tarafı: Haritanın klasörünü pack/ dizinine atın ve Index belgesine haritanın pack adını ekleyin.
- Server Tarafı: Harita dosyasını /usr/game/share/locale/turkey/map/ dizinine kopyalayın.
- Güvenlik (MAP_ALLOW): Serverınızdaki map index dosyasına girerek haritayı oyunculardan gizleyin:
- Erişim izni: GM'lerin ışınlanabilmesi için "/go gm_s8" komutunu ekleyin veya özel bir ışınlanma NPC'si koyun.
- ID Uyuşmazlığı Check: Diğer GM haritalarıyla çakışmayacak şekilde benzersiz bir ID atayın (Örn: 118).
- Server'ı yeniden başlatın.
- Haritanın yöneticilere özel kalması için MAP_ALLOW kuralını uygulamanız kesinlikle zorunludur.
- serverinfo.py ve server.conf ayarlarında S8 haritası için doğru channel tanımlamasını yaptığınızdan emin olun.
- Harita varsayılan olarak tamamen boş gelir; içerisine dilediğiniz NPC'yi, özel yapıları veya event objesini ekleyerek sunucunuza özel bir anlam yükleyebilirsiniz.
- Sekiz haritanın tamamını aynı sunucuya eklerken dosya boyutlarının client üzerinde yaratacağı yükü göz önünde bulundurun.
- Dosyalar ücretsiz topluluk paylaşımıdır.
⚠ Sorumluluk Reddi
Bu paylaşım tamamen eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlı hazırlanmıştır.
Dosyaların kullanımı, düzenlenmesi veya farklı sistemlerde çalıştırılması sonucunda oluşabilecek veri kayıpları, sistem hataları, güvenlik problemleri veya üçüncü taraf yazılımlarla yaşanabilecek uyumsuzluklardan paylaşımı yapan kişi sorumlu değildir.
Kurulum öncesinde gerekli yedeklemelerin alınması tavsiye edilir.
Dosyayı indirerek ve kullanarak bu şartları kabul etmiş sayılırsınız.
Herhangi bir kurulum yada teknik destek sağlamıyorum.